Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Αμβλώσεις: Αποτροπιασμό, οργή και φόβο νιώθει ο πλανήτης μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Αλυσιδωτές αντιδράσεις αποτροπιασμού, απογοήτευσης, οργής και φόβου προκάλεσε η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να απαγορεύσει το δικαίωμα στις αμβλώσεις, ανατρέποντας την ιστορική απόφαση του 1973 στην υπόθεση Roe v Wade, που τις είχε νομιμοποιήσει σε εθνικό επίπεδο.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, οι celebrities αλλά και επιχειρήσεις, εξέφρασαν την άποψή τους υπέρ των αμβλώσεων και κατηγορούν τις ΗΠΑ για επιστροφή στο μεσαίωνα και σκοταδισμό ενώ εκφράζουν φόβους για το μέλλον. Την ίδια ώρα, η συζήτηση στη χώρα ξεκίνησε και για τα υπόλοιπα δικαιώματα, όπως αυτά των ομοφυλόφιλων και της αντισύλληψης, λόγω των σχολίων που έκανε ένας από τους δικαστές που επικύρωσε τη σημερινή απόφαση – κόλαφο.

Πρώτος από όλους, εξέφρασε την οργή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τους εκπροσώπους τους στο Κογκρέσο, που θα καταφέρουν να επικυρώσουν το δικαίωμα στην άμβλωση ως ομοσπονδιακό νόμο, αφού η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου «αναγκάζει τις γυναίκες να μεγαλώσουν το παιδί του βιαστή τους».

Παράλληλα, τρεις αμερικανικές Πολιτείες δήλωσαν ότι θα υπερασπιστούν το δικαίωμα στην άμβλωση, αφού έχουν τη σχετική ευχέρεια. Στον αντίποδα, ο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και το Βατικανό επαινούν την απόφαση, ενώ ήδη μερικές Πολιτείες «πέρασαν» νόμο που τις απαγορεύει.

Διεθνής κατακραυγή

Από τον Μπόρις Τζόνσον και τον Εμανουέλ Μακρόν μέχρι τον ΟΗΕ, όλος ο υπόλοιπος πλανήτης αντιδρά κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, αποκαλώντας τη «μεγάλη οπισθοδρόμη», «φρικιαστική απόφαση» και «τρομερό πλήγμα για τα δικαιώματα των γυναικών». Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Παράλληλα, οι εταιρείες αρχίζουν η μία μετά την άλλη να ανακοινώνουν πως θα καλύπτουν τα έξοδα για όσες εργαζόμενες χρειαστούν να ταξιδέψουν σε άλλη πολιτεία ή σε άλλο μέρος του πλανήτη για να προχωρήσουν σε άμβλωση.

Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα είναι η επόμενη ημέρα στις ΗΠΑ, διότι πάντα υπάρχει ο φόβος για άγρια επεισόδια, ιδιαίτερα μεταξύ όσων δηλώνουν υπέρ των αμβλώσεων (pro-choice) και όσων δηλώνουν κατά (pro-life).

Κατακραυγή και από τους celebrities

Γνωστοί celebrities των ΗΠΑ αντιδρούν στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας που απαγορεύει το δικαίωμα στην άμβλωση και εκφράζουν την απογοήτευσή τους αλλά και τον φόβο τους για το μέλλον.

Celebrities όπως η Τέιλορ Σουίφτ, ο Μαρκ Ράφαλο και η Τζέιμι Λι Κέρτις εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους και την απέχθειά τους για την απαγόρευση των αμβλώσεων από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, αναφέροντας ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας».

Τέιλορ Σουίφτ

«Είμαι απόλυτα τρομοκρατημένη που βρισκόμαστε εδώ σήμερα – που μετά από τόσες δεκαετίες ανθρώπων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των γυναικών στο σώμα τους, η σημερινή απόφαση μας το πήρε πίσω», έγραψε στο Twitter η δημοφιλής τραγουδίστρια, αναπαράγοντας ένα tweet της Μισέλ Ομπάμα.

Τζέιμι Λι Κέρτις

Η ηθοποιός, Τζέιμι Λι Κέρτις, δημοσίευσε ένα ροζ τετράγωνο στο Instagram γράφοντας: «Ως ΜΗΤΕΡΑ δύο παιδιών που γεννήθηκαν από άλλες γυναίκες που ΕΠΕΛΕΞΑΝ να τα κυοφορήσουν, κάτι που μου επέτρεψε να γίνω μητέρα, αυτή τη στιγμή, περισσότερο από ποτέ, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να προστατεύσω τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των κοριτσιών μου να κάνουν οποιαδήποτε ΕΠΙΛΟΓΗ που αφορά το σώμα τους με το δικό τους μυαλό και χωρίς ΚΑΜΙΑ κυβερνητική επιρροή ή περιορισμό».

Τζουλιάν Χαφ

Στο Instagram, η χορεύτρια και ηθοποιός, Τζουλιάν Χαφ, έγραψε ότι «τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε», συνοδεύοντας την ανάρτησή της με ένα απόσπασμα από το σόου του Broadway “POTUS”.

Αμβλώσεις: Αποτροπιασμό, οργή και φόβο νιώθει ο πλανήτης μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ (newsit.gr)

 "τα δικαιώματα των γυναικών στο σώμα τους"

ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ  ΑΛΛΟ ΣΩΜΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ;

ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ; ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ; ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ, ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ; ΤΙ ΘΑΛΕΓΕ Ο ΜΑΡΞ; ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ; Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΚΛΑΙΚΕΥΘΗΚΕ ΔΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ; ΖΟΥΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑ-ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ; ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ; ΤΕΛΙΚΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. Η ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ!! ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΕΩΣ. Ο ΧΟΡΚΑΙΜΕΡ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΕΙΔΕ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΚΤΙΣΤΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΑΚΤΙΣΤΟΥ.

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΥΝΟΥΧΙΣΤΟΥΝ. ΟΙ ΕΥΝΟΥΧΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, είναι να απορεί κανείς πως ουδείς τολμά να τους πει ότι το έμβρυο, και βιολογικά (DΝΑ), δεν είναι σώμα τους.

Ανώνυμος είπε...

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ακυρώνει όχι «το δικαίωμα στην άμβλωση», όπως ουρλιάζουν όλα τα μέσα ενημέρωσης-προπαγάνδας, αλλά την «υποχρεωτική νομιμοποίηση των αμβλώσεων σε όλες τις πολιτείες» και αποκαθιστά την εξουσία να αποφασίζει κανείς για το «βαθύ ηθικό ζήτημα της άμβλωσης», αν θα επιτραπεί ή όχι», στο λαό και στους εκλεγμένους αντιπροσώπους του». Αυτό λέει η απόφαση.
https://www.supremecourt.gov/opinions/21pdf/19-1392_6j37.pdf

Ανώνυμος είπε...

I Amerikanoi me tin Vivlo sto xeri esto kai airetiki ftiaxan B29 kai 7 stolous kai me ton ioudaioxristianiko tous pouritaniko xristianismo kyriarxisan ston miso planiti kai vomvardisan polles xores kai egatestisan diktatories opou eginan sfages kyriolektikes opos stin Indonisia. Makari loipon gia symferon ton Ellinon kai allon laon na xestratisoun teleios apo tin protestantiki Vivlo kai na perasei I grammi tis Taylor Swift. I protestantiki Ameriki erixe atomikes vomves exafanise tous Indianous sklavose tous mayrous kai lianise Latiniki Ameriki Mesi Anatoli kai Anatoliki Asia. Aytoi pou einai stin Ameriki kata ton ektroseon den to kanoun apo Xristianikis apopsis alla apo kathara protestantikis einai oi idioi pou einai yper tis adiakritis oplokatoxis ayto emas mas symferei kai genika otan lene oti einai kata tis Neas Taxis enooun oti einai yper tis palias WASP Taxis pou estelne ta B29 kai meta ta B52 gia sofronismo. AM

amethystos είπε...

Ομως φίλε η έκτρωση είναι έγκλημα.Σκοτώνουν τά έθνη γιά τό ανύπαρκτο πάθος τής εξουσίας αλλά σκοτώνουν πολύ περισσότερους αμερικάνους. Από τόν καιρό τής Γαλλικής επανάστασης ο πόλεμος παγκοσμίως είναι εμφύλιος, όπως ξεκίνησε από τήν εποχή τού σχίσματος καί τίς σταυροφορίες. Οι οποίες εξελίχθηκαν στήν αποικιοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

File Amethyste den einai tyxaio pou ola MA ola ta amerikanika thriller me stoixiomena spitia exoun ypothesi oti to spiti einai xtismeno se indianiko nekrtotafeio. Exoun polles amarties na plirosoun to xeroun kai oi idioi. Ta ametrita peristatika mass shootings se sxoleia deixnoun oti yparxei ena eidos kataras. Akomi kai oi palies indianes magises kai oi negres magises tou voodou einai san na pianoun oi katares tous. AM

amethystos είπε...

Φοβερό. Δέν ήξερα αυτό πού λένε γιά τά στοιχειωμένα σπίτια.Ενώ είναι δαίμονες τούς οποίους δέν μπορούν νά διώξουν διότι δέν έχουν αγιασμό. Προσπαθούν νά τούς διώξουν μέ τίς δικές τους δυνάμεις. Ποιές δυνάμεις; Η Αγγλοσαξωνική ειδωλολατρεία. Παληά οι άνθρωποι τούς εξόρκιζαν μέ θυσίες καί δωρεές, σήμερα συζούν καί παλεύουν μαζί τους, όπως καί οι δαίμονες μεταξύ τους. Ούτε ένα Κύριε ελέησον. Βρίσκουν καί τόν αποδιοπομπαίο τράγο καί γυρίζουν στά κρεβάτια τους.

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

olgag είπε...

Πόση υποκρισία! Το να κολλήσουν HIV ή άλλο σοβαρό αφροδίσιο νόσημα ούτε που το σκέφτηκαν, σωστά; Κι αυτά τα νοσήματα, στην χειρότερη σε πεθαίνουν και στην καλύτερη ξεμπλέκεις μαζί τους σε βάθος χρόνου ή και χρόνων. Θα μου πεις, πως να σκεφτεί λογικά ο σημερινός άνθρωπος, αφού αυτό πλέον το εμπιστεύτηκε σε τρίτους για λογαριασμό του; Παρασύρει η κάθε "επώνυμη" κοπριά με τα ψυχοφάρμακα και τα κατεψυγμένα ωάρια τις χαζές που διψούν για άχρηστο θέαμα και σιλικόνη. Η τιμωρία αυτής της γενιάς θα είναι να μεγαλώνουν σκυλιά και πολύ τους είναι!