Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος στον Κωστή Δαμαβολίτη για τον «βελούδινο» Ολοκληρωτισμό (βίντεο)


Από το newshub.gr     9 Ιουν 2021

Με αφορμή το βιβλίο «Η ανοιχτή Ιστορία και οι εχθροί της. Η άνοδος του βελούδινου ολοκληρωτισμού», ο  π. Νικόλαος Λουδοβίκος αναλύει μέσα από τη συνέντευξη του στο newshub.gr θέματα, φιλοσοφικά οντολογικά και κοινωνικά. Ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των πολιτών.

Δεν παραλείπει όμως να αναλύσει έννοιες όπως αυτή που αποτελεί το βασικό αντικείμενο του βιβλίου του, το «βελούδινο» Ολοκληρωτισμό, όπως τον χαρακτηρίζει, αλλά και να τοποθετηθεί για το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για την κατάργηση των ανώτατων εκκλησιαστικών Ακαδημιών 

Για όσους δε γνωρίζουν τον π. Νικόλαο Λουδοβίκο αρκεί να πούμε ότι ο ίδιος είναι συγγραφέας, καθηγητής δογματικής και φιλοσοφίας στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Θεολογικών και Ιερατικών Σπουδών και πρώην Πρόεδρος της Ακαδημίας.

Είναι επίσης  επισκέπτης Καθηγητής στο Ινστιτούτο Ορθόδοξων Χριστιανικών Σπουδών του Κέμπριτζ, στο Πανεπιστήμιο του Μπαλαμαντ και διδάσκων Ερευνητής στο Παν/μιο του Γουίντσεστερ (UK), ενώ έχει εργαστεί στο ερευνητικό κέντρο για τον αρχέγονο χριστιανισμό Tyndale House του Κέμπριτζ, έχει διδάξει και δώσει σεμινάρια στο Κέντρο Προχωρημένων Θεολογικών και Θρησκευτικών Σπουδών (C.A.R.T.S.) της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ και μέχρι σήμερα δίνει διαλέξεις σε διάφορα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα. Επίσης είναι πρωτοπρεσβύτερος της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος στον Κωστή Δαμαβολίτη για τον «βελούδινο» Ολοκληρωτισμό (βίντεο) – Άρδην – Ρήξη (ardin-rixi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: