Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Ο Αγ. Ιωάννης ο Ρώσος προσγείωσε το αεροπλάνο;

  Η είδηση κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και μας συγκλόνισε. Πρόκειται για τελείως αληθινό περιστατικό και επιπλέον εμείς γνωρίζουμε τον πνευματικό των δύο αεροπόρων και έχουμε πληροφόρηση "από πρώτο χέρι" που λένε.

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου, δύο αεροπλάνα της πολεμικής μας αεροπορίας πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση κοντά στην Καρδίτσα όταν ο πιλότος του ενός, ο Ιωάννης, έπαθε ίλιγγο  και φοβερό πονοκέφαλο. Δεν μπορούσε δε να εστιάσει το βλέμμα του ούτε στα όργανα του αεροσκάφους, ούτε έξω από αυτό. 

Η φωτό είναι του Θ. Ζώη από το F.b.

Δήλωσε την αδυναμία του να κυβερνήσει το αεροπλάνο στον Γιώργο, τον πιλότο του διπλανού αεροπλάνου, ο οποίος αρχίζει να του μιλάει, δίνοντας του οδηγίες και προσπαθεί άμεσα να τον βοηθήσει να συνέλθει.

Ο Γιάννης το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να εκτελεί στα τυφλά ό,τι του λέει ο Γιώργος...
Ο Γιώργος αποφασίζει να γυρίσουν για προσγείωση και του λέει "Κάνε το σταυρό σου και ζήτα από τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο να σε προσγειώσει".
Ο Γιάννης αφήνει τα χειριστήρια, κάνει με μεγάλη δυσκολία το σταυρό του και πιάνει ένα φυλαχτό που έχει στην τσέπη του...
Δέκα λεπτά μετά, ο Γιάννης προσγειώνεται κανονικά στον Βόλο χωρίς να βλέπει σχεδόν τίποτα, ακούγοντας μόνο τις οδηγίες του Γιώργου.
Σβήνει το αεροπλάνο στον διάδρομο και λιποθυμάει...
Ο μοίραρχος, που είναι κι' αυτός πολύ πιστός άνθρωπος, τον έβγαλε κλαίγοντας από το κόκπιτ αγκαλιά...
Ο Γιάννης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου και  στη συνέχεια στο ΓΝΑ όπου και παραμένει για λεπτομερέστερες εξετάσεις.
Το παλληκάρι από την επόμενη μέρα νιώθει καλά και οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό. 
Ένα από τα θαυμαστά που συνέβησαν είναι πως ούτε ο Γιάννης αλλά ούτε και ο Γιώργος φοβήθηκαν στην διάρκεια του συμβάντος. Ο Γιώργος έδινε οδηγίες, δίχως ούτε στιγμή να αμφιβάλει ότι θα πάνε όλα καλά και ο Γιάννης, χωρίς να καταλάβει ποιος ήταν αυτός που προσγείωνε το αεροπλάνο, ήρεμα εκτελούσε....προσγείωση στα τυφλά!
Η συνομιλία είναι καταγεγραμμένη και ήδη την έχουν ακούσει ανώτεροι αξιωματικοί, εμβρόντητοι για τον ανθρωπίνως ανεξήγητο τρόπο που ...ξεπεράστηκε αυτή η "δυσκολία"!
Ο ίδιος ο Γιάννης δεν ξέρει πώς προσγειώθηκε....Είναι αυτά τα "παράξενα" και μεγαλειώδη περάσματα των Αγίων δίπλα από τον άνθρωπο και είναι τα βήματα του Θεού που... ακούγονται τόσο έντονα στην καθημερινή μας ζωή ώστε αυτή δεν ξαναείναι ποτέ πια ίδια! 
Εν τω μεταξύ χθες ο αδελφός του Γιάννη, οδηγώντας την μηχανή του, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που παραβίασε την προτεραιότητα και τον εκτίναξε σε μεγάλη απόσταση. 
Αυτοί που έτρεξαν να τον ...μαζέψουν, τον βρήκαν τραυματισμένο μόνο στο πόδι....
Μιλάμε λοιπόν και για δεύτερο θαύμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: