Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Θες να μάθεις γιατί τροποποιούν τον καιρό; Ποια είναι τα οφέλη από την τροποποίηση; Διάβασε το παρακάτω...


Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος των Ηνωμένων Εθνών (IPCC) προειδοποιεί στην τελευταία της έκθεση που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, για τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη και ιδιαίτερα για την αύξηση της
επισιτιστικής ανασφάλειας και των συγκρούσεων κατά τον 21ου αιώνα.
«Η πιθανότητα να υπάρξουν σοβαρές εκτεταμένες και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις αυξάνεται με την εντατικοποίηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη» αναφέρουν οι επιστήμονες στο γενικό συμπέρασμα της έκθεσης τους για το κλίμα με τίτλο «Κλιματική αλλαγή 2014: Επιπτώσεις , προστασία και ευπάθεια». Σε αρκετές περιπτώσεις, η έκθεση τονίζει ότι οι φτωχές χώρες του Νότου θα υποστούν τις σοβαρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος των Ηνωμένων Εθνών τονίζει τα προβλήματα της έλλειψης νερού, του αριθμού των μεγάλων πλημμυρών, της μετανάστευσης, της επισιτιστικής ανασφάλειας και της φτώχειας.
Αυτή η έρευνα η πιο πλήρης από την τελευταία έκθεση της επιτροπής IPCC το 2007, τονίζει τα πιθανά μέτρα προστασίας, την αναγκαιότητα τους, αλλά και τα όριά τους και ζητεί την ανάληψη «βραχυπρόθεσμης» δράσης για τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Το έργο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί τη βάση για τις διεθνείς διαπραγματεύσεις, τη χρηματοδότηση των δράσεων προστασίας του πλανήτη και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Κυρίαρχος στόχος είναι να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με τα μέσα επίπεδα της προ-βιομηχανικής εποχής. Όπως αναφέρει η έκθεση οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή είναι «υψηλοί έως πολύ υψηλοί», εάν οι θερμοκρασίες αυξηθούν πάνω από τους 4 βαθμούς Κελσίου της προβιομηχανικής εποχής. Αλλά ακόμη και αν η θερμοκρασία αυξηθεί μεταξύ 1 έως 2 βαθμών Κελσίου, οι κίνδυνοι θα αυξάνονται αναλογικά.
Οι επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος επηρεάζουν ήδη «όλες τις ηπείρους και τους ωκεανούς» και θα επιδεινωθούν κατά τον 21ο αιώνα, προειδοποιούν οι ειδικοί της IPCC. Οι κίνδυνοι σήμερα επηρεάζουν όλες τις περιοχές του κόσμου:
  • Στην Αφρική, η μικρή πρόσβαση στο νερό είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της υπερθέρμανσης του πλανήτη. 
  • Στην Ευρώπη, είναι η αύξηση των πλημμυρών και οι επιπτώσεις τους στις υποδομές. 
  • Στην Ασία, οι πλημμύρες και τα κύματα καύσωνα μπορεί να προκαλέσουν σημαντική αύξηση της μετανάστευσης. 
  • Η Βόρεια Αμερική θα επηρεαστεί από πιο ακραία φυσικά φαινόμενα όπως, καύσωνες, παράκτιες πλημμύρες, πυρκαγιές κ.α. 
  • Η Λατινική Αμερική θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την πρόσβαση σε νερό. Οι πολικές περιοχές και τα νησιά θα επηρεαστούν ιδιαίτερα από το θερμότερο κλίμα, μέσω της ταχείας τήξης των παγετώνων και της ανόδου της στάθμης της θάλασσας. 
«Ζούμε σε μια εποχή ανθρωπογενούς αλλαγής του κλίματος» ανέφερε ο Βίνσεντ Μπάρος επικεφαλής της ομάδας. «Σε πολλές περιπτώσεις, δεν είμαστε προετοιμασμένοι για τους κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα, κίνδυνοι τους οποίους ήδη αντιμετωπίζουμε» συμπλήρωσε.
Το θερμότερο κλίμα θα έχει επίσης αντίκτυπο στην ασφάλεια των τροφίμων, ιδίως στο Νότο, στην κατανομή των θαλάσσιων ειδών και ως εκ τούτου στην αλιεία ενώ θα προκαλέσει αλλαγές στην γεωργική παραγωγή, με πιθανά οφέλη για ορισμένες περιοχές μεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Όλες οι πτυχές της ασφάλειας των τροφίμων ενδεχομένως θα επηρεαστούν από την αλλαγή του κλίματος, όπως η διαθεσιμότητα των τροφίμων και η σταθερότητα των τιμών, ενώ οι άνθρωποι στις αγροτικές περιοχές είναι αυτοί που θα πληγούν περισσότερο» σημειώνει η έκθεση. Εάν και οι συνολικές οικονομικές επιπτώσεις «είναι δύσκολο να εκτιμηθούν», όπως αναφέρει η IPCC, η κλιματική αλλαγή, ωστόσο, θα «επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη, τη μείωση της ασφάλειας των τροφίμων και θα δημιουργήσει νέους θύλακες φτώχειας».
Η επιδείνωση των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως οι παράκτιες πλημμύρες, οι ξηρασίες και τα κύματα καύσωνα, θα οδηγήσει επίσης σε αύξηση της μετανάστευσης η οποία σε συνδυασμό με τη δυσκολότερη πρόσβαση σε νερό και σε τρόφιμα «θα αυξήσει έμμεσα τον κίνδυνο των βίαιων συγκρούσεων». Τέλος, η έκθεση μιλά για αύξηση των προβλημάτων υγείας που προκαλούνται από τα κύματα καύσωνα σε φτωχές περιοχές με υποσιτισμό και κακή ποιότητα νερού. Η συγκεκριμένη έκθεση που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα είναι η δεύτερη από τις τρεις εκθέσεις αξιολόγησης της επιτροπής IPCC. Η τρίτη έκθεση αναμένεται μέσα στον Απρίλιο στο Βερολίνο.
(newsbeast.gr)
Και μην ξεχνάτε τις πολυεθνικές με τα μεταλλαγμένα ε;;;
Διαβάσατε καλά για τα τρόφιμα... καταλάβατε που πάει το παιχνίδι... έτσι;;;
psekasmata.blogspot.gr

Σχόλιο ΛΦ: Καταρχήν όπου βλέπετε τον όρο επισιτιστική ανασφάλεια, να ξέρετε πως μιλάνε για πείνα αλλά για λόγους πολιτικής ορθότητας, έχουν εφεύρει όρους που δεν προκαλούν οργή στους φτωχούς πολίτες. Άλλο να του λες ότι θα πεινάσει και άλλο ότι θα υπάρξει επισιτιστική ανασφάλεια.
Τέλος, το συμπέρασμα είναι ότι για την φτώχεια και την πείνα θα φταίει η ανύπαρκτη υπερθέρμανση και η κλιματική αλλαγή (η οποία αν έρθει θα έρθει από τα πειράματα που κάνουν με αεροψεκασμούς, γεωμηχανικές κτλ) και όχι φυσικά οι τραπεζίτες και οι πολυεθνικές που κατακλέβουν με ΔΝΤ τον κοσμάκη στις χώρες της Δύσης και απομυζούν από φυσικούς πόρους χώρες της Ασίας και της Αφρικής κυρίως, πετώντας τους ένα ξερόκομματο ψωμί αγορασμένο από την unicef αντί να τους μάθουν πως να καλλιεργούν και να εκμεταλλευτούν τα όποια πλεονεκτήματα της χώρας τους, για να αποκτήσουν οικονομία για να μην πεινάνε και να μην μεταναστεύουν. Λαθρομετανάστευση, πείνα, ΔΝΤ, κλιματικές αλλαγές, γεωμηχανικές-αεροψεκασμοί, όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους. Οδηγούν στην πείνα, την φτώχεια, την εξαθλίωση, τον θάνατο, την σύγκρουση πολιτισμών χωρίς λόγο και άλλα πολλά μόνο και μόνο για να πετύχουν τον στόχο τους. Το παγκόσμιο κράτος που θα ελέγχει τα πάντα και θα το ζητήσουν οι ίδιοι οι πολίτες για να σωθούν από τα παραπάνω.

Λίθος Φωτός

Δεν υπάρχουν σχόλια: