Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ποιος ασχολείται με ¨τάφους¨ στην Συρία και το Αιγαίο;

f_16_52+_adv_16


Το σχεδίασαν, το είπαν τηλεφωνικά και το έκαναν…

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωνε ότι η ανάρτηση μιας υποκλαπείσας συνομιλίας του με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών στο YouTube, στην οποία ακούγονται να συζητούν για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, αποτελεί «κήρυξη πολέμου» κατά της Τουρκίας. http://www.protothema.gr/

23 Απριλίου 2014
Η Τουρκία επιχείρησε στρατιωτική επέμβαση εντός της Συρίας, όπως πληροφόρησε ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν για να προστατέψει τον τάφο του Σουλεϊμάν χαν που φέρεται ως ιδρυτής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο χαλιφάτο που βρισκόταν στην βόρειο Συρία και ο οποίος τάφος βρίσκεται σε βάθος, 25 χλμ. εντός του συριακού εδάφους. Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην αποστολή «βοήθειας» στον τάφο του Σουλεϊμάν . Σύμφωνα με πηγές η Τουρκία έχει στείλει 300 στρατιώτες στη γειτονική Συρία για να φρουρούν τον τάφο μαζί με μηχανοκίνητη φάλαγγα. defence-point.
Πληροφορίες λένε ότι οι τουρκικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν απέναντι από τους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης (ISIL) που έχει αποσχιστικές τάσεις από τις υπόλοιπες ομάδες των ισλαμοφασιστών και είχε ¨ζητήσει¨από τον Μάρτιο τον συγκεκριμένο τάφο.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις ISIL των ανταρτών είναι περίπου ένα χιλιόμετρο από τον τάφο. Η Τουρκία παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία, με μεγάλη ανησυχία. Υπάρχει μια κρίση της ασφάλειας λόγω της έλλειψης δύναμης και εξουσίας στην περιοχή, με ριζοσπαστικές ομάδες και με αύξηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων τους στη βόρεια Συρία. www.liveleak.com
¨Οι μάστορες της προβοκάτσιας επι τω έργω¨
Όμως σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση της γείτονος χώρας μιλάει ανοικτά για σχέδια εμπλοκής…
24 Απριλίου 2014
Χαμός χθες στην Τουρκική Βουλή από την αποκάλυψη ότι η Τουρκία έχει θέσει σε πεντάλεπτη ετοιμότητα δύο F-16 για την Προστασία του τάφου του Σουλεϊμάν στη Συρία !
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Kılıçdaroğlu κάλεσε τον Στρατηγό ΟΖΕΛ να μην εμπλακεί η Τουρκία σε μια Πολεμική Περιπέτεια με πρόφαση την προστασία του τάφου του Σουλεϊμάν που δεν κινδυνεύει από κανέναν !
Μιλώντας στο Κανάλι Samanyolu Haber ο Kılıçdaroğlu, αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο για εμπλοκή της Τουρκίας αν υπάρχουν επιθέσεις στον τάφο ! Θα ήθελα να απευθυνθώ στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου: Μην στέλνετε την Τουρκία σε μια περιπέτεια. ¨Ειδικά όταν υπάρχει ένας πρωθυπουργός υπεύθυνος, ο οποίος φυλάκισε τον προηγούμενο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου ως τρομοκράτη¨ , δήλωσε ο Kılıçdaroğlu. Ο Kılıçdaroğlu μάλιστα υποστήριξε ότι¨ καμιά ομάδα της Συρίας δεν έχει σκοπό να επιτεθεί τον τάφο, αλλά ότι η πρόκληση-(προβοκάτσια ) μπορεί να συμβεί.¨ www.newser.gr/
Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται γιατί όλα αυτά γίνονται την στιγμή που υπάρχει ευρύτερος γεωπολιτικός σχεδιασμός να κάνουν την Ουκρανία την¨ Συρία του Βορρά¨ χρησιμοποιώντας όχι τόσο ισλαμοφασίστες αλλά ξεθάβοντας από τα συρτάρια της ιστορίας τον ναζισμό και τους οπαδούς του.
24 Απριλίου 2014
H «Ανεξάρτητη Δημοκρατία του Ντονέτσκ» ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η Ουκρανία βρίσκεται επίσημα σε εμφύλιο πόλεμο. Ήδη δόθηκε εντολή στον «Λαϊκό Στρατό του Ντονέτσκ» (DNI) να προχωρήσει σε γενική κινητοποίηση και σε επιστράτευση κάθε εθελοντή που μπορεί να φέρει όπλο και να το χρησιμοποιήσει defencenet.gr.
Μάλλον ο τούρκος κάνει του κεφαλιού του…
Στην μεν Συρία θέλει να προστατεύσει ένα τάφο…
Στο δε Αιγαίο ταυτόχρονα ψάχνει να βρεί τον υγρό τάφο του τούρκου πιλότου που χάθηκε ανοικτά της Χίου το 1996…
¨Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται¨
Γενικά όμως ασχολείται με τάφους και με κόλλυβα.
Ποιός είπε ότι¨ οι τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι του¨;
Βρέθηκαν κάποια κομμάτια, τα οποία δεν μπόρεσαν να εξακριβωθεί αν είναι του αεροσκάφους F-16, αναφέρει αόριστα μερίδα του τουρκικού τύπου για τις έρευνες που κάνουν 4 πλοία του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού για την ανεύρεση της σορού του Τούρκου πιλότου Nail Erdogan, το αεροσκάφος του οποίου συνετρίβη το 1996 ανοιχτά της Χίου κατά την διάρκεια αερομαχίας με Ελληνικό Μιράζ 2000.
Μπερδεμένες πληροφορίες,<<ήξεις αφήξεις>>, άγνωστο με ποια σκοπιμότητα δοσμένες έτσι και από ποιόν και άγνωστο ακόμη αν είναι αληθινές, έστω και μπερδεμένες, αφού ανακοίνωση δεν έγινε ούτε γίνεται επίκληση δήλωσης… Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ http://www.onalert.gr/ 23.04.2014
Σε λίγο τα γεγονότα θα τρέχουν και δεν θα τα προλαβαίνουν οι δημοσιογράφοι.( Γέροντας Παίσιος).
Θαρσείτε εν Χριστώ γιατί ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΈΣΤΗ.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΥΓ.
«Ἂν ὁ πόλεμος πιαστῆ ἀπὸ κάτω, λίγα θὰ πάθετε· ἂν πιαστῆ ἀπὸ πάνω, θὰ καταστραφῆτε».
Πως ήξερε ο Πατρο- Κοσμάς τόσους αιώνες πρίν ότι θα τρέχουν ταυτόχρονα και παράλληλα πολεμικά γεγονότα πάνω ( βλ. Ουκρανία) και κάτω ( βλ. Συρία) ;
Όχι για να ξεκινήσει ή να γίνει πόλεμος τοπικός, αλλά για να ¨πιασθεί ο γενικός πόλεμος¨ όπως έλεγε και σε άλλες ρήσεις του, ουσιαστικά όμως κυριολεκτούσε με το ρήμα ¨αν πιασθεί¨.


Λίθος Φωτός

Δεν υπάρχουν σχόλια: