Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Οι ιεράρχες έπαψαν να είναι διάκονοι του Ευαγγελίου και «ευλογάνε» τα έργα τα υπερήφανα του κόσμου τούτου.

                                      

Ο αρχιεπ. Αθηνών Ιερώνυμος Β’ καλωσόρισε το Πρότυπο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης «ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β’»! που χρηματοδότησε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος λέγοντας : «Η αγάπη είναι για όλους τους ανθρώπους και πρέπει να στέλνεται προς κάθε κατεύθυνση». Φτηνή και εύκολη αγάπη με τα περισσεύματα του πλούσιου ιδρύματος και με την βούλα της ματαιοδοξίας. Πόσο τραγικό είναι να είσαι προκαθήμενος Εκκλησίας και να «ευλογάς» ένα έργο το οποίο φέρει το όνομά σου και χρηματοδοτείται από ένα πλούσιο ίδρυμα; Και μιλάει για αυτήν την ψευτοαγάπη που καμία σχέση δεν έχει με την αγάπη του Χριστού.

Ο μητροπ. Πειραιώς Σεραφείμ επίσης τέλεσε Αγιασμό για τρεις νέους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και μιλώντας σα να είναι κάποιος μηχανικός, οικονομολόγος (οτιδήποτε εκτός από πνευματικός άνθρωπος) εξήρε το «κοινωνικό έργο» του Μητσοτάκη! 

«γι’ αυτό το μεγάλο κοινωνικό έργο το οποίο προσφέρεται στην πόλη μας και αναβαθμίζει την ναύλοχο πόλη του Πειραιώς σαν συγκοινωνιακό και επικοινωνιακό κόμβο»

«αναβαθμίζει τον πυλώνα της οικονομίας μας, τον τουρισμό μας και βέβαια ενώνει το πρώτο λιμάνι της χώρας με τον πρώτο αερολιμένα της χώρας σε 50 μόλις λεπτά».

Και κλείνει θριαμβευτικά με το κάτωθι ανεπανάληπτο, όπως πάντα, λιβάνισμα… πραγματικό «έργο τέχνης» με σμαράγδια με ρουμπίνια με πολύτιμα πετράδια!

«πάντοτε στο έργο σας, στην διακυβέρνησή σας και στους συνεργάτες σας, με τη Χάρη του Θεού, μετ’ επιγνώσεως, σοφίας και δυνάμεως, να επιτελείτε την ευθυνοφόρο και δυναμική σας διακονία και λειτουργία».

Πω πω πω τί είναι αυτό το πράγμα βρε παιδάκι μου. … όλα φωτισμένα και άγια του πρωθυπουργού, τα ομοφυλοφιλικά του, τα εκτρωματικά του, τα αντίχριστά του. Και τον λιβανίζει πατόκορφα για να τον ψηφίσει ο κόσμος. Να μην ελευθερωθεί ποτέ αυτός ο λαός από τούτους τους τυράννους που τον σπρώχνουν στο σκοτάδι.

Και ο Δημητριάδος, νοιώθει ευγνώμων και ασφαλής μέσα στην «προστατευτική αγκαλιά» του Μητσοτάκη!

Στην αγκαλιά του Μητσοτάκη που στέλνει φυλακή τους ιερείς που τελούν την Θεία Λειτουργία και αφήνει ελεύθερους τους κλέφτες που ληστεύουν τους νοικοκυραίους. Πριν την δίκη του π. Αναστασίου προχθές, δικάστηκε ένας κλέφτης και η δικαστίνα τον άφησε ελεύθερο «λόγω αμφιβολιών»! Αυτόν τον κόσμο χτίζουνε όλοι τούτοι οι δεσποτάδες μαζί με τον νεοταξίτη Μητσοτάκη.

Σερβιτόροι και τσανακογλείφτες του χρήματος και της ιδιοτέλειας γίνανε. Όσο περνάει ο καιρός χειροτερεύουνε. Δεν ξέρω αν το κάνουνε από «ανάγκη» ή επίτηδες με στόχο και μεθόδευση να διαφθείρουνε τα ήθη. Έπαψαν να μιλάνε για τον Χριστό, για την Παναγία μας, για τους Αγίους. Αλλάζουνε το πρόσωπο της Εκκλησίας γιατί μάλλον δεν έχουν σχέση με Αυτήν την αληθινή Εκκλησία.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=4glTLi7Arr4

Ανώνυμος είπε...

Prin 100 xronia o Oikoumenikos Patriarxis o Patriarxis Alexandreias o Arxiepiskopos Athinon kai o mitropolitis Thessalonikis itan vevaiomenoi masonoi. Parola ayta o laos pisteve kata 95 tois 100 se ola ta vasika dogmata. Kati ftaiei kai oxi akrivos i apistia ton episkopon pou simera eimaste kato tou 30 tois 100 pou pistevoume sta dogmata tou Symvolou tis Pisteos. As to vroune oi theologoi. AM

amethystos είπε...

Φίλε ακριβώς οι θεολόγοι είναι τό πρόβλημα. Τόσα χρόνια μιλούσαν λατινικά αλλά οι πιστοί δέν τό εννοούσαν. Είχαν προστασία. Οταν ξεκίνησε ο εμφύλιος ανάμεσα στούς θεολόγους, στούς νεοορθοδόξους καί τούς μορφωμένους συντηρητικούς, οι πιστοί σοκαρισμένοι διότι δέν έβλεπαν τήν αλήθεια στίς διαμάχες αποσύρθηκαν στά βιώματά τους. Χάθηκε καί η αρχαία σοφία ότι από τόν καρπό φαίνεται τό δένδρο και η απόλυτη διάλυση τών εμπόλεμων παρατάξεων, λατινοφρόνων καί προτεσταντών, παλαιού καί νέου ημερολογίου, επιστήμης καί πίστης δέν παρακινεί σέ συμπεράσματα. Αλλά σέ πλήρη σοκαριστική απάθεια. Δέν διορθώνεται πλέον η αστοχία. Δέν επιστρέφουμε στόν Κύριο πλέον, δέν έχουμε τήν θέληση.