Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΑΠΟ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΜΙΛΑΝΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένας  «κανονικός ισλαμοφασίστας» κατά τον  Τούρκο καθηγητή Πολιτικών Επιστημών, πρώην διευθυντή του ΟΗΕ στη Σλοβενία, δημοσιογράφο και συγγραφέα Τζενγκίζ Ακτάρ, στις 28 Ιανουαρίου 2022, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την τουρκική γλώσσα δήλωσε: «Η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη γλώσσα σε μια ευρεία γεωγραφία που εκτείνεται από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι σήμερα η τουρκική», κηρύσσοντας εθνικό αγώνα για την προστασία, την ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό της.

Λεωνίδας Κουμάκης

Ο κύριος «μοχλός» για την όποια «επιτυχία», είναι αναμφισβήτητα οι τουρκικές τηλεοπτικές παραγωγές, τις οποίες οι ισλαμιστές «ενεργοποίησαν» εδώ και 18 χρόνια με πλούσιες επιδοτήσεις για την άσκηση τουρκικής προπαγάνδας και την διάδοση της τουρκικής γλώσσας.

Οι τουρκικές τηλεοπτικές παραγωγές χωρίζονται σε τρείς βασικές κατηγορίες:

Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τις έντονα προπαγανδιστικές, «ιστορικές» σειρές (με κατά βούληση «διαμόρφωση» της επιθυμητής «ιστορίας»), οι οποίες επιδοτούνται πλουσιοπάροχα προκειμένου να διατεθούν σαν τουρκικό τζάμπα-πράμα σε χώρες-στόχους και στην διεθνή αγορά.

Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει την τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος», με σαπουνόπερες που διακρίνονται από έντονη συναισθηματική φόρτιση, ατέλειωτες «συμπτώσεις», επίδειξη τουρκικής σημαίας. Επιδοτούνται μόνο με την προϋπόθεση ότι θα πωλούνται και θα μεταδίδονται στην τουρκική γλώσσα (όχι μεταγλωττισμένες).

Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει ποιοτικές σειρές ανεξάρτητων παραγωγών ή ξένων συνδρομητικών δικτύων (Netflix κ.α.π.), συνήθως στην Αγγλική γλώσσα. Οι σειρές αυτές όχι μόνο δεν επιδοτούνται αλλά συχνά απαγορεύεται η προβολή τους μέσα στην Τουρκία, αφού τα σενάρια τους δεν έχουν περάσει από την λογοκρισία του Τουρκικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Οι πρώτες δύο κατηγορίες πωλούνται πάμφθηνα σε δεκάδες χώρες – στόχους για την «διάδοση της τουρκικής γλώσσας» και του τουρκικού «πολιτισμού».

Στην Ελλάδα, εδώ και 15 χρόνια μεταδόθηκαν περισσότερες από 50 τέτοιες τουρκικές «υπέρ-παραγωγές» – η τελευταία μεταδίδεται από το 2018 συνεχώς, από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ.


Ήδη, από τον Μάιο του 2020, όταν ξεκίνησε ο απροκάλυπτοςεπιθετικός και θρασύτατος υβριδικός πόλεμος των ισλαμοφασιστών της Τουρκίας εναντίον Ελλάδος και Κύπρου,  το International Hellenic Association (IHA – ακομμάτιστος, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός) ξεκίνησε μια εκστρατεία προκειμένου να «κατέβουν» όλες οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές από την Ελληνική TV, ιδρύοντας το «Παρατηρητήριο διαφημίσεων σε τουρκοσειρές» και εκδίδοντας μηνιαίες ανακοινώσεις.

Η τελευταία ανακοίνωση (με ημερομηνία 1 Φεβρουαρίου 2022) και τίτλο «Η «Μηχανή χρήματος» και ιστορίες απείρου κάλλους» αναφέρει -μεταξύ άλλων- και τα εξής ενδιαφέροντα:

Μπορεί τον Ιανουάριο του 2022 η επικίνδυνη για την ειρήνη συνεργασία ισλαμιστώνφασιστών και τουρκικού υπόκοσμου, να απέδωσε ιστορίες απείρου κάλους μέσα  ή έξω από την Τουρκία, στην Ελλάδα όμως ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΤΑΡ (συμφερόντων οικογένειας Βαρδινογιάννη) συνέχισε κανονικά την λειτουργία της «μηχανής χρήματος» συμπληρώνοντας την μετάδοση χιλίων είκοσι «επεισοδίων» (επί συνόλου 1.200 περίπου επεισοδίων «ελληνικής κοπής») μιας ανόητης, τζάμπα-πράμα τουρκοσειράς.

Μέσα στην Τουρκία, το αποκρουστικό πρόσωπο των ισλαμοφασιστών της Άγκυρας έκανε επίδειξη ενός μίγματος αλαζονείαςμοχθηρίας και χυδαιότητας.

Πρώτος στόχος ήταν η διάσημη, 68χρονη τραγουδίστρια Sezen Aksu η οποία πριν από πέντε χρόνια (2017) είχε κυκλοφορήσει ένα δίσκο-επιτυχία με τίτλο «Ζώντας κάτι υπέροχο» περιλαμβάνοντας και τους στίχους «Ακολουθούμε τους οιωνούς, πάμε στο τέλος του κόσμου, χαιρετίσματα στους ανίδεους Εύα και Αδάμ». Τον Δεκέμβριο του 2021 παρουσιάστηκε ένα νέο διαφημιστικό βίντεο του ίδιου τραγουδιού δίνοντας την ευκαιρία στους ισλαμοφασίστες να ανακαλύψουν ξαφνικά «θρησκευτική ασέβεια» στους στίχους που ανέφεραν «ανίδεους Εύα και Αδάμ» (και οι δύο θεωρούνται προφήτες). Ο φασίστας-συνέταιρος του Ερντογάν κάλεσε τον κόσμο σε «διαμαρτυρίες έξω από το σπίτι της», ο Ερντογάν απείλησε να της «ξεριζώσει την γλώσσα» και διάφοροι υπηρέτες του συστήματος άρχισαν να καταθέτουν μηνύσεις εναντίον της.

Η Sezen Aksu αφού παρέμεινε για πολλές μέρες σιωπηλή, αποφάσισε να δώσει ένα καλό μάθημα στους ισλαμοφασίστες. Ανάρτησε στο twitter τους στίχους ενός νέου τραγουδιού της με τίτλο «Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ»: Εσύ δεν μπορείς να με πληγώσεις – Είμαι ήδη πολύ πληγωμένη – Όπου κι΄αν κοιτάξω πόνος – Εγώ είμαι το θήραμα, εσύ είσαι ο κυνηγός – Χτύπα λοιπόν – Εσύ δεν μπορείς να με καταλάβεις – Εσύ δεν μπορείς να μου κόψεις τη γλώσσα – Όπου κι΄αν κοιτάξω πόνος – Ποιος είναι ο περαστικός και ποιος ο οικοδεσπότης – Περίμενε να το δούμε – Εμένα δεν μπορείς να με σκοτώσεις – Έχω τη φωνή μου, το σάζι μου, τον λόγο μου – Όταν λέω εγώ, είμαι ο καθένας». Η πρωτοφανής απήχηση που είχε η ανάρτηση (περισσότερα από 20 εκατ. αναγνώστες) υποχρέωσε τον Ερντογάν να κάνει θεαματική αναδίπλωση στις 28/1/2022: «Όσα είπα δεν ήταν για την Sezen Aksu που είναι ένα σημαντικό όνομα στην τουρκική μουσική».

Δεύτερος στόχος υπήρξε η δημοσιογράφος Sedef Kabaş η οποία στην εκπομπή «Αρένα της Δημοκρατίας» της 14/1/2022 (κανάλι Tele 1) είπε τα εξής : «Υπάρχει μια πολύ γνωστή λαϊκή παροιμία που λέει Μία εστεμμένη κεφαλή γίνεται σοφότερη. Βλέπουμε όμως ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχει μάλιστα και μια ακριβώς αντίθετη λαϊκή παροιμία που λέει Όταν ένα βόδι μπαίνει στο παλάτι, δεν γίνεται βασιλιάς. Το παλάτι όμως γίνεται αχούρι».

Αμέσως, σύσσωμη η αυλή των ισλαμοφασιστών της Άγκυρας ξεσηκώθηκε για ανεπίτρεπτη «προσβολή» στον «βασιλιά» Ερντογάν. Ο διευθυντής του γραφείου Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρεττίν Αλτούν έδωσε το σχετικό «σήμα» μέσα από επίσημη ανακοίνωση («Καταδικάζω την χυδαία προσβολή που έγινε εναντίον του προέδρου μας») και η δουλική τουρκική «δικαιοσύνη» έσπευσε αμέσως να την τιμωρήσει: Ξημερώματα Σαββάτου 22/1/2022 την έσυραν από το σπίτι της (είναι μητέρα ενός αγοριού) στα κρατητήρια όπου της παρουσίασαν «ένταλμα σύλληψης» για «προσβολή» του προέδρου – ένα νόμο που έχει κατά κόρο χρησιμοποιηθεί για την φυλάκιση δεκάδων χιλιάδων Τούρκων «αντιφρονούντων». Αίτημα για αποφυλάκιση της μέχρι την σχετική δίκη απορρίφτηκε από την τουρκική «δικαιοσύνη». Τι κι΄αν τον Φεβρουάριο 2022 ξεκινάει η χρονοβόρος διαδικασία αποπομπής της Τουρκίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης λόγω της περιφρόνησης εκατοντάδων αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;

Έξω από την Τουρκία, οι ισλαμοφασίστες της Άγκυρας άρχισαν μια νέα (αναγκαστική πλέον) πολιτική να γλείφουν εκεί που έφτυναν. Η πολιτική αυτή εφαρμόζεται απέναντι σε όλους σχεδόν τους «εχθρούς» (ΗΠΑ, Ε.Ε., Σ. Αραβία, Αίγυπτο, Ισραήλ, ΗΑΕ ακόμα και τον… Χ. Χαφτάρ) εκτός από Ελλάδα και Κύπρο. Απέναντι  στις δύο αυτές χώρες συνεχίστηκαν οι απίστευτα ασυνάρτητες και προκλητικές δηλώσεις, γεμάτες υπεροψία και έπαρση, των Ερντογάν – Τσαβούσογλου – Ακάρ – Μπαχτσελή.

Τον Ιανουάριο 2022, μεταξύ των φραστικών επιθέσεων και άλλων ενεργειών, μέσα στο πλαίσιο του επιθετικού και  απροκάλυπτου υβριδικού πολέμου που έχει εξαπολύσει  η Τουρκία εναντίον Ελλάδος και Κύπρου, ξεχώρισαν

Ο Ν. Μπαχτσελή, ο φασίστας – συνέταιρος του Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα ξεπέρασε τον εαυτό του σε υβριστικό παραλήρημα εναντίον της Ελλάδος: «Ο συνεχής οπορτουνισμός της Ελλάδας δείχνει να οδηγεί πολύ γρήγορα σε ένα κράτος απατεώνα. Αυτό το μισθωμένο κράτος-υπηρέτης, το οποίο αγκαλιάζει το PKK και τη FETÖ, πρέπει αμέσως να σταματήσει να παίζει με την υπομονή μας» (4/1/2022).

Ο Χ. Ακάρ, ένας από τους πρωταθλητές Γκεμπελικής προπαγάνδας, έδωσε με τον νέο χρόνο ένα μικρό δείγμα της μεγάλης του υποκρισίας: «Παρ’ όλες τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, η Ελλάδα προσπαθεί να δώσει την εικόνα της χώρας θύματος διαστρεβλώνοντας κάθε είδους γεγονότα  ντυμένη με προβιά προβάτου» … «Υπάρχουν διώξεις σε βάρος των Τούρκων της δυτικής Θράκης … Οι εκεί Τούρκοι φίλοι μου και το λέω συνοπτικά, ζουν πολύ δύσκολα προβλήματα..» …. «Η Ελλάδα πυροβολεί μετανάστες και τρυπά με καμάκια βάρκες» (8/1/2022).

Ο Ρ. Ταγίπ Ερντογάν, επιδεικνύοντας την μόνιμη ασυναρτησία που τον διακρίνει δήλωσε πως «Η Τουρκία γεωγραφικά, ιστορικά και ανθρώπινα, αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου» (13/1/2022).

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV πραγματοποίησε (για τέταρτη φορά φέτος) υπερπτήση πάνω από την νησίδα Κανδελιούσσα των Δωδεκανήσων. Φυσικά, το τουρκικό drone αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε (17/1/2022).

Ο Μ. Τσαβούσογλου, γνήσιος επαγγελματίας Γκεμπελικής προπαγάνδας, απείλησε Ελλάδα και Κύπρο με «πολύ βαρύ τίμημα», την μεν Κύπρο γιατί έδωσε άδεια λειτουργίας γραφείου σε Κούρδους Βόρειας Συρίας, την δε Ελλάδα τόσο γιατί δέχεται αντιφρονούντες που καταφεύγουν στην Ελλάδα για να γλιτώσουν από την «Δημοκρατία» του Ερντογάν όσο και γιατί (δήθεν) υποθάλπει τρομοκράτες που κάνουν επιθέσεις στην Τουρκία (20/1/2022).

Ο Χ. Ακάρ, μιλώντας στην εφημερίδα «Μιλλιέτ» είπε τόσες πολλές ανοησίες ώστε σίγουρα θα έχασε και ο ίδιος τον λογαριασμό. Μεταξύ τους: «Οι εξοπλιστικές προσπάθειες της Ελλάδας είναι άκρως καταστροφικές για τις σχέσεις μεταξύ  των δύο συμμάχων, ενώ γίνονται με προκλητική λογική και προσέγγιση.  Βλάπτουν πολύ τις μεταξύ μας σχέσεις ….. Κατά παράβαση όλων των συνθηκών με πρώτη τη συνθήκη της Λωζάνης εξόπλισαν το νησιά …. Προβάλλουν αξιώσεις διαστρεβλώνοντας την αλήθεια με βάση τα συναισθήματα και τα πάθη τους» (24/1/2022). 

Το Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, μετά από πολύωρη συνεδρίαση (27/1/2022) «κατηγόρησε» την Ελλάδα για δήθεν αδιαλλαξία: «Η Ελλάδα, η οποία παραβιάζει απερίσκεπτα και διαστρεβλώνει το Διεθνές Δίκαιο και συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά κατά παράβαση Συνθηκών, έχει κληθεί να ανταποκριθεί στις ειλικρινείς εκκλήσεις μας για διάλογο και συνεργασία».

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α: Η επικίνδυνη για την ασφάλεια και την ειρήνη ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και του Καυκάσου πολιτική της σημερινής Τουρκίας λειτουργεί με βασικό όπλο μια διαρκή προπαγάνδα σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα: Παραπληροφόρηση με την μορφή fake news, εθνικισμός, εκμετάλλευση θρησκείας, εκτουρκισμός πληθυσμών, αξιοποίηση μετανάστευσης (χρήμα & πολιτική επιρροή), μεγέθυνση μιας ανύπαρκτης στρατιωτικής υπέρ-δύναμης κ.α.π. Επί πλέον, η επίδειξη και η μεγαλομανία αποτελούν «γενετική ανωμαλία» κάθε κατηγορίας παντουρκιστών.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν αδύνατα σημεία του εξ ανατολών γίγαντα με τα γυάλινα πόδια, τα οποία Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να αξιοποιούν συνεχώς στο πολύ σημαντικό διεθνές, διπλωματικό πεδίο


Ερντογάν: Από Αδριατική μέχρι Σινικό Τείχος μιλάνε τούρκικα! – The Analyst

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ήθελαν μόνον οι Έλληνες να είναι Έλληνες...

amethystos είπε...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΕ. Εχουμε εξοικειωθεί μέ τήν βαρβαρότητα.