Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Συνταρακτικά στοιχεία για την θνησιμότητα του κορονοϊού από τον καθηγητή Ιωαννίδη


Μία από τις πιο συνεπείς προσπάθειες που έγιναν από «ειδικούς» κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας ήταν να προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν στο κοινό ότι ο κορονοϊός ήταν μια εξαιρετικά θανατηφόρα ασθένεια

Ενώ είναι σαφές ότι για τους εξαιρετικά ηλικιωμένους και τους σοβαρά ανοσοκατεσταλμένους, ο κορονοϊός παρουσιάζει σημαντικές και σοβαρές ανησυχίες για την υγεία, οι «ειδικοί» έκαναν ό,τι μπορούσαν για να πείσουν τους ανθρώπους όλων των ηλικιακών ομάδων ότι βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Αρχικά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), με την απέραντη ανικανότητά του, συνέβαλε ουσιαστικά σε αυτή την αντίληψη υποστηρίζοντας ότι το ποσοστό θνησιμότητας από τον κορονοϊό ήταν σοκαριστικά υψηλό.

Τον Μάρτιο του 2020, με ελάχιστα πολύτιμα δεδομένα, ο ΠΟΥ έκανε τον  ανησυχητικό ισχυρισμό  ότι το 3,4% των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον COVID είχε πεθάνει.

Το CNBC ανέφερε ότι σε μια πρώιμη συνέντευξη Τύπου του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ Tedros Ghebreyesus συγκρίθηκε η αναμενόμενη θνησιμότητα του κορονοϊού με τη γρίπη:
"Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου το 3,4% των δηλωθέντων κρουσμάτων έχουν πεθάνει", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη. Συγκριτικά, η εποχική γρίπη γενικά σκοτώνει πολύ λιγότερο από το 1 % των ατόμων που έχουν μολυνθεί, είπε".
Αυτό ερχόταν σε αντίθεση με προηγούμενες εκτιμήσεις, οι οποίες ήταν επίσης πάνω από το 2%:
"Στις αρχές της επιδημίας, οι επιστήμονες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό θανάτου ήταν περίπου 2,3%".
Ενώ οι "ειδικοί" θα μπορούσαν να συγχωρεθούν για το γεγονός ότι δεν ήταν σίγουροι για το ποσοστό θανάτου μιας ολοκαίνουργιας ασθένειας με πολύ λίγα διαθέσιμα στοιχεία, η κινδυνολογία και η πολιτική που άλλαξε τον κόσμο και θεσπίστηκε με βάση αυτές τις εκτιμήσεις προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημιά.
Είναι πλέον ευρέως γνωστό και αποδεκτό ότι αυτές οι εκτιμήσεις ήταν εντελώς λανθασμένες, με τραγικά σφάλματα.

Αλλά μια νέα εργασία που δημοσιεύτηκε από έναν από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον κόσμο επιβεβαιώνει ότι οι εκτιμήσεις ήταν ακόμη πιο λανθασμένες από ό,τι είχαμε συνειδητοποιήσει προηγουμένως.

Ο Ιωάννης Ιωαννίδης ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ, ο οποίος εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ως καθηγητής Ιατρικής στην Έρευνα Πρόληψης του Στάνφορντ, της Επιδημιολογίας και της Υγείας του Πληθυσμού", καθώς και "της Στατιστικής και της Επιστήμης Βιοϊατρικών Δεδομένων".

Ο καθηγητής συμμετείχε στην περιβόητη μελέτη

επιπολασμού του ορού που διεξήχθη στην κομητεία Santa Clara, με επικεφαλής τον Dr. Jay Bhattacharya.

Η εν λόγω εξέταση, η οποία εξέτασε τον επιπολασμό των αντισωμάτων στην περιοχή του Σαν Χοσέ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κορονοϊός ήταν ήδη σημαντικά πιο διαδεδομένος τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονταν.

Αυτό είχε εκτεταμένες επιπτώσεις, αλλά η πιο σημαντική αποκάλυψη ήταν ότι οι εκτιμήσεις για το ποσοστό θνησιμότητας του κορονοϊού που χρησιμοποιούσαν οι "επιστήμονες" και ο ΠΟΥ ήταν σχεδόν σίγουρα πολύ υψηλές.

Αυτές οι εκτιμήσεις δημιουργήθηκαν με την υπόθεση ότι τα κρούσματα του κορονοϊού ήταν συντριπτικά ανιχνεύσιμα και συλλαμβάνονταν με εξετάσεις και έτσι η παρακολούθηση των θανάτων μπορούσε να επιτευχθεί με ένα "ποσοστό θνησιμότητας κρούσματος", αντί για "ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης".

Αυτό ήταν το λάθος που έκαναν ο Tedros και ο ΠΟΥ πριν από δυόμισι χρόνια.

Φυσικά, για την παροχή ουσιαστικών στοιχείων και δεδομένων ότι ο κορονοϊός ήταν λιγότερο θανατηφόρος από ό,τι αρχικά φοβόταν, ο Ιωαννίδης (και ο Bhattacharya) δέχθηκαν επίθεση από την "κοινότητα των ειδικών".

Με αυτό που έχει γίνει πλέον μια γνωστή προσβολή, οι υπεύθυνοι της μελέτης κατηγορηθηκαν οτι υποβαθμιζουν τον κορονοϊό και ειναι επικίνδυνοι θεωρητικοί συνωμοσίας που θα σκότωναν ανθρώπους επειδή δεν έπαιρναν τον ιό αρκετά σοβαρά υπόψη τους.

Όμως ο Ιωαννίδης παρέμεινε απτόητος και μαζί με αρκετούς συγγραφείς δημοσίευσε πρόσφατα μια άλλη ανασκόπηση του ποσοστού θνησιμότητας των λοιμώξεων από τον κορονοϊό. Είναι σημαντικό ότι το έγγραφο εξετάζει τη χρονική περίοδο πριν από τον εμβολιασμό και καλύπτει τις ηλικιακές ομάδες που δεν είναι ηλικιωμένοι- εκείνες που επηρεάστηκαν περισσότερο από τους περιορισμούς και τις ατελείωτες εντολές του κορονοϊού.

Οι αριθμοί

Η ανασκόπηση αρχίζει με μια δήλωση γεγονότος που αγνοήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από τους "ειδικούς" καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά ιδιαίτερα όταν οι περιορισμοί, τα lockdowns και οι διαταγές ήταν στο αποκορύφωμά τους στις αρχές.

"Το ποσοστό θνησιμότητας από τη μόλυνση (IFR) του κορονοϊού μεταξύ μη ηλικιωμένων ατόμων, ελλείψη εμβολιασμού ή προηγούμενης μόλυνσης, είναι σημαντικό να εκτιμηθεί με ακρίβεια, δεδομένου ότι το 94% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι κάτω των 70 ετών και το 86% είναι κάτω των 60 ετών".

  • Το 94 % του παγκόσμιου πληθυσμού είναι μικρότερο των 70 ετών.
  • Το 6 % του είναι άνω των 70 ετών.
  • Το 86 % είναι μικρότερο από 60 ετών.

Αυτό είναι σχετικό επειδή οι περιορισμοί επηρέασαν συντριπτικά το 86-94 % των ανθρώπων που είναι νεότεροι από 60 ή 70 ετών.

Ο Ιωαννίδης και οι συγγραφείς του εξέτασαν 40 εθνικές μελέτες ορολογικού επιπολασμού που κάλυπταν 38 χώρες για να καταλήξουν στον προσδιορισμό των εκτιμήσεών τους για το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων.

Είναι σημαντικό ότι οι εν λόγω μελέτες οροεπιπολασμού διεξήχθησαν πριν από την κυκλοφορία των εμβολίων, πράγμα που σημαίνει ότι τα στοιχεία υπολογίστηκαν πριν από τον όποιο αντίκτυπο είχαν τα εμβόλια στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Τι βρήκαν λοιπόν;

Το διάμεσο ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης για τα άτομα ηλικίας 0-59 ετών ήταν 0,035%.

Αυτό αντιπροσωπεύει το 86 % του παγκόσμιου πληθυσμού και το ποσοστό επιβίωσης για όσους είχαν μολυνθεί με κορονοϊό πριν από τον εμβολιασμό ήταν 99,965%.

Για τα άτομα ηλικίας 0-69 ετών, τα οποία καλύπτουν το 94 % του παγκόσμιου πληθυσμού, το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 0,095 %, πράγμα που σημαίνει ότι το ποσοστό επιβίωσης για σχεδόν 7,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους ήταν 99,905 %.

Αυτά τα ποσοστά επιβίωσης είναι προφανώς συγκλονιστικά υψηλά, γεγονός που δημιουργεί ήδη απογοήτευση για το γεγονός ότι οι περιορισμοί επιβλήθηκαν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, όταν η εστιασμένη προστασία για τα άτομα άνω των 70 ετών ή με σημαντικά αυξημένο κίνδυνο θα ήταν μια πολύ προτιμότερη πορεία δράσης.

Αλλά γίνεται χειρότερο.

Οι ερευνητές κατέσπασαν τα δημογραφικά στοιχεία σε μικρότερες κατηγορίες, δείχνοντας την αύξηση του κινδύνου μεταξύ των ηλικιωμένων πληθυσμών και, αντίθετα, πόσο απειροελάχιστος ήταν ο κίνδυνος μεταξύ των νεότερων ηλικιακών ομάδων.

  • Ηλικίες 60-69 ετών, ποσοστό θνησιμότητας 0,501%, ποσοστό επιβίωσης 99,499%
  • Ηλικίες 50-59, ποσοστό θνησιμότητας 0,129%, ποσοστό επιβίωσης 99,871%.
  • Ηλικίες 40-49, ποσοστό θνησιμότητας 0,035 % ποσοστό επιβίωσης 99,965 %
  • Ηλικίες 30-39, ποσοστό θνησιμότητας 0,011 %, ποσοστό επιβίωσης 99,989 %
  • Ηλικίες 20-29, ποσοστό θνησιμότητας 0,003 %, ποσοστό επιβίωσης 99,997 %
  • Ηλικίες 0-19, ποσοστό θνησιμότητας 0,0003 %, ποσοστό επιβίωσης 99,9997 %

Πρόσθεσαν ότι "Συμπεριλαμβάνοντας δεδομένα από άλλες 9 χώρες με τεκμαρτή ηλικιακή κατανομή των θανάτων προέκυψε διάμεση IFR 0,025-0,032 % για τα 0-59 έτη και 0,063-0,082 % για τα 0-69 έτη".

Οι αριθμοί αυτοί είναι εκπληκτικοί και καθησυχαστικά χαμηλοί, σε όλους τους τομείς.

Αλλά είναι σχεδόν ανύπαρκτοι για τα παιδιά.

Ωστόσο, ακόμη και το φθινόπωρο του 2021, ο Fauci εξακολουθούσε να κινδυνολογεί σχετικά με τους κινδύνους του κορονοϊού για τα παιδιά, προκειμένου να αυξήσει τη συμμετοχή στον εμβολιασμό, λέγοντας σε συνέντευξή του ότι δεν πρόκειται για μια "καλοήθη κατάσταση":

"Σίγουρα θέλουμε να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, διότι όπως ακούσατε και αναφέρατε, ότι δεν πρόκειται, ξέρετε, για μια καλοήθη κατάσταση".

Είναι σχεδόν αδύνατο για οποιαδήποτε ασθένεια να είναι λιγότερο επικίνδυνη ή πιο "καλοήθης" από ένα 0,0003% κίνδυνο θανάτου.

Ακόμη και τον Οκτώβριο του 2021, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης στο NPR, ο Fauci δήλωσε ότι οι μάσκες θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται στα παιδιά ως "επιπλέον βήμα" για την προστασία τους, ακόμη και μετά τον εμβολιασμό:

"Και όταν έχετε αυτού του είδους την ιική δυναμική, ακόμη και όταν έχετε εμβολιάσει τα παιδιά, σίγουρα -όταν βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους- θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κάνετε το επιπλέον βήμα για να τα προστατεύσετε. Έτσι, δεν μπορώ να σας δώσω έναν ακριβή αριθμό για το τι θα ήταν αυτό στη δυναμική του ιού στην κοινότητα, αλλά ελπίζω ότι θα φτάσουμε εκεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ξέρετε, οι μάσκες συχνά τώρα -όπως λέμε, δεν είναι για πάντα. Και ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου θα μπορούμε να αφαιρέσουμε τις μάσκες στα σχολεία και σε άλλα μέρη. Αλλά δεν πιστεύω ότι αυτή η στιγμή είναι τώρα".

Τίποτα δεν αναδεικνύει καλύτερα την ανικανότητα και την παραπληροφόρηση του Dr. Fauci από το να αγνοεί ότι πριν από τον εμβολιασμό, τα παιδιά διέτρεχαν εξαφανιστικά μικρούς κινδύνους, ότι η πρόσληψη εμβολιασμού μεταξύ των παιδιών ήταν εντελώς άσχετη, δεδομένου ότι δεν αποτρέπουν τη μόλυνση ή τη μετάδοση, και ότι η χρήση μάσκας είναι εντελώς αναποτελεσματική στην προστασία οποιουδήποτε. Ειδικά για εκείνους που δεν χρειάζονταν προστασία εξαρχής.

Το CDC, η κοινότητα των "ειδικών", ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης - όλοι τους διέδιδαν ακατάπαυστα τον τρόμο ότι ο ιός ήταν ένας μαζικός δολοφόνος, ενώ συγχέουν τα ποσοστά θνησιμότητας των ανιχνευθέντων κρουσμάτων με τα ποσοστά θνησιμότητας των λοιμώξεων.

Ωστόσο, τώρα έχουμε ένα ακόμη στοιχείο που υποδηλώνει ότι οι αρχικές εκτιμήσεις του ΠΟΥ έπεσαν έξω κατά 99% για το 94% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Απλά για κάποια προοπτική, εδώ είναι η διαφορά που απεικονίζεται οπτικά μεταξύ αυτών που ισχυρίστηκε ο ΠΟΥ και αυτών που βρήκε ο Ιωαννίδης:

 Ακόμη και αν τα lockdowns, οι διαταγές για μάσκες, τα όρια χωρητικότητας και οι κλειστές παιδικές χαρές λειτουργούσαν, οι κίνδυνοι του ιού ήταν τόσο μικροσκοπικοί που οι παράπλευρες απώλειες υπερίσχυσαν αμέσως και άμεσα κάθε πιθανό όφελος.

Οικονομική καταστροφή, αυξημένες απόπειρες αυτοκτονίας λόγω της φαινομενικά επ' αόριστον απομόνωσης, τρομακτικά επίπεδα μαθησιακών απωλειών, αυξανόμενη παχυσαρκία μεταξύ των παιδιών, κατακόρυφη πτώση των βαθμολογιών στα τεστ, αύξηση της φτώχειας και της πείνας, προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, ανεξέλεγκτος πληθωρισμός- όλα αυτά είναι άμεσο αποτέλεσμα των πολιτικών που επιβλήθηκαν από τρομοκρατημένους, ανίκανους "ειδικούς".

Οι εκτιμήσεις τους ήταν απελπιστικά, καταστροφικά λανθασμένες, ωστόσο διατήρησαν την αδιαμφισβήτητη αίσθηση της αυθεντίας τους για πολλά χρόνια και εξακολουθούν να λαμβάνουν βραβεία, επαίνους, αυξημένη χρηματοδότηση και μια αίσθηση αλάθητου μεταξύ των πολιτικών και των υπευθύνων λήψης αποφάσεων.

Αν υπήρχε ακόμα λογική και πνευματική ειλικρίνεια, αυτές οι εκτιμήσεις θα ήταν πρωτοσέλιδα σε κάθε μεγάλο μέσο ενημέρωσης στον κόσμο.

Αντ' αυτού, επειδή τα μέσα ενημέρωσης και οι σύμμαχοί τους στην τεχνολογική, εταιρική και πολιτική τάξη προώθησαν και ενθάρρυναν τα lockdowns και τους περιορισμούς, ενώ λογοκρίνονται οι διαφωνίες, αγνοούνται.


ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Ο ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΒΛΑΧΟΣ, Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 54 ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: