Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Ευρωπαϊκό χάος

 H γνώμη του «αρχιτέκτονα» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής μετά το 2000 Zbigniew Brzezinski για την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι «ότι δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο από ένα χαοτικό συνονθύλευμα κρατών που σύντομα θα διαλυθεί».

  • Του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΕΦΑΛΑ*

Ο πρώην Αμερικανός κρατικός σύμβουλος ασφαλείας έχει επίσης εκφράσει εμμέσως τη θέση ότι «το σύνολο των κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα εις βάρος των εθνικών συμφερόντων των κρατών-μελών». Η νέα γερμανική επέλαση στην Ευρώπη πραγματοποιείται με τη βοήθεια μιας κάστας πολιτικών με αποστολή να εξυπηρετούν τα προσωπικά και τα γερμανικά συμφέροντα.

Η γνώμη του Zbigniew Brzezinski για τη λειτουργία και την τύχη του χαοτικού συνονθυλεύματος επιβεβαιώνεται καθημερινά. Επί παραδείγματι, το γερμανικό Ινστιτούτο Goethe ίδρυσε πρόσφατα παράρτημα στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, ενώ οι διευθυντές του ενοχλούνται επειδή η ελληνική σημαία κυματίζει στο νησί. Παρόμοιες συμπεριφορές Γερμανών κρατικών υπαλλήλων συντονίζονται με την επίσημη θέση της χώρας τους ως κατασκευαστής τουρκικών υποβρυχίων και προμηθευτής οπλικών συστημάτων.

Η Γερμανία ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης τείνει χείρα βοηθείας προς την Τουρκία ώστε η τελευταία να υλοποιήσει τα κατακτητικά της σχέδια εις βάρος μιας άλλης χώρας της Ενωσης. Για να καταστεί κατανοητή η λειτουργία του ευρωπαϊκού και του γερμανικού… θιάσου σκιών, η ευρωπαϊκή πολιτική συμπεριφορά έχει περιγραφεί με την ισοδύναμη θέση «το Τέξας να βρίσκεται σε πόλεμο με το Μεξικό και οι υπόλοιπες αμερικανικές πολιτείες να εφοδιάζουν τον εχθρό με όπλα». Ουσιαστικά, η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα γραφειοκρατικό σχήμα που αποτελείται από χιλιάδες επιτροπές, υποεπιτροπές και παραεπιτροπές, με αποστολή τις ατέρμονες συνεδριάσεις, ώστε να αμείβονται πλουσιοπάροχα οι συμμετέχοντες για να μη λαμβάνουν αποφάσεις.

Εντός του πλαισίου ανικανότητας και γερμανικής κυριαρχίας, η γαλλική προεδρία του Μακρόν ίδρυσε ακόμα έναν άχρηστο φορέα κενολογίας και αερολογίας, την Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα – ΕΠΚ, με δευτερεύοντα σκοπό να ενώσει την Ευρώπη εναντίον της Ρωσίας και πρωτεύοντα η Γαλλία να υπερκεράσει τη γερμανική υπεροχή και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Αυτός ήταν και ο λόγος που η γαλλική προεδρία πρότεινε ως μόνιμο πρόεδρο της ΕΠΚ τον πρώην Βέλγο πρωθυπουργό Charles Michel, κύριο αντίπαλο της Ούρσουλα. Όμως, ο Μακρόν δεν υπολόγισε το ευρωπαϊκό χάος και τις ατελείωτες και συνεχείς προσωπικές ίντριγκες μεταξύ των διπλωματών, με αποτέλεσμα ο προτεινόμενος ισόβιος πρόεδρος να μην παρευρεθεί στην τελευταία συνέντευξη Τύπου.

Το ευρωπαϊκό πολιτικό χάος και η αποτυχία της συνάντησης ολοκληρώθηκαν μέσω της πρόσκλησης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Τουρκίας. Οι συμμετοχές, εκτός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προετοίμασαν τη συνταγή της αποτυχίας της συνάντησης στην Πράγα. Το μεν Ηνωμένο Βασίλειο δεν επιθυμεί να ολοκληρωθεί η υπερεθνική δομή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του για να υπονομεύσει την επιτυχία της συνάντησης, η δε Τουρκία και η Σερβία όχι μόνο δεν υιοθέτησαν έστω και κάποια υποτυπώδη εχθρική στάση εναντίον της Ρωσίας, αλλά ακόμα μία φορά η Τουρκία δεν έχασε την ευκαιρία για να επιτεθεί εναντίον της Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την πολιτική ηλιθιότητα των Ελλήνων πολιτικών, που δεν παραλείπουν να διαφημίζουν τη στήριξή τους στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αναλογιστούν ότι το σκηνικό της Πράγας θα επαναλαμβάνεται συνεχώς σε όλα τα ευρωπαϊκά όργανα, εάν η Τουρκία γίνει ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο ίδιο μήκος κύματος η Αυστρία και η Ουγγαρία, που άφησαν άναυδους τους συμμετέχοντες εκφράζοντας για ακόμα μία φορά δημοσίως τη φιλία τους προς τη Ρωσία. Επειδή δεν υπήρξε κάποιο κοινό ανακοινωθέν με τα συμπεράσματα της συνάντησης, το ευρωπαϊκό χάος, η σουρεαλιστική πολιτική, η ανικανότητα και οι αντιθέσεις επιβεβαιώθηκαν και πάλι στην πρώτη -άχρηστη- συνάντηση της ΕΠΚ.

*Διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Ευρωπαϊκό χάος (newsbreak.gr)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

An krinoume apo tin emmoni tis Eyropaikist Enosis stin ypostirixi tis afroasiatikis lathroeisvolis tote mallon oxi akrivos ta germanika symferonta exypiretei alla ta evraika kai talmoudika. Oxi ta israilina symferonta alla ta symferonta ton Evraion tis diasporas. Ta talmoudika. AM

Ανώνυμος είπε...

Opoios pistevei oti oli ayti i provoli ton gay ofeiletai stous gay pou to mono pou exoun sto myalo tous einai oi allaxokolies prepei na paei na koitaxtei. Opos kai opoios pistevei oti to Islam meta apo peripou 8 aiones ypnosis xypnise apo mono tou Kai apektise isxy prepei na diavasei oxi istorika gegonota alla istoriki methodo kai na katalavei oti den ginontai nekranastaseis meta apo 8 aiones. Einai anistoriko. Kai piso apo tin yperprovoli ton gay kai tin nekranastasi tou Islam yparxoun terasties mystikes dynameis. AM

Ανώνυμος είπε...

''Τι θα σκεφτείτε όταν βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα τεράστιο αποτύπωμα πάνω από 20 μέτρα στην άμμο; Θα μπορούσατε πιθανώς να πιστέψετε στην ύπαρξη κάποιου «αόρατου γίγαντα», ίσως επικίνδυνου. Εδώ, αυτός ο γίγαντας υπάρχει: είναι η προσωποποίηση της επίδρασης που έχει ο καθένας μας στο περιβάλλον κάθε χρόνο. ''
https://www.maurizioblondet.it/wp-content/uploads/2022/10/impronta-giga-9780947.jpg

Μισούν το αποτύπωμα του ανθρώπου, μισούν δηλαδή τη φράση: ''καὶ εἶπεν ὁ Θεὸς Ποιήσωμεν ἄνθρωπον κατ' εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ' ὁμοίωσιν· καὶ ἀρχέτωσαν τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης, καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐράνου, καὶ τῶν κτηνῶν, καὶ πάσης τῆς γῆς '' ...