Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Σοκ! Κρίση μέχρι το 2050 βλέπει για την Ελλάδα το ΔΝΤ.

Το μέλλον για την Ελλάδα διαγράφεται σκοτεινό, με μια σκληρή πραγματικότητα που θα διαρκέσει για πολλές δεκαετίες, σύμφωνα με τη νέα έκθεση-φωτιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, η μόνη εγγυημένη σύνταξη θα ανέρχεται στα… 384 ευρώ, η ανεργία θα παραμείνει σε διψήφια ποσοστά ως το 2040, οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχιστούν, ενώ η ανάκαμψη θα παραμείνει όνειρο για δεκαετίες ολόκληρες, με την περαιτέρω μείωση στα εισοδήματα να συμπληρώνει το παζλ.

Η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να
συνεχίσει να στοχοποιεί τη μεσαία τάξη, με την ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων να συνεχίσει να καθυστερεί συνθέτοντας ένα περιβάλλον άκρως αποτρεπτικό για νέες επενδύσεις.

Με λίγα λόγια, το ΔΝΤ δε βλέπει φως στην άκρη του τούνελ, καθώς αν δεν υπάρξει πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας, η κρίση θα αναζωπυρωθεί με τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες να μην μπορούν καν να προβλεφθούν επί του παρόντος.

Ωστόσο, το Ταμείο δεν επιθυμεί άλλη λιτότητα για την Ελλάδα. Στην έκθεση ζητά γενναία ελάφρυνση του χρέους, ενώ θεωρεί ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% είναι άπιαστος στόχος. Ο ρυθμός ανάπτυξης δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1% μακροπρόθεσμα, με τις προοπτικές να είναι σαφώς απαισιόδοξες.

Στο ερώτημα πόσο θα διαρκέσει η κρίση το ΔΝΤ απαντά με σοκαριστικά στοιχεία που αν επαληθευτούν, η κρίση θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2050.

Πηγή:  enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...