Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Μητροπολίτης Ανδρέας: Αποδεχόμαστε τις υποδείξεις της πολιτείας - Τις σεβόμαστε και θα τις τηρήσουμε με ευλάβεια



Μητροπολίτης Ανδρέας: Αποδεχόμαστε τις υποδείξεις της πολιτείας - Τις σεβόμαστε και θα τις τηρήσουμε με ευλάβεια
«Πιστεύω ότι έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν εκ μέρους του πρωθυπουργού και της ελληνικής πολιτείας για να γίνει σεβαστή η θρησκευτική συνείδηση και η εκκλησιαστική ταυτότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου
Αναφορικά με την απόφαση προσωρινής αναστολής τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας.
Μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Ανδρέας δήλωσε ότι «σεβόμενοι την ελληνική πολιτεία και σεβόμενοι τον κλήρο, το λαό και το ποίμνιό μας αποδεχόμαστε τις προτροπές, τις υποδείξεις της πολιτείας, τις σεβόμαστε και θα τις τηρήσουμε με ευλάβεια».
«Πολύ δε περισσότερο όταν οι αποφάσεις αυτές είναι ένας συνδυασμός και μια ισορροπία πολλών άλλων επιμέρους τοποθετήσεων και αποφάσεων οι οποίες έρχονται να οικονομήσουν τα πράγματα, να μην προκαλέσουν την θρησκευτική, την εκκλησιαστική αλλά και ευρύτερα τη συνείδηση του κάθε πολίτη και δια του λόγου αυτού και οι άνθρωποι της εκκλησίας, και οι θρησκευόμενοι ευρύτερα, είμαστε ευχαριστημένοι κατά κανόνα», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης.
Παράλληλα ο σεβασμιότατος εξέφρασε την άποψη ότι «έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν εκ μέρους του πρωθυπουργού και της ελληνικής πολιτείας για να γίνει σεβαστή η θρησκευτική συνείδηση και η εκκλησιαστική ταυτότητα».
Για την πιθανότητα να κάνουμε τη γιορτή του Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες, ο Μητροπολίτης Ανδρέας δήλωσε ότι «η πολιτεία και ο πρωθυπουργός οικονόμησαν τα πράγματα κατά τον καλύτερο τρόπο διότι υπάρχει η παράγραφος 6 του σχετικού νομοθετικού μέτρου που εκδόθηκε σήμερα, που λέει ότι επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό μετάδοσης από εθνικής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού του μέσου».
Αυτό σημαίνει σύμφωνα με τον Μητροπολίτη ότι «μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε μετάδοση από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα με όλα αυτά πιστεύω ότι διασφαλίζεται η μη μετάδοση της νόσου που είναι και το μείζον.
Τέλος ο σεβασμιότατος ανέφερε: «Εμείς στις εκκλησίες με το περιθώριο το πολύ ουσιαστικό του ραδιοφώνου και της τηλεοράσεως που μας δίνει η παράγραφος 6 της απόφασης αυτής μπορούμε να λειτουργούμε και να παρηγορούμε και να ενισχύουμε τη συνείδηση, την ταυτότητα και γενικά το θάρρος και την υπομονή του κόσμου».

Πηγή: parapolitika



ΝΤΟ-ΥΤΣΕ ΒΕΛΛΕ. ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ. 
ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ.

Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας

                       

Ανάξιοι! Επέλεξαν Θεία Λειτουργία με χρονική επίδοση συστήματος τούρμπο! Ούτε αυτό δεν τους επέτρεψε ο Μητσοτάκης.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Στροφή 180 μοιρών έκανε η Ιερά Σύνοδος στο θέμα του κορονοϊού. Μέσα σε μια εβδομάδα από την αρχική της θέση ότι …η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών… (Δελτίο Τύπου της 9ης Μαρτίου) κατέληξε στην απόφαση για το κλείσιμο ουσιαστικά των Ι. Ναών και την απαγόρευση της Λατρείας (Δελτίο Τύπου της 16ης Μαρτίου).  
Λυπούμαστε για αυτήν την απόφαση της Εκκλησίας που δεν στηρίζεται πουθενά στην Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση. Η εν Αγίω Πνεύματι εμπειρία της Εκκλησίας 4 χιλιετιών, από την εποχή που ο Μωυσής ύψωσε τον χαλκούν όφιν επί σημείου, δηλαδή σε σχήμα σταυρού, ώστε όποιος Ισραηλίτης γυρίσει να δει το σημείον να γλυτώσει από το δάγκωμα του φιδιού, βεβαιώνει για την θεραπευτική ιδιότητα των Ιερών Μυστηρίων.
Απορούμε πως η Ιερά Σύνοδος δεν κατανοεί ότι η απαγόρευση της Θείας Λατρείας αποτελεί ενδιάμεσο σκοπό της αθέου και αντιθέου προπαγάνδας. Τελικός αντικειμενικός σκοπός είναι η αποϊεροποίηση της ίδιας της Εκκλησίας στην συνείδηση της κοινωνίας, άπαξ δια παντός. Δεν αγνοούμε ότι το Κράτος είναι διαχειριστής της εξουσίας και δύναται είτε να σέβεται είτε να διώκει την Εκκλησία. Επίσης, η Ιατρική επιστήμη δύναται είτε να στέκεται με σεβασμό απέναντι στο Μυστήριο είτε να το κρίνει με το πνεύμα του ορθολογισμού.  Είναι δικαίωμα του κάθε Μητσοτάκη να κλείνει τους ναούς σύμφωνα με τις εισηγήσεις των συμβούλων του, αλλά το να καταργεί η Εκκλησία από μόνη της την Λατρεία της, επικυρώνοντας τις κοσμικές αποφάσεις, είναι άνω ποταμών
Από την άλλη, με αυτή την απόφαση της Ιεράς Συνόδου θίγονται τα βασικά δόγματα της Εκκλησίας, ήτοι της Ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού, της οντολογικής μεταβολής του άρτου και του οίνου σε πραγματικό σώμα και πραγματικό αίμα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, της δυνατότητας θεώσεως του ανθρώπου με την μετοχή του στις άκτιστες θείες ενέργειες, της θεραπευτικής ιδιότητας των Ιερών Μυστηρίων, εις ίασην ψυχής τε και σώματος, κοκ.
Η Ιερά Σύνοδος, γεμάτη με συμπλέγματα κατωτερότητας, ούτε που διανοείται να μιλήσει με την γλώσσα των Πατέρων και των Αγίων. Ακόμα και στους πιστούς της μιλάει με τη γλώσσα του κόσμου. Πουθενά στην απόφασή της δεν γίνεται λόγος για μετάνοια ενώπιον του μυστηρίου του θανάτου, για εξομολόγηση, για την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας στους νοσούντας κατ΄οίκον ή στα νοσοκομεία. Δεν υπάρχουν, άραγε, παπάδες και ψαλτάδες με ψυχή να δεχτούν να μπούν σε καραντίνα, να λειτουργούν στα νοσοκομεία και να μεταλαμβάνουν μόνο αρρώστους, έτσι, για να φανεί για μια ακόμα φορά το θαύμα; Στο κάτω κάτω μεταξύ της ανεμπόδιστης προσέλευσης των πιστών στην Εκκλησία και του κατ΄ οικονομίαν περιορισμού του εκκλησιάσματος υπάρχει άπλετος χώρος να κινηθεί η Ιερά Σύνοδος. Ας ίσχυε στους ναούς το καθεστώς των σούπερ μάρκετ με την παρουσία συγκεκριμενων ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο. Αλλά το να μην εορταστεί ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου πουθενά στην Ελλάδα αυτό δεν έγινε ούτε στο πιο πηχτό σκοτάδι της Τουρκοκρατίας. Έλεος. 
Στο τέλος, εκείνο που διαφεύγει από όσους μιλούν για το θέμα είναι ότι, όταν μια συμφορά επικρέμαται επί ενός ολοκλήρου λαού, απαιτείται γενική μετάνοια, η οποία δεν φανερώνεται με την κατά μόνας προσευχή, την τόσο απαραίτητη. Η μετάνοια ενός λαού, όπως στην περίπτωση της τωρινής πανδημίας, για να είναι αδιαμφισβήτητη πρέπει να γίνεται πανδημεί, και όχι κατά μόνας. 



Χρυσόστομος Σταμούλης

«Η Εκκλησία είναι ένα ζωντανό σώμα που πρέπει να προσαρμόζεται λειτουργικά στις ανάγκες της ζωής, να μην την βλέπουμε ως μια πραγματικότητα δομημένη με τρόπο που δεν επιδέχεται αλλαγής»


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ Η ΑΛΛΑΓΗ. 

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΩΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΗΔΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ. 

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΩΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

" εν Αγίω Πνεύματι εμπειρία της Εκκλησίας 4 χιλιετιών, από την εποχή που ο Μωυσής ύψωσε τον χαλκούν όφιν επί σημείου, δηλαδή σε σχήμα σταυρού, ώστε όποιος Ισραηλίτης γυρίσει να δει το σημείον να γλυτώσει από το δάγκωμα του φιδιού, βεβαιώνει για την θεραπευτική ιδιότητα των Ιερών Μυστηρίων" . Το θεωρείτε τυχαίο ότι η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΑΣΗΣ ΙΕΡΟΠΡΑΞΙΑΣ στους ναούς ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ; ΌΧΙ φίλοι μου. ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ είναι!

amethystos είπε...

Τό θεωρούμε τυχαίο Ο Σταυρός τού Κυρίου είναι γιά νά τόν ακολουθούμε φορτωμένοι τόν δικό μας.

Νίκος Κ. είπε...

