Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Το χρονολογικό του κορώνα ιού

Μία ενδιαφέρουσα αναδρομή με συνδέσμους άρθρων στην ιστορία της πανδημίας – Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Zhao Lijian θέτει  ερωτήματα προς τον Διευθυντή του CDC των ΗΠΑ Robert R. Redfield μέσω twitter όταν ο τελευταίος επιβεβαίωσε ότι ορισμένες περιπτώσεις θανόντων από κορώνα ιό στις ΗΠΑ είχαν διαγνωσθεί μεταθανάτια. Έγραψε μεταξύ άλλων: «Θα μπορούσε να είναι ο αμερικανικός στρατός που έφερε την επιδημία στη Γουάν».

Επικαιρότητα

– του Β. Ζούκου
Μελετώντας τις αναφορές στον ιό που εξελίχθηκε σε πανδημία, αναγκάζοντας τα κράτη να κλείσουν τα σύνορα τους και τους Πολίτες τους στα σπίτια τους, δεν μπορεί παρά να προβληματιστεί κανείς. Οι αναφορές με χρονολογική σειρά, όπου θα έπρεπε να διαβάσει κανείς όλα τα επί μέρους άρθρα για να έχει μία συνολική εικόνα, είναι οι εξής:

– Ιούλιος 2019

Ο οργανισμός πρόληψης και ελέγχου ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ αποφασίζει την διακοπή λειτουργίας του εργαστηρίου βιολογικών όπλων στο Fort Detrick του Maryland.
Αιτία: Τα προβλήματα που διαγνώστηκαν στις νέες διαδικασίες σχετικά με  την αποτοξίνωση των υδατικών λυμάτων.
Πηγή:

– Οκτώβριος 2019 (18.10.2019)

Διεξάγεται στην Νέα Υόρκη η εκδήλωση 201 (Event 201). Είναι μία προσομοίωση παγκόσμιας πανδημίας που προκαλείται από ένα θανατηφόρο ιό. Η εκδήλωση αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα  Bill & Melinda Gates, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ  (WEF), τη CIA, το Bloomberg, το Ίδρυμα John Hopkins και τον ΟΗΕ
Πηγή:

– Οκτώβριος 2019 [18.10.2019, 27.10.2019].

Ολυμπιάδα Ενόπλων Δυνάμεων στη Γουάν της Κίνας. Συμμετέχει αποστολή 300 ατόμων από τις ΗΠΑ. Η επίδοση των αθλητών των ΗΠΑ είναι μέτρια. Εικάζεται ότι η αποστολή αυτή διέσπειρε τον κορώνα ιό.
Πηγές:

– Μάρτιος 2020 12.03.2020

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Zhao Lijian θέτει  ερωτήματα προς τον Διευθυντή του CDC των ΗΠΑ Robert R. Redfield μέσω twitter όταν ο τελευταίος επιβεβαίωσε ότι ορισμένες περιπτώσεις θανόντων από κορώνα ιό στις ΗΠΑ είχαν διαγνωσθεί μεταθανάτια. Έγραψε μεταξύ άλλων: «Θα μπορούσε να είναι ο αμερικανικός στρατός που έφερε την επιδημία στη Γουάν».
Πηγές:

– Μάρτιος 2020, 20.03.2020

Έκκληση 101 Ιρανών γιατρών στους αρχηγούς των γειτονικών κρατών  στο Ιράν για κλείσιμο των βιολογικών εργαστηρίων των ΗΠΑ στο έδαφός τους.
Πηγή:

Δεδομένα:

1.Υπάρχουν εγκατεσπαρμένα σε 25 χώρες στην υδρόγειο βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ που η λειτουργία τους διέπεται μέσω διμερών αμυντικών συμφωνιών. Οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν ιδιότητα διπλωμάτη.
Πηγές:
α. Χάρτης:
β. Άρθρο:
2.Υπάρχει μέχρι στιγμής αμφιβολία για το αν ο κορώνα ιός προήλθε από φυσική μετάλλαξη ή από βιολογικό εργαστήριο.
Πηγές:
3.Η θνησιμότητα του ιού είναι πολύ μικρή σύμφωνα με τη μελέτη του κ. Ιωαννίδη:

Προβληματισμοί:

1.Όλη το σκηνικό μοιάζει με τον επικοινωνιακό χειρισμό των γεγονότων της 11.09.2001. Τότε δαιμονοποιήθηκαν οι «μουσουλμάνοι εξτρεμιστές» και τώρα δαιμονοποιείται ο «κινεζικός ιός» σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ στο twitter.
Άρθρο:
2.Είναι η πανδημία του κορώνα ιού μια μορφή υβριδικού πολέμου ΗΠΑ–Κίνας;
Άρθρο:
3.Είναι η πανδημία το προπέτασμα προπαγάνδας και χειραγώγησης;
Άρθρο:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το απόσπασμα απο μια επιστημονική μελέτη που αφορά την γρίπη στην ιταλία, μπορεί να εξηγήσει και τον μεγάλο αριθμό θανάτων απο τον κορονοϊό .
OBJECTIVES:
In recent years, Italy has been registering peaks in death rates, particularly among the elderly during the winter season. Influenza epidemics have been indicated as one of the potential determinants of such an excess. The objective of our study was to estimate the influenza-attributable contribution to excess mortality during the influenza seasons from 2013/14 to 2016/17 in Italy.
CONCLUSIONS:
Over 68,000 deaths were attributable to influenza epidemics in the study period. The observed excess of deaths is not completely unexpected, given the high number of fragile very old subjects living in Italy. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31401203