Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Κι ας χαθώ...

                      

Το ημερολόγιο της Έσθερ Αν Κιμ, μιας νεαρής Κορεάτισσας δασκάλας, μας αποκαλύπτει τη συναρπαστική περιπέτεια της ζωής της στα χρόνια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, στην Άπω Ανατολή. 

 Στη μνήμη του πρώτου Μητροπολίτη Κορέας π. Σωτήριου Τράμπα, που έφυγε πρόσφατα (10 Ιουνίου), και για χάρη της ολοζώντανης μαρτυρίας δίχως φράχτες, την οποία σχεδόν απ' το μηδέν ο ίδιος οδοποίησε σ' αυτό το μποστάνι της Άπω Ανατολής.

Το βίντεο είναι από συζήτηση που είχε γίνει στις 13-12-2013 ("Στοά Βιβλίου", Αθήνα), με αφορμή το βιβλίο της κορεάτισσας Έσθερ Αν Κιμ, "Κι ας χαθώ", εκδ. Εν Πλω / Πορφύρα. Μιλούν οι: π. Σωτήριος, π. Σταμάτης Σκλήρης, Σοφία Χατζή, Θανάσης Παπαθανασίου.

Με τον μακαριστό π. Σωτήριο είχαμε περάσει στη Ν. Κορέα και στις εκεί Ορθόδοξες (όχι ελληνικές) κοινότητες, τις χριστουγεννιάτικες μέρες του 1995. Κάποια άλλη φορά  τα λέμε...

Να είναι ολοζώντανη η έγνοια που ο ίδιος διακόνησε και δίδαξε έμπρακτα.

Θ.Ν.Π. / 13-6-2022 (Θανάσης Παπαθανασίου)

Αναστάσιος: Κι ας χαθώ... (anastasiosk.blogspot.com)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μακαριστός εκδιώχθηκε από την ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία ως Χουντικός γνωστή ρετσινιά την κληρονομησαν κι άλλοι ο Θεός δεν τον άφησε ας είναι αιώνια η μνήμη του, την ευχή του να έχουμε.