Κυριακή 16 Μαΐου 2010

O Ζαν Ζιγκλέρ για την συμφωνία διάσωσης, το ΔΝΤ, τα διαφυγόντα κεφάλαια και τα κόμματα εξουσίας.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης στην Humanite, 8/5/2010.
(Jean Ziegler: "Europe Is Playing Along With the IMF and Multinationals)

1. Η ΕΕ αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι είναι μια οικονομική οντότητα στην υπηρεσία της παγκοσμιοποιημένης ολιγαρχίας του κεφαλαίου.

2. Η ΕΕ και η ΕΚΤ, παίζουν μαζί με το ΔΝΤ και τις πολυεθνικές. Στόχος της συμφωνίας διάσωσης της ελληνικής οικονομίας είναι η διάλυση του ελληνικού συστήματος κοινωνικής πρόνοιας και να καταστεί η χώρα "ελκυστική για ξένες επενδύσεις".

3. Η Ευρώπη και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα διαλύσουν το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας, όταν μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία με ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης.

4. Το σκανδαλώδες είναι ότι την οιονεί πτώχευση θα την πληρώσουν οι έλληνες εργαζόμενοι, ενώ οι άρχουσες τάξεις έχουν μεταφέρει τις τύχες τους στο εξωτερικό.

5. Σύμφωνα με μια αξιόπιστη εκτίμηση από τράπεζες της Ελβετίας, η διαφυγή φορολογικών κεφαλαίων από την Ελλάδα (σε τράπεζες της Ελβετίας), ανέρχεται στα 36 δις. Ευρώ.

Ορισμένοι μάλιστα έλληνες εφοπλιστές μετέφεραν ήδη την έδρα τους στο εξωτερικό.

6. Η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν μια μηχανή για την συστηματική λεηλασία των πόρων της χώρας.

Όπως και σε μια δημοκρατία της μπανανίας, υπήρξε ιδιωτικοποίηση μεγάλης κλίμακας των πόρων της χώρας και εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
 
Πηγή : Μωρίας Εγκώμιον
 
Αμέθυστος

1 σχόλιο:

Κ.Τ. είπε...

Νέα ανάλυση στη συζήτηση:

http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/05/blog-post_5312.html