Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Ο οικοφασισμός και ο Big Brother που είναι Πράσινος… Οι ψευδοπροφήτες του Αποκαλυπτικού Τέλους της deep ecology μ΄αφορμή το Covid. Η μετανοητική και λυτρωτική οικολογία….

Ο Philippulus ο προφήτης ανέλαβε και πάλι υπηρεσία.Πιστεύαμε ότι ήταν κλεισμένος σ΄ένα ψυχιατρικό άσυλο, διαδίδεται με τα ραδιοκύματα. Απλώς άλλαξε όνομα, ονομάζεται Yves Cochet, Agnès Sinai, Pablo Servigne, Jared Diamond ή Raphaël Stevens – όλοι οι απόστολοι της «βαθιάς οικολογίας» της οποίας ο Arne Næss  (Άρνε Ντέκε Έιντε Νες ήταν Νορβηγός φιλόσοφος ιδρυτής της βαθιάς οικολογίας) ήταν στην εποχή του (1973) ο Νέος Μεσσίας. Ο κορονοϊός τους έδωσε φτερά και επιχειρήματα.
Ο Jean-Pierre Le Goff συνόψισε πρόσφατα την κατάσταση: «Κατά τη διάρκεια της ίδιας της πανδημίας, η τιμωρητική και λυτρωτική οικολογία συνέχισε να μας παραδίδει τα μαθήματά της. Η πανδημία θα ήταν ένα «σημάδι» ή ένα «τελεσίγραφο» που μας έστειλε η «Φύση» ή η συνέπεια των «οικολογικών αμαρτιών» μας. “Και για να υπογραμμίσουμε την εγγύτητα αυτής της collapsology καταρρευσολογίας/καταστροφολογίας με την” κατάρρευση “της 40ης Ιουνίου και το διάσημο λόγο του Pétain:” Πληρώνουμε το τίμημα των λαθών μας “….
Παρόλο που οι αληθινοί οικολόγοι, όσοι έχουν καταστήσει την κατάρρευση του πολιτισμού μας τον πυθμένα του εμπορίου, θα ήθελαν η επιδημία να είναι πιο έντονη. “Είμαστε ακόμα μακριά, θρηνεί ο Yves Cochet, από μια πανδημία τόσο μεταδοτική όσο η γρίπη και τόσο ισχυρή όσο ο Έμπολα, με θνησιμότητα 50% -εμείς δεν είμαστε παρά μόνο στο 2% – κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει κατάρρευση παγκοσμίως. Εκεί, φαίνεται ότι η πανδημία είναι αρκετά σταθερή, ότι δεν υπήρξε μετάλλαξη “-” αλλά δεν ξέρουμε πώς θα αποδειχθεί “, προσθέτει με απληστία ο πρώην υπουργός που ζει σε μια ανεξάρτητη φάρμα περίπου πενήντα εκταρίων, φτωχαδάκι. Στον κόσμο της «deep ecology », είναι πάντα καλύτερο να είσαι πλούσιος και υγιής παρά φτωχός και άρρωστος. Ευτυχώς, το χειρότερο είναι σχεδόν σίγουρο, στην έξοδο από την κρίση: «Πρέπει να μειώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο, να πάμε προς την απο-ανάπτυξη. Διαφορετικά θα είναι πόλεμος… “………..Ο Pablo Servigne, ένας από τους εφευρέτες της «collapsology», προσφέρει τις λύσεις του. “Ανακαλύψτε ξανά τη βραδύτητα. To σύνδεσμος με τους γείτονές μας. Η επιστροφή των ζωντανών….”
Αυτή η μετανοητική οικολογία, όπως λέει ο Le Goff, εδώ και καιρό κήρυξε την ΑποκάλυψηΓνωρίζουμε ότι “η γη δεν λέει ψέματα” . …..Ο ιός που εκδηλώνεται σε πόλεις – πολύ λιγότερο στην ύπαιθρο είναι ένα σημάδι, ε – είναι το βολικό μέσο για την απαραίτητη μετάνοια και ριζική αλλαγή.
Η επερχόμενη ύφεση, η οποία θα είναι πολύ πιο σοβαρή, σε ανθρώπινες βλάβες, από την ίδια την επιδημία, είναι ένα avantage για τους αποστόλους της παρακμής και της αποχώρησης. Η παγκοσμιοποίηση, που παρουσιάστηκε ως πρόσφατη εφεύρεση, όταν υπήρχε ήδη στην αυτοκρατορία των Χετταίων ή στην κλασική Ελλάδα, είναι υπεύθυνη για την ταχεία εξάπλωση του ιού; Ας σταματήσουμε λοιπόν τις συναλλαγές με ισοδύναμο υψηλού άνθρακα και καλλιεργoύμε τον κήπο μας. Η Saint Greta Thunberg έδωσε ένα παράδειγμα αρνούμενη να πάρει αεροπλάνο. Έκτοτε διασχίζουμε τον Ατλαντικό με το κουπί. Ή κολύμπι. Εκτός αυτού, οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί σημαντικά χάρη στην επιδημία – αυτό είναι γεγονός. Ας συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι – και πάρα πολύ κακό αν δεκάδες εκατομμύρια φτωχοί βρεθούν αύριο, ακόμη και φτωχότεροι μαζί μας. Και αντιστεκόμαστε στις πιέσεις που θα ήθελαν μια επιστροφή στην «κανονικότητα»: ο « κόσμος του μετά» δεν θα μοιάζει με «τον κόσμο του πριν», λένε οι προφήτες.
Καθόλου πρωτότυπο/ αυθεντικό. Ο René Barjavel, εν μέσω παγκόσμιου πολέμου, φαντάστηκε, με τον Ravage (19434), τη δυσκολία επιβίωσης μετά από έναν πλανητικό κατακλυσμό. Ο Robert Merle εξύφανε έναν μετα-αποκαλυπτικό μύθο, τον Malevil (1972), με το ίδιο θέμα, διηγούμενος την επιστροφή στην εποχή των σπηλαίων. Η επιστημονική φαντασία με θέμα την εξαφάνιση έκανε θαύματα στη δεκαετία του 1950 και 1960, από τον Richard Matheson (Je suis une légende, 1954) έως τον Brian Aldiss (Barbe-grise, 1966). Ζούσαμε τότε υπό την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου, και η Ελβετία δεν εξουσιοδοτούσε νέες κατασκευές παρά μόνο αν ήταν επανδρωμένες μ’ ένα αντιπυρηνικό καταφύγιο εφοδιασμένο με … ζυμαρικά, αποθέματα νερού ..
Back to the trees !! Ο οικοφασισμός αναπτερώνεται και παρέχει επιχειρήματα για τον ολοκληρωτικό συγκεντρωτισμό τα τελευταία χρόνια – και τους τελευταίους δύο μήνες. Με τον ίδιο τρόπο όπως στον εκπαιδευτικό τομέα, οι ελευθεριακοί à la Ivan Illich άνοιξαν το δρόμο για τους φιλελεύθερους, οι βαθιοί οικολόγοι ανοίγουν το δρόμο για αυταρχικές δημοκρατίες. Και οι εφαρμογές κατασκοπείας που θα πολλαπλασιαστούν αύριο στα smartphone μας θα δώσουν στην Αστυνομία της Σκέψης πολύτιμες πληροφορίες για τις παραβάσεις μας του κανόνα. Δεν το ξέραμε, αλλά ο Big Brother είναι ντυμένος στα πράσινα.
Η θρησκεία (σσ.αυτής της Νέας Εποχής) δεν απουσιάζει από τον επίσημο λόγο: η απαγόρευση παραλιών.. ο εντοπισμός πεζοπόρων από πολλά ελικόπτερα, το κλείσιμο δημόσιων κήπων δεν έχει καμία δικαιολογία προφύλαξης: απλώς στοχεύουν να καταδικάσουν την ευχαρίστηση, σε μια εποχή συλλογικής μετάνοιας.Το lockdown, όπως επιβλήθηκε, μοιάζει έντονα με μια πράξη παράνομης συμπεριφοράς – προάγγελος “αποκαλύψεων” που βρίσκonται ήδη σε εξέλιξη: τέλος τoυ 35 ωρου υπέρ του 48 ωρου, κατάργηση μέρους της άδειας, εκβιασμός κατ’ επανάληψη, διευκόλυνση πρόσληψης και απόλυσης, και αναμφίβολα, πολύ γρήγορα, εξάλειψη της ελάχιστης αμοιβής.
Η οικολογική υπέρβαση θα είναι το μέτρο κι ο κανόνας του αύριο και θα διοχετεύσει σε κάθε κυβέρνηση που ονειρεύεται να πειθαρχήσει τους πολίτες της ως την υπακοή πτώματος το ονειρεμένο πλαίσιο των μελλοντικών της εισβολών στο πεδίο της ελευθερίας – — καθημερινή μείωση, καθημερινός χλευασμός. reseauinternational 10/5/20
Δεν είναι τυχαίο που αναδείχθηκε Πράσινος Οικουμενικός Πατριάρχης που θα διαχειριζόταν με θεοφιλή τρόπο σοφό και υψηλή διάκριση την κρίση covid19 σφραγίζοντας τις εκκλησιές και δίνοντας εντολή να μην γίνει Επιτάφιος Ανάσταση Μυστήρια Θεία λειτουργία με συμμετοχή πιστών να μην γίνει Πάσχα…….

Δεν υπάρχουν σχόλια: