Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ουκρανία-Ποιός πάτησε πρώτος τήν σκανδάλη;

015
Ucraina-Chi ha premuto per primo il grilletto?
Ukraine-Who pulled the trigger first?
Η εφημερίδα Financial Times αποκαλύπτει ένας από τους λόγους για την κρίση στην Ουκρανία , ή τουλάχιστον αυτόν που πάτησε πρώτος την σκανδάλη για να οργανωθεί ένα πραξικόπημα κατά του Προέδρου Γιανουκόβιτς, ένοχο για την διακοπή των συνομιλιών σχετικά με την Ε.Ε. Με λίγα λόγια η ιστορία έχει ως εξής:.
Τον Αύγουστο του 2013 – Η Franklin Templeton Investment με έδρα την Καλιφόρνια , η οποία δραστηριοποιείται σε 35 χώρες , με περίπου 880 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση , πολλά από τα οποία ανήκουν σε συνταξιοδοτικά ταμεία , υλοποιεί νέα στρατηγική του κινδύνου.

Ολοκληρώνει Αγορά χρεογράφων από την Ουκρανία για 5 δισ. ευρώ, ουσιαστικά αγοράζει το 20% του χρέους της χώρας . Η εταιρεία Franklin Templeton Investment δεν είναι πρωτάρα σε αυτό το είδος τις πρακτικές. Στο παρελθόν είχε αποκτήσει ένα μεγάλο μέρος των υποτιμημένων δανειακών υποχρεώσεων της Ιρλανδίας , στοιχηματίζοντας στη χορήγηση δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ με τις σχετικές κοινωνικές επιβολές. Κέρδισε τόσα πολλά τότε ώστε μπήκε στον πειρασμό να επαναλάβει το κόλπο αυτό.
GlobalPortal_nonFlash
Μεταξύ του Σεπτεμβρίου & Οκτωβρίου του 2013, τόσο η Moody’s όσο και η Fitch υποβάθμισαν την πιστοληπτική αξιολόγηση των Ουκρανικών ομολόγων θεωρώνταςτα σκουπίδια . Οι δύο εταιρείες παρατηρούσαν στην έκθεσή τους ότι μόνο η ανάπτυξη της εταιρικής σχέσης με την Ευρώπη μπορεί να αυξήσει την εισαγωγή των κινητών αξιών και να βελτιώσουν τις προοπτικές τους . Και σ’αυτό πού ελπίζει φυσικά και εμπνέει την Franklin Templeton είναι ότι χωρίς αυτήν την "πολιτική λύση" θα πάει στον διάβολο αυτή και μαζί της πολλά συνταξιοδοτικά ταμεία .
Τον Νοέμβριος του 2013 ο Γιανουκόβιτς παγώνει ξαφνικά τις συμφωνίες σύνδεσης με την ΕΕ . Η κυβέρνηση του Κιέβου δικαιολογείται ότι για τις συμφωνίες αυτές θα χρειαζόταν μια σειρά από κοινωνικές σφαγές σε αντάλλαγμα για την παροχή βοήθειας από την ΕΕ. Ξεκινούν διαδηλώσεις με μερικές χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους και ο τύπος επισημαίνει ως η επανάσταση των “πορτοκαλί” . Αλλά είναι απλώς μια γεύση, μία αρχή.

Στις 2 Δεκεμβρίου του 2013 – Η Ουκρανική κυβέρνηση νομίμως εκλεγμένη , διαπράττει το θεμελιώδες σφάλμα . Έλαβε 8 δισ. δολ. από την Κίνα με τον υπαινιγμό ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να κάνει χωρίς τη «βοήθεια» του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Οι επενδύσεις της Templeton Investments , καθώς και εκείνες των άλλων εταιρειών και αμερικανικών και ευρωπαϊκών Τραπεζών βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο . Επιπλέον , το πράγμα ανησυχεί και την Ρωσία , η οποία σίγουρα δεν βλέπει με καλό μάτι την είσοδο του Πεκίνου στη Μαύρη Θάλασσα.
Αυτό οδήγησε τα πράγματα σε τέτοιο σημείο ώστε να εισέλθουν στο πεδίο ΜΚΟ καθαρής προελεύσεως “MadeinUSA” χρηματοδούμενες συνολικα με 65 εκατομμύρια δολλάρια από την «International Renaissance Foundation , τού Σόρος .Οι διαδηλώσεις διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά με όλο και λιγότερους ανθρώπους στούς δρόμους , ιδιαίτερα μετά την 17η Δεκεμβρίου ημέρα κατά την οποία η Ρωσία έδωσε 15 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολλάρια δάνειο προς την Ουκρανία και την μείωση της τιμής του φυσικού αερίου απο 400 σε 265 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα .

Activists-Orange Revolution
Τον Ιανουάριο του 2014, η διαμαρτυρία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της αποτυχίας, αλλά εν τω μεταξύ έβαλαν σε κίνηση τόν μηχανισμό που αναπτύχθηκε εδώ και πολλά χρόνια. Εάν οι λεγόμενοι «πορτοκαλί» δεν φέρουν αποτελέσματα , είναι σκόπιμο να καταφύγουν στις ακροδεξιές πολιτοφυλακές που οδηγούν πλέον την αντιπαράθεση αναζητώντας νεκρούς για να δώσουν μια ανακούφιση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του κόσμου και να δημιουργήσουν μία δραματική ιστορία . Δηλαδή να δώσουν μία διφορούμενη εικόνα, οσαν οι Ουκρανοί να ήταν πρόθυμοι να κάνουν οτιδήποτε για να απαλλαγούν από μια κυβέρνηση και ένα πρόεδρο που οι ίδιοι είχαν εκλέξει . Εμφανίζονται στην πλατεία φωτογραφίες σουβενίρ του Stepan Bandera , του δήμιου του Katlyn και Κελτικοί σταυροί , καθώς και τόνοι από κονσέρβες και άλλα βοηθήματα με την επωνυμία Euromaidan κυκλοφορούν μεταξύ των διαδηλωτών , σημάδι μιας οργάνωσης που δεν αφήνει τίποτα στον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια των προσεκτικά προετοιμασμένων διαδηλώσεων .
Υπό αυτές τις συνθήκες , αλλά και λόγω των σφαγών που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από ειδικούς ελεύθερους σκοπευτές το πραξικόπημα επιτυγχάνεται , δίνοντας μία ανάσα ανακουφίσεως στους επενδυτές της Franklin & Σία και εξαπατώντας την αμερικανική διοίκηση ότι είχε επιλέξει το σωστό χρόνο και την ιδανική ευκαιρία να προσδέσουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Είναι πολύ ξεκάθαρο γιατί οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν αρκέστηκαν στο να επενδύσουν λίγα χρήματα για νά καθοδηγήσουν την κοινή γνώμη, αλλά χρειάστηκε μία ειδική επέμβαση για να σώσουν τις τοκογλυφικές επενδύσεις τους.

FTI
mark_mobius03george-soros

Mark Μobius, Πρόεδρος τής F.T.I & George Soros , κερδοσκόπος- Ποιός βρίσκεται πίσω από αυτούς τους δύο;;
Mark Μobius, Presidente della F.T.I & George Soros ,speculatore- Chi c’è dietro aquesti due?
Πηγή/Fonte/Source: http://ilsimplicissimus2.wordpress.com/2014/04/22/ucraina-azione-di-commando-della-finanza/

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: