Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

«Ὑπέρ βωμῶν καί ἑστιῶν» Νο2 :Γάμοι ὁμοφυλοφίλων, ἰατρική καί θεολογική προσέγγιση


Χαράλαμπος Ἄνδραλης. Νομικός, Δικηγόρος παρ’ ἈρείῳΠάγῳ Τίτλος ἐκπομπῆς: Γάμοι ὁμοφυλοφίλων, ἰατρική καί θεολογική προσέγγιση Καλεσμένοι: 1. Πρωτοπρεσβύτερος Ἀντώνιος Μπουσδέκης, θεολόγος, μαθηματικός, ἐφημέριος Ἱ.Ν. Ἁγίου Νικολάου Νικαίας, ἱδρυτικό μέλος Ἑστίας Πατερικῶν Μελετῶν 2. Κ. Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη, ἰατρός, μέλος τοῦ κινήματος «Μαμά , μπαμπάς καί παιδιά» Περιγραφή: Οἱ ὁμόφυλες σχέσεις θεσμοθετοῦνται ἀπό τήν Πολιτεία καί οἱ διεκδικήσεις τοῦ ΛΟΑΤΚΙ κινήματος γίνονται ὅλο καί πιό πιεστικές. Ὁ π. Ἀντώνιος Μπουσδέκης καί ἡ κ. Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη προσεγγίζουν τό θέμα τῆς ὁμοφυλοφιλίας ἀπό ἰατρικῆς καί θεολογικῆς ἄποψης, προσφέροντας μέ σεβασμό καί ὑπευθυνότητα, σοβαρό ἀντίλογο στίς διεκδικήσεις τῶν ΛΟΑΤΚΙ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τους ομοφυλόφιλους διότι δυστυχώς οι περισσότεροι είναι εκτός εκκλησίας αλλά και δεν ενδιαφέρονται για θρησκευτικά ζητήματα.Αν τους ενδιέφεραν αυτά τα ζητήματα τότε θα μπορούσαμε να βρούμε μία βάση συζήτησης.Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Οπότε το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον κοινωνιολογικά και με βάση την φυσιολογία .
Όταν κάποιος γεννιέται κουτσός ή τυφλός θεωρείται ανάπηρος.Γιατί; Διότι τα όργανά του δεν μπορούν να επιτελέσουν την λειτουργία για την οποία δημιουργήθηκαν. Το αποδέχεται και ο ίδιος, και ουδείς ανάπηρος θα διαμαρτυρηθεί επειδή τον θεωρούν ανάπηρο. Παίρνει μάλιστα και σύνταξη: την αναπηρική. Οι ομοφυλόφιλοι έχουν αναπηρία διότι ενώ είναι άρρενες ή θήλεα δεν ελκύονται από το άλλο φύλο.(ο οργανισμός τους δεν επιτελεί την λειτουργία της έλξης του αντιθέτου).Να αποδεχθούν λοιπόν οι ομοφυλόφιλοι την αναπηρία τους.Αυτό θα έλυνε όλα τα προβλήματα. Διότι μετά,όπως είναι ευνόητο, η αναπηρία δεν μπορεί να προτείνεται ως μοντέλο ζωής, ούτε μπορεί να γίνεται δέκτης δικαιωμάτων τύπου γάμος, υιοθέτηση παιδιών κλπ. Τι θα κάνει ο ομοφυλόφιλος με την αναπηρία του θα είναι θέμα δικό του. Ουδείς θα τον κυνηγήσει ή εξοστρακίσει, φθάνει να σέβεται το κοινωνικό σύνολο. Γιατί λοιπόν οι ομοφυλόφιλοι δεν δέχονται ότι είναι ανάπηροι; Λόγω εγωϊσμού και οίησης. Αλλά και αυτά τα στοιχεία άλλοι τους τα έβαλαν. Πριν 50-60 χρόνια ουδείς ομοφυλόφιλος θεωρούσε τον εαυτό του φυσιολογικό ή πρότυπο ζωής. Μετά ήλθε κάποιος ''όφις''(κρύφιες ελιτ) και του είπε:είσαι φυσιολογικός και πρότυπο ζωής, να είσαι υπερήφανος: gay pride . Το πρόβλημα λοιπόν, ουσιαστικά, δεν είναι οι ομοφυλόφιλοι, το πρόβλημα είναι εκείνοι που τους έκαναν ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καλό!
'' Ξύπνησε απ' τον αντιπολιτευτικό του λήθαργο το παλληκάρι που κάνει πως ηγείται της πράσινης παράταξης, ο ορισμός της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης (έχει υπερψηφίσει άνω του 80% των νομοσχεδίων της ΝΔ) και με το μεγάλο ειδικό βάρος του βιογραφικού του (άεργος, μπαταχτσής-"δεν ξέρει" ότι το ΠΑΣΟΚ χρωστάει 318 εκατομμύρια ευρώ και δεν έχει ενδιαφερθεί ακόμα να τα ρυθμίσει, παρά μόνο στα λόγια- και με 19 ακίνητα στην κατοχή του) έκρινε πως πρέπει επιτέλους να μιλήσει, γιατί "ως εδώ και μη παρέκει!"
Αιτία της ιερής πολιτικής οργής του, η απόφαση του ανώτατου αμερικανικού δικαστηρίου για τις αμβλώσεις! Με στόμφο δήλωσε τη θέση του στο twitter και κατέληξε με το hashtag "#mybodymyright" (δλδ. "το σώμα μου είναι δικαίωμά μου τι θα το κάνω").
ΏΩΠΑΑ, ρε μεγάλε δικαιωματιστή!! Σοβαρά τώρα; Για θύμισέ μας λιγάκι, όταν πρωτοεκλέχθηκες στην ηγεσία του κόμματός σου το φθινόπωρο, ποια ήταν η θέση σου για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς;; Έλεγες και τότε "mybodymyright" ή έψεγες τον πρωθυπουργό ότι δε βίασε επαρκώς τους "αντιφρονούντες", συνιστώντας επιπλέον τη μη είσοδό τους σε supermarket και φαρμακεία;;
Ενόψει των επικείμενων εκλογών, προσοχή: ΕΙΜΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!!! ''
Το διάβασα εδώ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009035770455