Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Ο Ουμπέρτο Έκο είχε πει το γνωστό πως, «μόνο βλάκες κάνουν σήμερα δικτατορίες με τάνκς, όταν υπάρχει η τηλεόραση».

Οι «βλάκες» λοιπόν που πήγαν να κάνουν παραδοσιακό πραξικόπημα
στην Τουρκία με τα τάνκς, νικήθηκαν και γελοιοποιήθηκαν, όχι μόνο από τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά κυρίως από ένα απλό κινητό.

ΥΓ1. Στην εποχή του Ουμπέρτο Έκο δεν υπήρχαν ακόμα ανεπτυγμένα τα κινητά και το διαδίκτυο, διαφορετικά προφανώς θα είχε λίγο τροποποιήσει το σκεπτικό του. 

ΥΓ2. Σήμερα λοιπόν, όλοι είμαστε κάτω από τη δικτατορία αυτών που έχουν τα κανάλια, την κινητή τηλεφωνία και το internet. Εμείς όλοι εδώ μέσα, νομίζουμε ότι εκφραζόμαστε ελεύθερα. Εκφραζόμαστε πάντα πάνω στις ράγες που χαράζει ο ιδιοκτήτης του μέσου και πάντα κάτω από το μάτι του ιδιοκτήτη που μας εξουσιάζει και γνωρίζει όλες τις σκέψεις μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα τελευταια χρονια....εχω παθει το εξης:δεν μπορω κ δεν θελω αλλο απελπιδα λογο..λογο που δεν μου δινει λογω για να ζησω.Θα μου πεις αν εχουν ετσι τα πρηγματα;Ναι αλλα ας δωσει κ ο συγγραφεας ευελπιδα λογο,προταση αλλοιως θα καταντησουμε σαν τις Ελληνικες ειδγσεθς καταστροφολογιας.

Μαστινο Εσπανολ

amethystos είπε...

Στήν πραγματικότητα δέν υπάρχει κάν λόγος. Συνίσταται αποκλειστικά από κινήσεις καί διαμάχες εξουσίας. Τήν παρακολουθούμε σάν ένα ιδιαίτερο δελτίο καιρού.Μαθαίνουμε γιά τούς ανεμοστρόβιλους, τίς καταιγίδες καί προσπαθούμε νά διαισθανθούμε μέσα από δυσνόητα σημεία γιά τήν επικείμενη κάθοδο τών Ούννων, πού δέν θά αφήσει τίποτε όρθιο. Ο κόσμος τών ανθρώπων είναι κακός λίαν. Είναι τό θέατρο τής κενοδοξίας. Οπως λέει καί ο Αυγουστίνος κατάγεται από τόν Κάιν. Ο κόσμος τών ανθρώπων τού θεού είναι λίγο καλύτερος αλλά καί αυτός είναι πέρασμα, πάσχα. Ακόμη καί οι Αγιοι ονομάζουν τήν αίσθηση τής ζωής χαρμολύπη.