Φίλε Αμέθυστε και με αυτή σου την απάντηση στο 4:19 μ.μ.και με μια άλλη πριν:"Η Εκκλησία δέν κλείνει.Ίσως είναι ευκαιρία νά διαβούμε τήν πύλη τής Βασιλείας διά τής Μετανοίας τώρα πού θά τήν αφήσουν ελεύθερη οι παπάδες"αλλά και πιο πριν:"Θα το θέλαμε πολύ να σωζόμαστε με την απλή συμμετοχή.Άκοπα.Η αντίθεση μας στον κόσμο δεν μας κάνει Χριστιανούς,μας κάνει Γνωστικούς" καταλαβαίνω ακριβώς τη θέση σου στο θέμα που είναι και η ορθή.Αυτοί που ψάχνονται για ομολογία ή διάφορες "γνωστικές σέκτες" οι σύγχρονοι "Καθαροί"που υπάρχουν αλλά και μπορεί να προκύψουν απ'το κλείσιμο των Ναών,είναι ένα θέμα.Όμως είναι θλιβερό αλλά όχι στενάχωρο,το γεγονός ότι τις Παρασκευές δεν θα Χαιρετίζουμε την Κυρία Θεοτόκο,την Κυριακή δεν θα ασπαστούμε το Σταυρό με ένα ματσάκι δεντρολίβανο στο χέρι και του Ευαγγελισμού δεν θα ακούσουμε:"Ο Μέγας Στρατηγός",από τα ψαλτήρια φέτος.Εσύ καλά τα λες,αλλά είχαμε και αυτά που,επικουρικά,έσερναν το δυσκίνητο βαρκάκι μας.Τώρα κόβονται.Ακολουθούμε αυτά που αναφέρεις στα σχόλια σου.Ίσως να αλλάξουμε και πίστα.Καιρός ήταν.Το πράγμα είχε βαλτώσει.

Ανώνυμος είπε...

και το ΚΡΑΧ Π ό τ ε θα γίνει;

amethystos είπε...

Φίλε στήν Πεντέλη άς πούμε εκεί πού ασκήτεψε ο Αγιος Πορφύριος , ακόμη καί στό προαύλιο τής μικρής εκκλησίας, καιρού επιτρέποντος, είναι καλός τόπος νά ψάλλουν μερικοί φίλοι τούς χαιρετισμούς τής θεοτόκου μέ κεριά καί μέ λιβάνια. Καί μιά ευκαιρία νά μπούμε υπό τήν σκέπη τών Αγίων. Νά πλησιάσουμε τόν σκοπό μας.

Ανώνυμος είπε...

Πάτε καλά; Πού θέλετε ΒΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ να παρασύρετε τους γέρους; Σε ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑΣ; ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ κ. Αμέθυστε! ΔΕΝ άκουσες ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΈΞΩ από τους ναούς;ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ!

amethystos είπε...

Εστω δέκα, μέ κασκόλ καί γάντια.Θά τά ρυθμίσει ο Αγιος.

Νίκος Κ. είπε...

Καλά θα είναι στην Πεντέλη Χαιρετισμοί των δέκα φίλων,αλλά μέχρι εκεί.Σταυροπροσκύνηση και Ευαγγελισμό πως;Πρέπει να είναι στην ομάδα και ιερέας με Ιερό Αντιμήνσιο.Εντάξει,ούτε αυτό είναι δύσκολο.Μάλλον θα τη βρούμε την άκρη...

amethystos είπε...

Ευχόμαστε ολόψυχα. Τήν ευχή τής Παναγίας.

Ανώνυμος είπε...

Τα νεότερα είναι 1000 ευρώ πρόστιμο για όποιον...συνωστιστεί ή βγει να...λιαστεί, βοήθειά μας...ενώ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΕΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΚΚΚΛΗΣΙΑΣΤΟΥΝ ..ΝΤΡΟΠΗ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι πάμε για παγκόσμια δικτατορία αυτοαπαταται . Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας που ούτως η άλλως ήταν πάντα υπέρ αυταρχικών καθεστώτων πχ μαοικων σταλινικών η μπααθικων το κρυφοευχαριστιουνται και μαζί με τους λαθρεποικους θα είναι οι πρόθυμοι αντί πινακιου φακής τραμπούκοι . Εννοείται ότι το παγκόσμιο πρόγραμμα αραίωσης πληθυσμού αφορά και αυτούς . Ράμφοι Ζουραριδες και λοιποί που μαθήτευσαν στην υποστήριξη μαζικών γενοκτονιών στα νιάτα τους και μετά αναγορεύτηκαν σε εκφραστές του ορθοδόξου ήθους είναι η πέμπτη φάλαγγα της παγκόσμιας αντιχριστης δικτατορίας που ήδη είναι επί θυραις .ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Βρισκόμαστε πάρα πολύ Κοντά στην Παγκόσμια Δικτατορία. Ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ φονικός ιός χρειάζεται αρχικά, μετά ένα ΚΡΑΧ, μετά ένας ΤΡΙΤΟΣ Πόλεμος, μετά ένα Τσιπάκωμα, και..ΤΕΛΟΣ!
ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ!
Πρέπει να είναι τυφλός κάποιος για να μην βλέπει τον ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ που ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΈΧΕΙ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΑΣ.

ΑΝ δεν έχετε υπόψη την ταινια the Island, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να την δείτε...

https://www.youtube.com/watch?v=_ZyNJ3cKfEg&list=PLpP8nhM2c6QYEJCMBAHHXQQgoQNbKEbpd