Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Παραλήρημα ικανοποίησης Μητσοτάκη για την συμφωνία Τουρκίας – Φιλανδίας – Σουηδίας την ώρα που οι ΗΠΑ…

 Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξη του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, διαψεύστηκε ακαριαία από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη Συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Τουρκίας, Φινλανδίας και Σουηδίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Τελικά πρυτάνευσε η κοινή λογική και το καλό της Συμμαχίας και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές». Οι διαρροές μάλιστα από το Μαξίμου υποστήριζαν ότι η Τουρκία δεν έλαβε κάποιο αντάλλαγμα για την υποχώρηση της που να αφορά τα ελληνοτουρκικά.

Την ίδια στιγμή γινόταν γνωστή η τοποθέτηση της Βοηθού Υπουργού Άμυνας για Διεθνείς Υποθέσεις Ασφάλειας, Celeste Wallander η οποία είπε ότι: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως τα σχέδια εκσυγχρονισμού της Τουρκίας για τον στόλο F-16 της Τουρκίας… Αυτά τα σχέδια είναι στα σκαριά, και πρέπει να υλοποιηθούν μέσω της διαδικασίας σύναψης συμβάσεων, αλλά οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον εκσυγχρονισμό του τουρκικού στόλου μαχητικών, γιατί αυτό συμβάλλει στην ασφάλεια του ΝΑΤΟ… Οι ισχυρές τουρκικές αμυντικές δυνατότητες συμβάλλουν σε μια ισχυρή άμυνα του ΝΑΤΟ»!

Είτε πρόκειται για ανικανότητα είτε για προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων, η συμπεριφορά του πρωθυπουργού είναι πλέον εθνικά επικίνδυνη.

Παραλήρημα ικανοποίησης Μητσοτάκη για την συμφωνία Τουρκίας – Φιλανδίας – Σουηδίας την ώρα που οι ΗΠΑ… (olympia.gr)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Afou den kaname to 1955 dyo pragmata meta to pogrom ton Tourkon kata ton Ellinon tis Polis proton na dioxoume paketo olous tous Mousoulmanous tis Dytikis Thrakis stin Tourkia kai deyteron na pei I igesia tis xoras ston Makario oti otan fygoun oi Aggloi apo tin Kypro aytos tha einai mono Arxiepiskopos kai tha kytaei to psaltiri tou kai efoson to synthima ton Kyprion tis EOKA itan Enosi I Thanatos I Kypros tha enothei me tin Ellada afou loipon den eginan ayta ta dyo tora petaxe to pouli. AM