Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Κωνσταντίνος Γρίβας: Η Ρωσία έχει μπλέξει άσχημα

Κωνσταντίνος Γρίβας: Η Ρωσία έχει μπλέξει άσχημα

Τον κίνδυνο της πυρηνικής απειλής ανέλυσε ο Κωνσταντίνος Γρίβας.

Τα πιο σημαντικά σημεία της ομιλίας του κ. Γρίβα:

Η Ρωσία έχει μπλέξει άσχημα! Έχει χαρτιά για να κλιμακώσει τις δράσεις και τις απειλές της. Θεωρώ, ότι αν χρειαστεί θα κλιμακώσει σε πυρηνικό επίπεδο. Φοβάμαι, ότι θα το κάνει. Είναι εύκολο να διολισθήσουμε σε μία πηρηνική κρίση, δηλαδή μία πρόταξη της πυρηνικής ισχύος από πλευράς Ρωσίας.

Δηλαδή να τρομοκρατήσουν τους δυτικούς και να αφήσουν την Ουκρανία. Όταν το κάνουν τότε ο Πούτιν θα θεωρήσει έχει τη νίκη που χρειάζεται. Τα αυταρχικά καθεστώτα χρειάζονται νίκες. Δεν μπορούν να δεχθούν την ταπείνωση της ήττας έστω και σε συμβολικό επίπεδο. Τότε θα τερματιστεί η σύγκρουση. Αν πάμε σε κάτι τέτοιο θα ζήσουμε μία πολύ επικίνδυνη στιγμή, όπως με την κρίση των πυραύλων στην Κούβα το 1962.

Η Ρωσία διαφημίζει συνεχως το αρμαγεδδωνικό της πυρηνικό οπλοστάσιο. Η αρχή σε σενάριο πυρηνικής κρίσης θα γίνει με μία πυρηνική δοκιμή.

Η φιλότουρκη Φινλανδία και η στάση της Ελλάδας για το αίτημα εισόδου της στο ΝΑΤΟ.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας, στην εκπομπή “Ο Εξαρχείων” στον «Παραπολιτικά FM» στις 5 Μαΐου 2022.

Κωνσταντίνος Γρίβας: Η Ρωσία έχει μπλέξει άσχημα (infognomonpolitics.gr)

ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ κ. ΓΡΙΒΑ. Η ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΑ ΗΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας δούμε τι λένε όσοι γνωρίζουν καλύτερα https://reseauinternational-net.translate.goog/operation-speciale-russe-en-ukraine-temoignage-precieux-du-general-dominique-delawarde/?_x_tr_sl=fr&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp

ΣΒ είπε...

Πολύ σωστά. Τελικά οι μάσκες πέφτουν ιδιαίτερα σε τέτοιες δύσκολες περιστάσεις. Το ίδιο έγινε και με μερικούς άλλους μεγάλους.

χαλαρωσε είπε...

Όταν το κάνουν τότε ο Πούτιν θα θεωρήσει έχει τη νίκη που χρειάζεται. Τα αυταρχικά καθεστώτα χρειάζονται νίκες. Δεν μπορούν να δεχθούν την ταπείνωση της ήττας έστω και σε συμβολικό επίπεδο. Τότε θα τερματιστεί η σύγκρουση.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 5Ο ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΣΟΛΤΖΕΝΙΤΣΙΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΤΨΕ. ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΗΓΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΘΡΑΚΩΝΘΕΙ. ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΑΤΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤ ΕΠΙΝΟΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 40 ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ ΣΟΥΠΑ ΑΛΛΑ 50 ΚΑΙ ΑΝΩ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΙΤΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ. Η ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΕΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΛΛΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΘΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΓΡΙΒΑ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΣΥΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ; ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΡΕ ΓΡΙΒΑ ΛΕΕΙ ΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ; ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙς; ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΙΣΕΙΣ ΟΡΘΙΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙς ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ, ΜΑΥΡΟΦΟΒΙΚΟΣ, ΓΥΝΑΙΚΟΦΟΒΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΤΡΙΧΕΣ. ΑΝΤΕ ΡΕ ΤΡΟΜΠΑ. ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΓΕΛΑΔΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΠΛΙΣΕ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΣΕΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ. ΤΟ ΟΤΙ Ο ΓΡΙΒΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑ ΣΤΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ. ΑΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ Η ΡΩΣΣΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ. ΜΕΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΜΑΡ ΝΥΦ.