Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Οργή Πούτιν για τις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσόφωνους – Ένα βήμα πριν την στρατιωτική επέμβαση η Ρωσία

ukrain_poutin
Η έναρξη των επιχειρήσεων των ουκρανικών δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία προκαλεί την οργή του Κρεμνλίνου.

του Αχιλλέα Πατσούκα
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν λίγο ο Ρώσος Πρόεδρος με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κιν Μουν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι η Μόσχα αναμένει από τον ΟΗΕ να καταδικάσει τις αντισυνταγματικές ενέργειες τους Κιέβου.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, οι εικόνες με τους τραυματίες από τις ουκρανικές επιχειρήσεις εναντίον των ρωσόφωνων στην Ανατολική Ουκρανία, που από ώρα σε ώρα θα αρχίσουν να προβάλλονται στα ΜΜΕ, θα μεταφέρουν ένα επί πλέον βάρος στον Ρώσο Πρόεδρο, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει άμεσα σε στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία με στόχο την ασφάλεια του ρωσόφωνου πληθυσμού.
Την ίδια στιγμή, το γεγονός ότι η ουκρανική κυβέρνηση ξεκίνησε τις επιχειρήσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα την οποία εορτάζουν και στη Ρωσία και στη Ουκρανία, είναι βέβαιο ότι θα παίξει και αυτό σημαντικό ρόλο στην απόφαση Πούτιν, καθώς είναι γνωστό πως ο σκληρός πυρήνας των ψηφοφόρων του είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Μια άλλη παράμετρος της κρίσης, που οφείλει να απασχολήσει και την Ελλάδα, είναι το κεφάλαιο τον ομογενών μας, καθώς οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού διεξάγονται στην καρδιά του ελληνισμού της Ουκρανίας.
Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, η προγραμματισμένη συνάντηση της Μεγάλης Πέμπτης στη Γενεύη μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ-ΕΕ, φαντάζει εξαιρετικά απαισιόδοξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού ΥΠΕΞ, η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να μην πάρει μέρος στη διεξαγωγή των συζητή

CrashOnline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: