Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Άλλος πολεμικός γύρος ξεκινάει στην Συρία για να αντισταθμίσει το μέτωπο της Ουκρανίας.

20140426-011635.jpg
Αίμα στο Αίμα, Δάκρυ στο Δάκρυ και ο πόλεμος πιάνει ¨νέα άκρη¨.
Ποιος είπε ότι οι Τούρκοι έπαθαν κάζο στην Συρία;
Tούρκοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν μετά την είσοδo τους σε συριακό έδαφος από αντάρτικο παρακλάδι της al-Qaeda κοντά στην πόλη MinJib της περιφέρειας Suruş.

Εκτός από την σύλληψη των Τούρκων στρατιωτών αιχμαλωτίσθηκαν και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα από το συγκεκριμένο παρακλάδι της al-Qaeda την επονομαζόμενη ISIS και ήδη αναρτήθηκε πάνω τους η σημαία
της οργάνωσης. Τα δε οχήματα εθεάθησαν να περιφέρονται έτσι εντός του συριακού εδάφους.
Όπως αναφέρθηκε οι Τούρκοι στρατιώτες έπεσαν σε ενέδρα στην πόλη MinJib και οι τρομοκράτες ισχυρίζονται ότι τους απελευθέρωσαν λίγο μετά στέλνοντάς τους πίσω.
Σίγουρα το σκηνικό μυρίζει χοντρή προβοκάτσια.
Οι τούρκοι μετά την ενίσχυση των θέσεων του συριακού στρατού και την περικύκλωση των ισλαμοφασιστών στο Χαλέπι και την στιγμή που πάει να πάρει αναπνοή ο λαός της καταπονημένης ατής χώρας ¨θέλουν απεγνωσμένα μια αφορμή¨.
Και σήμερα την έχουν φτιάξει.
Ενώ αυτά συνέβησαν πριν 24 σχεδόν ώρες , την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 το απόγευμα βγήκε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας και απείλησε στρατιωτική δράση στην Συρία γιατί εκτός από το παραπάνω γεγονός της σύλληψης και της απελευθέρωσης των τούρκων στρατιωτών, η εξτρεμιστική οργάνωση ISIS φαίνεται ¨να παίζει καλά τον ρόλο της¨ και κατέλαβε μια γειτονική κωμόπολη κοντά στο τάφο του ιδρυτή της αυτοκρατορίας των Σελτζούκων στην Μ. Ασία Σουλειμάν Χαν.
Ο τάφος αυτός σε βάθος 15 χιλιομέτρων από τα συριοτουρκικά σύνορα βρίσκεται υπό τον νομικό έλεγχο της Τουρκίας σύμφωνα με την συνθήκη του 1921 (Γαλλίας- Τουρκίας) και αυτής του 1936 ( Συρίας- Τουρκίας).
Ο κ. Νταβούντογλου σύμφωνα με την Hurriyet Daily
Δήλωσε ¨στην περίπτωση μιας απειλής των νόμιμων συμφερόντων μας είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα είδη των προφυλάξεων¨
Όμως αυτό που ανατρέπει τις σημερινές ισορροπίες είναι η σημερινή στρατηγική στροφή του Πακιστάν ως αναφορά την Κρίση στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας που παίρνει ανοικτά το μέρος των ανταρτών και ετοιμάζεται να τους προμηθεύσει όπλα μέσω του Ριάντ, συνέπεια που θα έχει περιφερειακές επιπτώσεις στις σχέσεις του Αραβικού κόσμου. http://www.liveleak.com/
Το γεγονός ότι οι Τούρκοι φαίνονται να μεθοδεύουν κάτι στην Συρία είναι γνωστό από της 27 Μαρτίου 2014 όταν στην προεκλογική περίοδο τους διέρρευσε η σχετική τηλεφωνική συνομιλία στο YOU TUBE μεταξύ του ΥΠΕΞ και του αρχηγού των μυστικών πληροφοριών τους.
Όλα αυτά δείχνουν ότι ένας νέος γύρος ξεκινάει στην Συρία σαν γεωπολιτικό αντιστάθμισμα αυτών που συμβαίνουν στο μέτωπο Ουκρανίας- Ρωσίας.
Μία εκ νέου βαλλόμενη Συρία εξασθενεί την θέση της Ρωσίας στην Μεσόγειο. Ουσιαστικά το παγκόσμιο παιχνίδι γίνεται ματ του ματ, μία σου και μία μου.
Τα γεγονότα στο Κίεβο ξεκίνησαν μετά την επίσκεψη στην Μόσχα του αιγύπτιου ΑΓΕΕΔ Στρατάρχη Abdel Fattah el – Sissi, ο οποίος κατέλαβε την εξουσία από τον Mohammed Morsi τον περασμένο Ιούλιο.
Η είσοδος των Τούρκων στην Συρία με αφορμή το τάφο και η αλλαγή θέσης του Πακιστάν συμπίπτει με την απόφαση της Μόσχας να αποδεχθεί το αιγυπτιακό αίτημα για πώληση 24 προηγμένων μαχητικών 4++ γενιάς MiG-35 στην Αίγυπτο σε απάντηση του σχετικού αιτήματος του Καΐρου με αποτέλεσμα μία άλλη ισορροπία αεροπορικών δυνάμεων να διαφαίνεται στη Μέση Ανατολή ως συνέπεια της πλήρους επαναπροσέγγισης Ρωσίας και Αιγύπτου μετά το “διαζύγιο” τους το 1976.
¨τα πάντα ρεί ¨
¨εδώ στην Ελλάδα ακούει κανείς¨
Κάποιοι θα θελήσουν εκ των πραγμάτων να ¨κουνήσουν¨ την γεωπολιτική γέφυρα που ενώνει την Ευρώπη με την Μέση Ανατολή και τότε πρέπει να πούμε ¨ ταις Πρεσβείες της Θεοτόκου Σώτερ σώσον ημάς¨.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: