Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Μεγάλος ο «φόρος αίματος» στο Άγιο Όρος - γεροντισμός, επιστήμη. Ηγούμενος ΙΜ Εσφιγμένου



Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΟΥΤΕ ΓΕΡΩΝ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kai o allos igoumenos tis Esfigmenou den einai kalyteros. Oi opadoi tou panygirizoun to gegonos oti yooxreonei se epanavaptisi epeidi leei den egine sosta to vaptisma. Ayto einai apagoreymeno teleios. Enas Amerikanos aigyptiakis katagogis pou ithele na ginei monaxos Kai eixe kanei san nipio to orthodoxo vaptisma otan pige stin Esfigmenou Kai ton proteine na ton xanavaptisei efyge trexontas. Stin erimo tou Orous oi Zilotes keliotes monaxoi eipan ston dokimo monaxo aigyptiakis katagogis oti poly kala ekane Kai efyge. Polloi antioikoumenistes theoroun kai ton idio ton Xristo os ligo brosta sto megaleio tous AM

amethystos είπε...

H ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ.

dmk83donna@gmail.com είπε...

Τυφλή υπακοή στην Επιστήμη σημαίνει στην πραγματικότητα υπακοή στην Εξουσία. Ο Θεός πριν απ' όλα δώρισε στον άνθρωπο το ανοσοποιητικό του σύστημα μαζί με χιλιάδες απαραίτητες τροφές και βότανα για να ευημερεί και να χαίρεται.
Λέγει ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής: "Η συνείδηση είναι ο Θεός του ανθρώπου και ο αλάνθαστος κριτής".
"Μην ατιμάσεις τη συνείδησή σου, όταν άριστα σε συμβουλεύει, γιατί αυτή μας δείχνει την θεία και αγγελική γνώμη και μας ελευθερώνει από τους κρυφούς μολυσμούς της καρδιάς και χαρίζει παρρησία στον Θεό όταν έρθει η ώρα να αναχωρήσουμε από εδώ".
«Εκκλησία, όπως είπε ο Χριστός μας, δεν είναι ούτε τα κτίρια, ούτε τα ντουβάρια, ούτε οι κληρικοί, ιερείς και αρχιερείς, ούτε τίποτε άλλο.
Αλλά Εκκλησία τι είναι; Είναι ο ίδιος ο Χριστός και η Αλήθειά Του, το Ευαγγέλιο Του, η Ορθή Πίστη, η ορθή δόξα. Αυτή είναι η Εκκλησία! Και όπου υπάρχει αυτή η αλήθεια, η ορθή δόξα, εκεί είναι και η Εκκλησία του Χριστού. Όπου δεν υπάρχει αυτή η ορθή δόξα, η ορθή ομολογία και η αλήθεια, εκεί δεν υπάρχει ούτε Εκκλησία του Χριστού».

Ανώνυμος είπε...

Τα μάτια του εν λόγω πίσω από τα γυαλιά τα βλέπεις οτι μοιάζουν με μάτια Λύκου; Ο Αμέθυστος ΣΩΣΤΑ τα έγραψε στο σχόλιο. Ο άνθρωπος αυτός ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ειχε ΠΟΤΕ του, ως μοναχός Με την ΚΑΝΟΝΙΚΗ και ΑΡΧΑΙΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ να ΛΈΓΕΤΑΙ. Ειναι ΛΥΚΟΣ, με ΕΝΔΥΜΑ Προβάτου για λόγους που οι ΕΠΑΙΟΝΤΕΣ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ αλλά..τουμπεκιάζονται και Φωναχτά Δεν τα λένε...