Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Σε γενική επιφυλακή κηρύχθηκε η ουκρανική αεράμυνα στα νότια και ανατολικά της χώρας – «Περιμένουμε επίθεση» λένε

S300L10

ΓΙΑ «ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΗΠΑ
 Σε πλήρη ετοιμότητα και γενική επιφυλακή έθεσε την Αεροπορία και τις αντιαεροπορικές μονάδες της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, πριν λίγο, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, καθώς έχουν πυκνώσει οι παραβιάσεις του ουκρανικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και θεωρούν ότι είναι πιθανό να υπάρξει ρωσική αεροπορική προσβολή των ουκρανικών μονάδων.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Ουκρανοί «Η ρωσική Αεροπορία προβαίνει σε συνεχείς παραβιάσεις των εναέριων συνόρων της χώρας μας. Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη αι ρωσικά ελικόπτερα παραβιάζουν συνέχεια τον εναέριο χώρο μας. Αν συνεχιστεί η ίδια τακτική θα αναγκαστούμε να ανοίξουμε πυρ».
Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι συνεχείς παραβιάσεις του ουκρανικού εναέριου χώρου σημειώνονται εδώ και δύο ημέρες και θεωρούν υψηλής την πιθανότητα αεροπορικών επεισοδίων.
Στο Ντόνετσκ υπάρχει το 156ο Σύνταγμα με Buk-M1, στο Χάρκοβο υπάρχει η 120η Ταξιαρχία με S-300) και το 302ο Σύνταγμα Αντιαεροπορικής Άμυνας, επίσης με S-300.
Στο νότιο τομέα υπάρχουν, στην Οδησσό μεταξύ άλλων η 160 Ταξιαρχία αντιαεροπορικής άμυνας με S-300, S-200, η 208η Αντιαεροπορική Ταξιαρχία Φρουρών στην Χερσώνα με S-300, S-200 και το 301ο Σύνταγμα στη Νικόπολη, επίσης με S-300.
Από ρωσικής πλευράς έχουν μεταφερθεί επίσης στα σύνορα δυνάμεις με αντιαεροπορικά συστήματα S-300P και Buk-M1, ενώ μετασταθμεύουν Μοίρες μαχητικών Su-27, Su-30, κλειστής υποστήριξης Su-25, δεκάδες επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-24 κλπ.
defencenet.gr

Λίθος Φωτός

Δεν υπάρχουν σχόλια: