Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Εθνικό πένθος στη Νότια Κορέα: 151 νεκροί & 152 τραυματίες στη Σεούλ – «Ούρλιαζαν & έπεφταν σαν ντόμινο»


Ποδοπατήθηκαν για να προσεγγίσουν μια διασημότητα σε μπαρ

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Νότια Κορέα, μετά την τραγική εξέλιξη που είχε ο εορτασμός του Χάλοουιν στη Σεούλ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό 151 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 152 τραυματίστηκαν από ποδοπάτημα σε ένα λαβύρινθο από στενά σοκάκια στη συνοικία Ιτεγουόν, η οποία φημίζεται για τη νυχτερινή διασκέδαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Guardian η πλειοψηφία των νεκρών είναι τινέϊτζερς, 97 κορίτσια και 54 αγόρια.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το πλήθος άρχισε να κινείται προς ένα μπαρ όταν ακούστηκε ότι έφτασε εκεί μια διασημότητα. Τότε ήταν που επικράτησε συνωστισμός και ποδοπατήθηκαν.

Σκηνές φρίκης – Δραματικές οι περιγραφές

«Ένας φίλος μου είπε: κάτι τρομερό συμβαίνει έξω!», αφηγείται ο 30χρονος Τζον Γκα-ουλ, ο οποίος έπινε ένα ποτό σε μπαρ την ώρα που εκτυλισσόταν η τραγωδία.

«Του απάντησα: τι είναι αυτά που λες; Βγήκα έξω και είδα απόπειρες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης σε ανθρώπους που είχαν σωριαστεί στον δρόμο».

Σε άλλη μαρτυρία αναφέρεται: «Οι άνθρωποι έσπρωχναν με μανία ο ένας τον άλλον έξω από το μπαρ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός. Αρχισαν να ουρλιάζουν και πέφτουν κάτω σαν ντόμινο».


Για «μια τραγωδία που δεν έπρεπε να συμβεί» μίλησε ο πρόεδρος της χώρας Γιουν Σοκ-γελ. Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα διερευνήσει τα αίτια «για να διασφαλίσει ότι τέτοιο δυστύχημα δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον». Συλλυπητήρια δια των ηγετών, εκφράζει η διεθνής κοινότητα.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethniko-penthos-sti-notia-korea-151-nekroi-152-traymaties-sti-seoul-ourliazan-epeftan-san-ntomino

ΙΔΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ. 

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανθρωποθυσία στον δαίμονα του Χαλουήν!

ΚΣΝ

Ανώνυμος είπε...

Ευρωπαϊκή μαστούρα... https://gr.euronews.com/2022/10/26/germania-egrithike-to-nomosxedio-gia-ti-nomimopoisi-tis-cannabis

Ανώνυμος είπε...

'' Έτσι έχετε περισσότερο χρόνο να σκεφτείτε. Και μπορείς να σκεφτείς με την ησυχία σου: Ποιο σώμα μου ταιριάζει;» Γερμανία, η πατρίδα του ιδεαλισμού...
https://deutsche--wirtschafts--nachrichten-de.translate.goog/700672/Gruenes-Ministerium-empfiehlt-Pubertaetsblocker-fuer-potenzielle-trans-Kinder?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp

Ανώνυμος είπε...

San to Heyzel kai to Hillsboro. Kai anthropos en timi on ou sinike parasynevlithei tis ktinesi tois anoitois kai omoiothi aytois. AM