Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

"Λυπηθείτε τους Έλληνες"

Πηγή: News247

Άρθρο του βρετανικού BBC παρουσιάζει ωμά τη κατάσταση στην Ελλάδα. Η χώρα κινδυνεύει να χάσει τους πιο έξυπνους ανθρώπους τους σχολιάζει μιας και πολλοί βλέπουν ως μόνη λύση τη μετανάστευση. Οι Έλληνες βρίσκονται σε οριακό σημείο.


Τα ελληνικά νοικοκυριά βρίσκονται υπό πίεση ενώ τους βάζουν πλάτη οι παππούδες, αναφέρει σε άρθρο του το BBC υπό τον τίτλο "Λυπηθείτε τους Έλληνες".
Η Ευρώπη έχει εξαντλήσει κάθε συμπάθεια προς την Ελλάδα, σημειώνει ο αρθρογράφος Γκάβιν Χιούιτ προσθέτοντας ότι η χώρα μας αποτελεί απειλή για την περαιτέρω ενοποίηση της ΕΕ και την υποτίμηση του ευρώ.
Και συνεχίζει λέγοντας πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν χάσει πια την υπομονή τους και άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές.
Πλέον το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει είτε να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της ώστε να μειώσει το έλλειμμα είτε μπλοκάρεται η έκτη δόση.
Κάπως έτσι σχολιάζει ο αρθρογράφος προέκυψε και το νέο χαράτσι στα ακίνητα, ενώ αναφέρει τη περίπτωση μιας τηλεοπτικού παραγωγού που γνώρισε της οποίας το διαμέρισμα είναι 100 τμ και καλείται να πληρώσει τώρα 700 ευρώ.
Τονίζει δε πως οι αντιδράσεις στο ειδικό τέλος ήταν άμεσες με τη ΓΕΝΟΠ να αρνείται να συλλέξει τον φόρο και σχολιάζει πως η απειλή του κράτους ότι θα "χρεώσει" το συνδικάτο δε φαίνεται να έπεισε κανέναν.
Μάλιστα υπογραμμίζει πως δε θα πρέπει να μας περνά απαρατήρητο πως ήδη το 15% των πολιτών αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Παράλληλα, ο αρθρογράφος αναφέρει τη περίπτωση μιας τρίτεκνης οικογένειας, η οποία παλεύει με νύχια και με δόντια να τα βγάλει πέρα. Ο μισθός του συζύγου που δουλεύει στο δημόσιο τομέα μειώθηκε στο 20%, ενώ η σύζυγός του που είναι νοσοκόμα είδε το μισθό της να κόβεται κατά 30%.
Όλο και λιγότερες οικογένειες μπορούν να αντέξουν τις δραστικές περικοπές ενώ οι υποχρεώσεις τους είναι αυξημένες, σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
"Και αυτή η εικόνα είναι πλέον κοινή στα ελληνικά νοικοκυριά", αναφέρει παραθέτοντας άλλη μια περίπτωση ελληνικής οικογένειας η οποία σχολιάζει πως "σαν αν μην έφταναν όλα τα άλλα με το που γύρισε το παιδί τους στο σχολείο δεν είχε βιβλία".
Μέσα σε λίγες ώρες στη χώρα μας τρεις οικογένειες του είπαν πως σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγουν από την Ελλάδα, να εγκαταλείψουν τη πατρίδα.
"Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τους καλύτερους και εξυπνότερους πολίτες της", σημειώνει ο αρθρογράφος.
Παντού υπάρχουν σημάδια ότι η χώρα βρίσκεται σε ύφεση με αμέτρητες ιστορίες νέων ανθρώπων να επιστρέφουν στο πατρικό τους σπίτι.
"Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο όριο μετά το οποίο οποιοδήποτε μέτρο λιτότητας θα αποτυγχάνει, καθώς σημαντικές κοινωνικές ομάδες αντιστέκονται", τονίζει ενώ σημειώνει πως πολλοί νιώθουν ταπεινωμένοι, βλέποντας τους ηγέτες τους να παίρνουν διαταγές από τρίτους και να μην έχουν πλέον λόγο οι ίδιοι στις αποφάσεις".
"...Λυπηθείτε λοιπόν τους Έλληνες", καταλήγει το άρθρο ακόμα και αν αποφύγουν τη χρεοκοπία θα αντιμετωπίσουν δύσκολα χρόνια λιτότητας. "Πολλοί θα προτιμούσαν τη χρεοκοπία με όλους τους άγνωστους κινδύνους της. Η χώρα είναι σε οριακή κατάσταση και πολλοί αμφισβητούν τα μέτρα της κυβέρνησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: