Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Καληνύχτα Ευρώπη

Καληνύχτα Ελλάδα που δεν κατάφερες να αντιμετωπίσεις τη βρωμιά του κομματικού σου συστήματος. Την απίστευτη διαφθορά και τη διαπλοκή της οικονομικής, της πολιτικής και της δικαστικής εξουσίας. Την Ολιγαρχία που στηρίζουν οι Έλληνες με την ψήφο τους για να τους απομυζεί και για να συνεχίζει να τους δίνει βορά στους ξένους. Τους Ολιγάρχες, τους μοναδικούς που κατάφεραν να βγουν κερδισμένοι από τη χρεοκοπία. Τα κόμματα που σήμερα, εν μέσω της πανδημίας και του κλειδώματος της οικονομίας, επιδοτούνται με ακόμη περισσότερα χρήματα. Με τα 13.218.750 € που τους εγκρίθηκαν μόνο για το 2020, με απόφαση που εκδόθηκε το Μάρτη, για ενίσχυση και για επιμορφωτικούς λόγους! Τι εννοούν με «ενίσχυση και επιμόρφωση»; Τον ανεξέλεγκτο πλουτισμό τους, αφού τα τρίτης κατηγορίας βιβλία τους και οι ισολογισμοί τους ελέγχονται από τη Βουλή. Από τα ίδια τα κόμματα δηλαδή, κατά το γνωστό «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Πάνω από 13 εκ. € μόνο για ένα χρόνο. Για να καταλάβετε Έλληνες, 680.000 € ή 57.000 € μηνιαία πήρε μόνο ο Βαρουφάκης! Αυτός που σε κατέστρεψε Ελλάδα το 2015 και εσύ τον αμείβεις. Καλά παθαίνεις όσα παθαίνεις. Δημοκρατία! Άλλη μία λέξη που έχει χάσει το νόημα της στην Ελλάδα της συναλλαγής και της διαφθοράς. Καληνύχτα Ελλάδα που θεώρησες ότι θα αντιμετωπίσεις την πανδημία κλείνοντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στα σπίτια τους, όταν την ίδια στιγμή συνέχισες να μην προστατεύεις τα νησιά σου από τους λαθρομετανάστες. Ακόμη χειρότερα, όταν τους μετέφερες μαζί με τις αρρώστιες τους στην ηπειρωτική χώρα και στις τουριστικές περιοχές, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Καληνύχτα Ελλάδα που νομίζεις πως με τέτοια χρέη μπορείς να επιβιώσεις και πως ο κορονοϊός είναι το πρόβλημα σου.   

Άποψη

Καλημέρα δυτικέ κόσμε. Εσύ που είσαι το συγκρότημα της λαχτάρας και της νοσταλγίας. Εσύ που είσαι το διαμάντι του καταρρέοντος πλούτου που οικοδομήθηκε επάνω στα κόκαλα των «φιλοξενούμενων εργατών», των σκλάβων και της ληστείας των άλλων λαών. Αυτό που εσύ θέλεις να νομίζουν οι άλλοι πως έχει προέλθει από τη δική σου σκληρή δουλειά.
Καλημέρα Αμερική, εσύ το φωτεινό αστέρι των απεριόριστων δυνατοτήτων και ευκαιριών, όπου σήμερα αυτοί που δημιούργησαν τον πλούτο σου στέλνονται στο μέτωπο για να πεθάνουν. Εσύ που οι χιλιάδες άστεγοι κοιμούνται στο δρόμο, που χάνονται εκατομμύρια θέσεις εργασίας και που μαζί με την απώλεια της δουλειάς τους χάνουν την ασφάλεια υγείας τους, οπότε τις πιθανότητες να επιβιώσουν.
Καλημέρα Ευρώπη, με τα υπέροχα ασφαλή εξωτερικά και εσωτερικά σύνορα σου, καθώς επίσης με την ενότητα σου που χαρακτηρίζεται κυρίως από την επιλογή ενός ανόητου ονόματος του κοινού σου νομίσματος και τίποτα παραπάνω. Η συνοχή σου, η περίφημη κοινή ταυτότητα των Ευρωπαίων, περιορίστηκε στο να βλέπουμε με τρόμο τους Ιταλούς να πεθαίνουν. Αργότερα, στο να βλέπουμε τα υγειονομικά μας συστήματα που για να κάνουμε οικονομία συρρικνώσαμε όσο μπορούσαμε, να καταρρέουν.
Στην Αγγλία οι νοσοκόμες φορούσαν πλαστικές σακούλες για να προστατευτούν από τον ιό και μολύνθηκαν (πηγή). Στη βιομηχανική, πάμπλουτη Ελβετία δεν υπήρχαν μάσκες (πηγή)! Παντού τα ίδια. Δεν υπάρχει κανένας κοινός συντονισμός, καμία κοινή φροντίδα για την πανδημία, κανένα αποτελεσματικό σύστημα καταπολέμησης, όπως στην Ταϊβάν. Υπάρχουν μόνο ξανά σύνορα.
Καληνύχτα Ευρώπη. Διηγήσου μου Ευρώπη, λίγο πριν πεθάνεις, για τα χωριά σου που αδειάζουν και αποσυντίθενται, για τον υπερήλικο πληθυσμό σου, για το ένδοξο παρελθόν σου. Για την κουλτούρα σου, για τον υπέροχο πολιτισμό σου και για τα μουσεία σου που δημιουργήθηκαν από τις αυτοκρατορίες σου. Για τις σύγχρονες πόλεις σου που χτίστηκαν από άνδρες για άνδρες και που ξεπεράστηκαν, καταρρέοντας από το κυκλοφοριακό χάος.
Ενώ τώρα ο πλανήτης αναδιατάσσεται και αναπτύσσεται, οι Ευρωπαίοι αντί να συζητούν όλοι μαζί για το μέλλον τους, επιλέγουν τον εθνικισμό. Μία ήπειρος που μειώνεται σταδιακά η σημασία της, έχει χάσει την επαφή της με το μέλλον, πιστεύοντας πως η βία, η βαρβαρότητα και η ηλιθιότητα μπορούν να επαναφέρουν τις παλιές καλές ημέρες.
Αυτές που αποτελούν πλέον παρελθόν, αφού στην καλύτερη περίπτωση η Ευρώπη, εξαρτημένη από φάρμακα, από είδη βασικής κατανάλωσης, από ρούχα κοκ. που είχε την ανοησία να μεταφέρει την παραγωγή τους στην Ασία, θα μετατραπεί σε κινεζικό προτεκτοράτο. Ακόμη και τα σπίτια της ή οι επιχειρήσεις της έχουν πουληθεί σε ξένα κεφάλαια, στα οποία ανήκουν επί πλέον  οι δρόμοι ή τα μουσεία της.
Καληνύχτα Ευρώπη που νομίζεις πως κλείνοντας τα σύνορα σου και χτίζοντας τείχη, θα διατηρήσεις την προηγούμενη δύναμη σου, την ανωτερότητα και τον πλούτο σου. Το μόνο που θα καταφέρεις όμως είναι να μη βλέπουν οι πολίτες σου τι συμβαίνει στις άλλες ηπείρους που έχουν ξυπνήσει και που σε έχουν ξεπεράσει προ πολλού. Είναι απίστευτο, αλλά πολύ σύντομα η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού δεν θα ενδιαφέρεται πια για το τι συμβαίνει εδώ, για το τι κατασκευάζεται και για το τι συζητείται. Αντί να προβληματίζονται όμως όλοι μαζί οι Ευρωπαίοι για το μέλλον τους που διαγράφεται σκοτεινό, επιτίθενται ο ένας στον άλλο και κλείνουν τα σύνορα τους με εθνικιστικές κραυγές.
Καληνύχτα Ελλάδα που δεν κατάφερες να αντιμετωπίσεις τη βρωμιά του κομματικού σου συστήματος. Την απίστευτη διαφθορά και τη διαπλοκή της οικονομικής, της πολιτικής και της δικαστικής εξουσίας. Την Ολιγαρχία που στηρίζουν οι Έλληνες με την ψήφο τους για να τους απομυζεί και για να συνεχίζει να τους δίνει βορά στους ξένους. Τους Ολιγάρχες, τους μοναδικούς που κατάφεραν να βγουν κερδισμένοι από τη χρεοκοπία. Τα κόμματα που σήμερα, εν μέσω της πανδημίας και του κλειδώματος της οικονομίας, επιδοτούνται με ακόμη περισσότερα χρήματα. Με τα 13.218.750 € που τους εγκρίθηκαν μόνο για το 2020, με απόφαση που εκδόθηκε το Μάρτη, για ενίσχυση και για επιμορφωτικούς λόγους!
Τι εννοούν με «ενίσχυση και επιμόρφωση»; Τον ανεξέλεγκτο πλουτισμό τους, αφού τα τρίτης κατηγορίας βιβλία τους και οι ισολογισμοί τους ελέγχονται από τη Βουλή. Από τα ίδια τα κόμματα δηλαδή, κατά το γνωστό «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Πάνω από 13 εκ. € μόνο για ένα χρόνο, τα οποία θα καταλήξουν στις τσέπες κάποιων που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Για να καταλάβετε Έλληνες, 680.000 € ή 57.000 € μηνιαία πήρε μόνο ο Βαρουφάκης, αφορολόγητα, εκτός από το μισθό του και το μισθό των βουλευτών του! Αυτός που σε κατέστρεψε Ελλάδα το 2015 και εσύ τον αμείβεις. Καλά παθαίνεις όσα παθαίνεις. Δημοκρατία! Άλλη μία λέξη που έχει χάσει το νόημα της στην Ελλάδα της συναλλαγής και της διαφθοράς.
Καληνύχτα Ελλάδα που θεώρησες ότι θα αντιμετωπίσεις την πανδημία κλείνοντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στα σπίτια τους, όταν την ίδια στιγμή συνέχισες να μην προστατεύεις τα νησιά σου από τους λαθρομετανάστες. Ακόμη χειρότερα, όταν τους μετέφερες μαζί με τις αρρώστιες τους στην ηπειρωτική χώρα και στις τουριστικές περιοχές αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Καληνύχτα Ελλάδα που νομίζεις πως με τέτοια χρέη μπορείς να επιβιώσεις και πως ο κορονοϊός είναι το πρόβλημα σου.
Σερένα Νομικού10 Μαΐου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: