Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Το πολύτιμο δώρο του Πατριάρχη Μόσχας στον Πάπα Φραγκίσκο

pope ilarionas
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό σήμερα, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου με ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.
Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, ο οποίος έφτασε στη Ρώμη ως Επικεφαλής της Ρωσικής Αντιπροσωπείας της Ολομέλειας της Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρ/Καθολικής Εκκλησίας.
Ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, λίγο πριν την συνάντηση προσέφερε στον Πάπα Φραγκίσκο μια λειψανοθήκη σε σχήμα αυγού με τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, δώρο από τον Πατριάρχη Κύριλλο.
Ο Πάπας φανερά συγκινημένος προσκύνησε και ασπάστηκε την λειψανοθήκη, ζητώντας από τον Σεβασμιώτατο να μεταφέρει στον Πατριάρχη Μόσχας την ευγνωμοσύνη και την αδελφική του αγάπη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση στις σχέσεις των Ορθοδόξων και Ρ/Καθολικών, μετά και την συνάντηση του Πάπα και του Πατριάρχη Μόσχας στην Αβάνα τον περασμένο Φεβρουάριο.
Επίσης ένα από τα κεντρικά θέματα της συνάντησης ήταν η τραγική κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, όπου και οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη για περαιτέρω ενοποιημένες δράσεις.
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ ενημέρωσε τον Πάπα Φραγκίσκο για της πρωτοβουλίες της Ρωσικής Εκκλησίας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, ενώ τον συνεχάρη για τις ειρηνευτικές προσπάθειες που καταβάλει.
Τέλος οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν και στην συνεργασία που έχουν στον τομέα του πολιτισμού, η οποία αποδείχθηκε ότι είναι ένα πολλά υποσχόμενο έργο, όπως αυτό της ανταλλαγής εκπαιδευτικών ταξιδιών φοιτητών της Θεολογίας στη Μόσχα και τη Ρώμη.


pope ilarion1

pope ilarion2

.romfea

ΣΧΟΛΙΟ: Mήν πολυχαίρεσαι Πάπα. Ερχεται η συναυλία. Τίποτε δέν είναι τζάμπα. Ο προηγούμενος μετά τήν ακρόαση παραιτήθηκε.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: