Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Ο Άδωνις διέταξε ΕΔΕ για το «Τurkaegean» αντί να υποβάλλει την παραίτηση του

Αντί να περάσει από ΕΔΕ ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης, τα ρίχνει στους υπαλλήλους!

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, διέταξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για την υιοθέτηση του εμπορικού σήματος «Τurkaegean».

Μετά τον σάλο που προέκυψε, το υπουργείο Ανάπτυξης, σε ανακοίνωσή του ισχυρίζεται πως δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και ενδεδειγμένη πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση.

Κατόπιν εντολής λοιπόν του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος «Τurkaegean» στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Πηγή: newsbreak.gr

Ο Άδωνις διέταξε ΕΔΕ για το «Τurkaegean» αντί να υποβάλλει την παραίτηση του - antinews.gr

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Βορίδης με κατεβασμένο το κεφάλι ψιθύρισε «έτσι είναι» όταν ο Γιώργος Παπαδάκης σχολίασε ότι η Ελλάδα έπρεπε να προβάλλει αντιρρήσεις όταν κατατέθηκε το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «έπρεπε να το παλέψει όταν το θέμα συζητείτο στην Επιτροπή. Βγήκε η απόφαση; Τελείωσε!» είπε ο δημοσιογράφος με τον Βορίδη να το επιβεβαιώνει

Πρόκειται για εγκληματική αδράνεια του του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του αναπληρωτή του Νίκου Παπαθανάση, του Έλληνα Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών που επέτρεψαν στην Τουρκία το 2021 να διεκδικήσει και να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα «Turkaegean», την ώρα μάλιστα που ο Ερντογάν αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο νησιά του Αιγαίου!

Πρόκειται για συνηθισμένες πρακτικές των στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για τα λάθη τους δεν ευθύνονται ποτέ οι ίδιοι, παρά μόνο, οι πολίτες και οι υπάλληλοι

Σόκαρε το πανελληνιο ο Βορίδης στον Γιώργο Παπαδακη: Παραδέχτηκε την ήττα της κυβέρνησης για το TurkAegean (olympia.gr)

ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΕΝΝΟΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ; ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: