Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Η Αναθεωρητική Τουρκία το «zero-sum-game», οι Ελληνικές Θέσεις και η κρίσιμη Σύνοδος του ΝΑΤΟ


Μια μεγάλη συζήτηση για την κρισιμότητα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων με φόντο τις Συνόδους Κορυφής στην Ε.Ε και την καθοριστική Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη 28-30 Ιουνίου -Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και πόσο επηρεάζουν γεωπολιτικά την Ανατολική Μεσόγειο και τους δρώντες της περιοχής μέχρι την Ευρασία -Οι Τουρκικές Απαιτήσεις με τις αναβαθμισμένες πολεμικές απειλές και η στρατηγική των πιέσεων για διαπραγματεύσεις σε όλο το εύρος της αναθεωρητικής ατζέντας της Τουρκίας, ο ρόλος και τα σενάρια για την στάση των μεγάλων παικτών ισχύος και των παραγόντων των Συμμαχιών -Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η διασύνδεση τους με την Ελληνική ΑΟΖ και τα σενάρια για το νησιωτικό σύμπλεγμα «κλειδί» του Καστελλόριζου, αλλά και των θαλάσσιων ζωνών Ανατολικά της Κρήτης με άξονα την μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας- Αιγύπτου και το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο -Η σύνδεση της κρατικής κυριαρχίας και εδαφικής κυριότητας των νησιών μας στο Αιγαίο με την αμυντική τους θωράκιση και η απαίτηση της Τουρκίας για αφοπλισμό, ακόμη και με τεχνική μεθόδευση - Τι λένε οι Διεθνείς Συμβάσεις, έγγραφα και χάρτες ντοκουμέντο -Ποια θα πρέπει να είναι η Ελληνική Στρατηγική και ποιες οι μεταβλητές της -Πως πρέπει να διαβάζουμε την Τουρκία και τις στρατηγικές της επιδιώξεις -Οι θεατές και αθέατες πλευρές και οι πραγματικές στοχεύσεις της Τουρκικής πολιτικής με την αναβάθμιση ποιοτικά των απειλών της έναντι του Ελληνισμού /// Στο στούντιο των «Αντιθέσεων» ο Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με αντικείμενο την Μεσόγειο , Δημήτρης Ξενάκης -Στην εκπομπή παρεμβαίνουν και καταθέτουν την οπτική τους οι : /// Άγγελος Συρίγος , Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Υφυπουργός Παιδείας ///Θεόδωρος Καρυώτης- Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημιακού Συστήματος Μέρυλαντ, ΗΠΑ. Μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982 στο Montego Bay . ///Γιώργος Αϋφαντής , ε.τ. Πρέσβης , μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 ο πρεσβευτής μας στην Φινλανδία ///Κοσμάς Χρηστίδης , Ναύαρχος ε.α. – Επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Ν. ///Ιωάννης Μπαλτζώης , Αντιστράτηγος ε.α .– Γεωπολιτικός Αναλυτής ///Δημήτρης Σταθακόπουλος- Νομικός , Δρας Παντείου Πανεπιστημίου ( Οθωμανική Κοινωνία –ιστορία και πολιτισμός ) Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών ( ΕΤΕΜ ) του Παν.Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ περίεργες δηλώσεις: '' - Παρά τις ακραίες δυσκολίες στο έδαφος, ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, στρατηγός Kyrylo Budanov, είναι σίγουρος ότι η Ουκρανία θα νικήσει τη Ρωσία και θα επιστρέψει στα σύνορά της το 1991. Σε συνέντευξη από το ITV, ο Budanov επαναλαμβάνει ότι τον Αύγουστο θα υπάρξει ένα γεγονός , και πριν το τέλος του χρόνου οι μάχες θα σταματήσουν.
«Η Ουκρανία θα επιστρέψει στα σύνορά της του 1991, δεν υπάρχουν άλλα σενάρια», συνέχισε, αναφέροντας έτσι και την Κριμαία και τις δύο αυτονομιστικές δημοκρατίες. «Από τον Αύγουστο θα υπάρξουν κάποια γεγονότα και θα δείξουν σε όλο τον κόσμο ότι αρχίζει η καμπή - είπε ο Μπουντάνοφ - το έχω ήδη πει και το επαναλαμβάνω. Μέχρι το τέλος του έτους, οι ενεργές μάχες θα περιοριστούν σχεδόν σε τίποτα. Είμαστε σίγουροι για αυτό. Θα ανακτήσουμε τον έλεγχο των εδαφών μας στο εγγύς μέλλον». Τι εννοεί ο ποιητής ; Τι ετοιμάζει το δυτικό establishment;