Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ: Ιτιά ιτιά λουλουδιασμένη . . .

Πηγή : www.olympia.gr

Απάντηση σχετικά με μίσθωση ακινήτου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με αφορμή την ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ. κ. Σάββα Αναστασιάδη.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο πλαίσιο μείωσης του λειτουργικού του κόστους έχει προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των μισθωμάτων των ακινήτων του συνόλου του δικτύου καταστημάτων του.
Σε περιπτώσεις καταστημάτων, όπου οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να μειώσουν το μίσθωμα, η τράπεζα προέβη στη διερεύνηση αγοράς για τη μεταστέγαση των εν λόγω καταστημάτων σε ακίνητα που γειτνιάζουν με τα υπάρχοντα ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση της πελατειακής του βάσης. Τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται τα νέα ακίνητα είναι αντικειμενικά και κοινά για όλο το δίκτυο και αφορούν μεταξύ άλλων χωρητικότητα, πλεονέκτημα θέσης, λειτουργικότητα και κυρίως ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους.
Ειδικότερα, για το ακίνητο επί της Βασιλίσσης Όλγας, στο οποίο αναφέρεται ο κύριος Αναστασιάδης, η μίσθωσή του είχε διερευνηθεί από την τράπεζα στο παρελθόν λόγω της πλεονεκτικής του θέσης (σε κεντρικό σημείο της πόλης, με μεγαλύτερη πρόσοψη, έναντι ΙΚΑ) και της μεγάλης χωρητικότητάς του (χώρο για περισσότερα ταμεία εξυπηρέτησης, υπόγειο για τη στέγαση αρχείου του δικτύου καταστημάτων της Θεσσαλονίκης), ωστόσο δεν ήταν ελεύθερο.
Η εκ νέου διαπραγμάτευση απέδωσε για την τράπεζα πολύ χαμηλότερη τιμή ανά τ.μ. και χαμηλότερη ετήσια αναπροσαρμογή.
Το ΤΤ λειτουργεί με αποκλειστικό κριτήριο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, την αποτελεσματικότερη κάλυψη του δικτύου και το όφελος των μετόχων του. Η ταυτότητα της ιδιοκτησίας, εφόσον πληροί όλες τις προδιαγραφές, που προβλέπονται από το Νόμο, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση κριτήριο συνυπολογισμού κατά τη διαδικασία επιλογής ακινήτου στέγασης καταστήματος του δικτύου της τράπεζας.

Σχόλιο: Επομένως περιμένουμε το κλείσιμο ενός απο τα γειτονικά υποκαταστήματα του ταχυδρομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: