Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto


Για την Ινδία από 1(ώρα):15

https://www.youtube.com/watch?v=vpRx9oE34-8

Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto, είναι μια ευκαιρία για ένα μεγάλο γενετικό πείραμα στην παραγωγή τροφίμων - και μια επιχειρηματική «βουτιά» σε έναν πακτωλό χρημάτων. Στο ντοκιμαντέρ της η Μαρί-Μονίκ Ρομπέν εξετάζει την επικράτηση στη βιομηχανία των αγροτοχημικών μιας από τις πιο δόλιες και ισχυρότερες επιχειρήσεις στον κόσμο. Παρακολουθεί τον παρασκηνιακό κόσμο της διατροφικής βιομηχανίας και την ανέλιξη της Monsanto στο επίπεδο της παγκόσμιας εμπορικής κυριαρχίας, καθώς κρατά τα «κλειδιά» για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) στη μερίδα του λέοντος της προμήθειας τροφίμων. Το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων παγκοσμίως, κατασκευάζεται και ανήκει στη Monsanto. Την πολυεθνική που από την ίδρυσή της, πριν 108 χρόνια, έχει τον τίτλο της πιο ρυπογόνας και επικίνδυνης στην ιστορία της βιομηχανίας. Η εταιρεία κατέχει ένα ακόμη ρεκόρ: των περισσότερων δικαστικών αγωγών και μηνύσεων που έχουν ασκηθεί ποτέ σε βιομηχανία. Για αιτίες που αφορούν απόκρυψη και αλλοίωση στοιχείων για τα προϊόντα της, ψευδείς πληροφορίες, για μόλυνση ολόκληρων περιοχών ακόμη και πόλεων, όπως και για δωροδοκίες σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για να παραβλέψουν τους νόμους και τους κανονισμούς. Τα πειστήρια για τα εγκλήματα της Monsanto βρίσκονται όλα στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της Marie--Monique Robin. Κι όμως η Monsanto αναπτύσσεται διαρκώς και τα κέρδη της αυξάνονται. Για πολύ καιρό προσπαθεί να εισέλθει και στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσα από δημοφιλή προϊόντα όπως το επικίνδυνο φυτοφάρμακο Roundup, που χρησιμοποιείται ευρέως και στην Ελλάδα. Είναι το μπεστ-σέλερ της Monsanto και ενοχοποιείται για συμμετοχή στην ανάπτυξη καρκίνων. Το επόμενο βήμα της είναι οι μεγάλες μονοκαλλιέργειες με μεταλλαγμένους σπόρους αμφίβολης ποιότητας και ασφάλειας για τη δημόσια υγεία και για το περιβάλλον. Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto, είναι ένας κόσμος απρόσωπος, χωρίς ηθική, χωρίς κανόνες, ένας κόσμος όπου μετράει μόνο το κέρδος.


'Bill Gates is continuing the work of Monsanto', Vandana Shiva tells FRANCE 24




ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

Η Vandana Shiva σπουδασε φυσική (πυρηνική και κβαντική). Η
κύρια δραστηριότητα της όμως είναι η ώθηση των αγροτών να
χρησιμοποιούν παραδοσιακούς σπόρους.
Οι παραδοσιακοί σπόροι παράγουν φυτά, των οποίων οι σπόροι είναι γόνιμοι. Είναι
δηλαδή σε θέση να διαιωνίσουν το είδος από το οποίο προέρχονται.
Οι από τις εταιρείες προωθούμενοι σπόροι δεν έχουν το χαρακτηριστικό αυτό.
Αυτό συμβαίνει για τους εξής λόγους:

Τα υβρίδια, που δεν έχουν υποστεί τεχνητή μετάλλαξη, παράγονται με την διασταύρωση
δυο διαφορετικών ποικιλιών. Οι σπόροι που επιλόγονται είναι αυτοί που δίνουν φυτά με τα καλυτερα χαρακτηριστικά και από τις δυο ποικιλίες. Όταν τα υβριδικά φυτά παράξουν σπόρους, τα φυτά που θα δώσουν θα έχουν απρόβλεπτες (μέσα στα πλαίσια φυσικά των γενετικών τους δυνατοτήτων) ιδιότητες. Αυτό είναι οικονομικά καταστροφικό. Ας πάρουμε τις ντομάτες: αν πάρουμε σπόρους από μια υβριδική ντομάτα, με συγκεκριμένο σχήμα, μέγεθος και ανθεκτικότητα καρπού, αυτοί θα δώσουν φυτά που το ένα μπορεί να έχει καρπούς ανθεκτικούς στην σήψη, αλλά μικρούς, το άλλο να δώσει καρπούς μεγάλους, αλλά με άλλο σχήμα. Μπορεί όμως να είναι και στείροι οι σπόροι.

Τα γενετικά τροποποιημένα φυτά (όπως αυτά της Monsanto), που είναι ανθεκτικά στο ζιζανιοκτόνο της ίδιας εταιρίας, μπορεί να έχουν ενσωματωμένο μηχανισμό που να μην επιτρέπει την παραγωγή γόνιμων σπόρων. Φαίνεται πως η παραγωγή αρσενικών γαμετών στα φυτά προσφέρεται για την εισαγωγή τέτοιων θνησιγόνων γι' αυτά γονιδίων.

Και στις δυο περιπτώσεις, οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν κάθε χρόνο σπόρους. Οι υβριδικοί σπόροι τομάτας μιας ισραηλινής εταιρίας, με πρωτοπορία στον τομέα, κοστίζουν κάπου 400 χιλιάδες δολάρια το κιλό (πηγή: ντοκυμαντέρ γερμανικής κρατικής τηλεόρασης). Σε αυτή την εταιρία οφείλουμε τις άγευστες (και πολύ φτωχότερες σε θρεπτικά συστατικά) ντομάτες, οι οποίες δεν σαπίζουν.

Γιατί σαπίζουν; Όταν πέσουν σάπιες από το φυτό, εκτινάσσονται οι σπόροι και απλώνονται, και έτσι πολλαπλασιάζεται το φυτό. Ο διευθύνων επιστήμονας, που δημιούργησε την ποικιλία (υβρίδιο) αυτή, είπε, πως αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό δεν το θέλουμε. Και με κατάλληλες διασταυρώσεις, κατάφεραν να το εκδιώξουν.


Καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ἐξαγαγέτω ἡ γῆ ψυχὴν ζῶσαν κατὰ γένος, τετράποδα καὶ ἑρπετὰ καὶ θηρία τῆς γῆς κατὰ γένος. καὶ ἐγένετο οὕτως.
Γεν. 1,24                   Και είπεν ο Θεός· “ας βγάλη η γη ζώα διαφόρων ειδών, τετράποδα και ερπετά και θηρία της ξηράς, το καθένα κατά το είδος του”. Και έγινε έτσι.
Γεν. 1,25           καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὰ θηρία τῆς γῆς κατὰ γένος, καὶ τὰ κτήνη κατὰ γένος αὐτῶν καὶ πάντα τὰ ἑρπετὰ τῆς γῆς κατὰ γένος αὐτῶν. καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλά.
Γεν. 1,25                   Και εδημιούργησεν ο Θεός τα θηρία της γης κατά τα είδη αυτών, και τα κτήνη κατά τα είδη αυτών και όλα τα ερπετά της γης κατά τα είδη αυτών. Και είδεν ο Θεός ότι είναι καλά, σκόπιμα και χρήσιμα.
Γεν. 1 ,26          καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ποιήσωμεν ἄνθρωπον κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν, καὶ ἀρχέτωσαν τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ γῆς γῆς.
Γεν. 1,26                   Εν συνεχεία ο Τριαδικός Θεός είπε καθ' εαυτόν· “ας δημιουργήσωμεν τώρα τον άνθρωπον, σύμφωνα με την ιδικήν μας εικόνα, και να έχη την δυνατότητα να ομοιάση με ημάς. Αυτοί, άνδρας και γυναίκα, ας είναι άρχοντες και κύριοι των ιχθύων της θαλάσσης, των πτηνών του ουρανού, των κτηνών και όλης της γης και όλων όσα έρπουν επάνω εις την επιφάνειαν της γης”.
Γεν. 1,27           καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς.
Γεν. 1,27                   Και πράγματι ο απειροτέλειος Θεός εδημιούργησε τον άνθρωπον, τον οποίον επροίκισε με ιδικά του χαρακτηριστικά γνωρίσματα, ώστε να είναι με αυτά εικών του Θεού. Εδημιούργησεν απ' αρχής άνδρα και γυναίκα.
Γεν. 1,28           καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε αὐτῆς καὶ ἄρχετε τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ πάντων τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ τῆς γῆς.
Γεν. 1,28                   Και ευλόγησεν αυτούς ο Θεός λέγων· “αυξάνεσθε και πληθύνεσθε, γεμίσατε όλην την γην και γενήτε κύριοι αυτής· σας δίδω την δύναμιν να είσθε κύριοι και εξουσιασταί των ιχθύων της θαλάσσης και των πτηνών του ουρανού, όλων των κτηνών και όλης της γης και όλων όσα, ως ερπετά, σύρονται επάνω εις την επιφάνειαν της γης”.
Γεν. 1,29           καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ἰδοὺ δέδωκα ὑμῖν πάντα χόρτον σπόριμον σπεῖρον σπέρμα, ὅ ἐστιν ἐπάνω πάσης τῆς γῆς, καὶ πᾶν ξύλον, ὃ ἔχει ἐν ἑαυτῷ καρπὸν σπέρματος σπορίμου, ὑμῖν ἔσται εἰς βρῶσιν·
Γεν. 1,29                   Και εν συνεχεία είπεν ο Θεός· “ιδού έχω δώσει υπό την κυριότητά σας και εις εξυπηρέτησίν σας όλα τα ειδη του χόρτου, τα οποία έχουν εν εαυτοίς σπέρματα και είναι απλωμένα εις ολόκληρον την γην, και κάθε δένδρον, το οποίον φέρει καρπόν προς τροφήν σας και σπέρμα προς πολλαπλασιασμόν και διαιώνισίν του. Ολα αυτά, χόρτα της γης και καρποί των δένδρων, θα είναι εις διατροφήν σας.
Γεν. 1,30           καὶ πᾶσι τοῖς θηρίοις τῆς γῆς καὶ πᾶσι τοῖς πετεινοῖς τοῦ οὐρανοῦ καὶ παντὶ ἑρπετῷ ἕρποντι ἐπὶ τῆς γῆς, ὃ ἔχει ἐν ἑαυτῷ ψυχὴν ζωῆς, καὶ πάντα χόρτον χλωρὸν εἰς βρῶσιν. καὶ ἐγένετο οὕτως.
Γεν. 1,30                   Σας δίδω επίσης κυριότητα επί όλων των θηρίων της γης, επί όλων των πτηνών του ουρανού και επί όλων των ερπετών, που σύρονται εις την γην· εις όλας αυτάς τας ζώσας υπάρξεις δίδω επίσης ως τροφήν το χλωρόν χόρτον της γης”. Και έγινεν όπως ο Θεός διέταξε.

Γεν. 1,31           καὶ εἶδεν ὁ Θεὸς τὰ πάντα, ὅσα ἐποίησε, καὶ ἰδοὺ καλὰ λίαν. καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα ἕκτη.

ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ 6η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΕΥΝΟΥΧΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. 

1 σχόλιο:

Νίκος Κ. είπε...

"Όταν πριν μερικά χρόνια ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο άρχισαν να παρακολουθούν τις πέστροφες του χειμάρρου Μπούλντερ Κρικ κοντά στο Ντένβερ- καθώς υπήρχαν αναφορές για ανεξήγητη μείωση του πληθυσμού τους- σοκαρίστηκαν. Μελετώντας ένα τυχαίο δείγμα από 123 πέστροφες, διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι 101 ήταν θηλυκές, μόλις 12 ήταν αρσενικές και- το πιο περίεργο- 10 πέστροφες ήταν...ερμαφρόδιτες! Το πιο σοκαριστικό, όμως, ήταν το εύρημα που προέκυψε από τις αναλύσεις των υδάτων αυτού του αστικού χειμάρρου. Ένα τοξικό μείγμα οιστρογόνων και άλλων στεροειδών ορμονών που βρίσκει κανείς σε αντισυλληπτικά χάπια, σε συνδυασμό με αντιβιοτικά, καφείνη και αλκοόλ. Το πιο ανησυχητικό, όμως, παράδειγμα προέρχεται από ένα άλλο είδος του ζωικού βασιλείου και, λέμε ανησυχητικό, διότι πρόκειται για ένα ζώο που παρουσιάζει σημαντικές γενετικές ομοιότητες...με τον άνδρα. Ο λόγος για τον αρσενικό κροκόδειλο της περιοχής Τάμπα στη Φλόριντα, που, κολυμπώντας σε περιοχές με αστικά απόβλητα, απέκτησε- τις τελευταίες τρεις δεκαετίες- ομοφυλοφιλικές τάσεις και θηλυκά χαρακτηριστικά!
Οι ουσίες οι οποίες ευθύνονται για τη θηλυκοποίηση του άνδρα είναι απλά χημικά στοιχεία που υπάρχουν στο πιάτο μας, το ποτήρι μας ή τα ρούχα μας. Ορισμένα μάλιστα από αυτά τα «θηλυκά» χημικά στοιχεία είναι αερόβια, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθουν στο σώμα του άνδρα ακόμη και με την αναπνοή".
Δεν είναι τίποτα...μια ψιλομετάλλαξη... http://againstmodernworld.blogspot.com/2016/12/blog-post.html