Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΡΑΜΦΟΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΗ, ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Ο ΡΑΜΦΟΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΗ, ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Ο Ράμφος στην ώρα του, για να ανοίξει δρόμους. Ξεκαθάρισε την θέση του: χρειάζεται πνευματική στάση για να λύσουμε τα προβλήματα. Απόσταση απο την πραγματικότητα! Αποστασιοποίηση, αλά Μπρέχτ. Στην πολιτική θα έπρεπε να είχαμε ήδη πετύχει την ενότητα των δύο κομμάτων, την συναίνεση. Η συνεννόηση έχει απο μόνη της νόημα, χωρίς το περιεχόμενο της. Η συνεννόηση περιέχει ήδη την προοπτική, η οποία θα επηρεάσει το μέλλον. Αλλά για την πολυπόθητη ενότητα απαιτείται συλλογική συνείδηση, η οποία εμποδίζεται στην Ελλάδα απο την πίστη! Έχουμε έτοιμες απαντήσεις και λύσεις πρίν ασχοληθούμε με την πραγματικότητα.
Τί εννοεί με αυτά τα λίγα;! Πως πρέπει να ξεχάσουμε τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση και να ασχοληθούμε με την λύση του προβλήματος. Όπως ο γιατρός ο οποίος δέν ενδιαφέρεται για τον τρόπο και τον λόγο του ατυχήματος αλλά προσπαθεί να θεραπεύση όπως μπορεί καλύτερα αυτό που έχει μπροστά του.Τον τραυματισμένο. Η αστυνομία και η δικαιοσύνη θα ασχοληθούν με τα υπόλοιπα, με τις ευθύνες, κανονικά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Μάς προτείνει λοιπόν να μήν λύσουμε τον γόρδιο δεσμό, αλλά να τον κόψουμε. Εμείς σαν λαός δίνουμε βάρος στίς ευθύνες καί όχι στή θεραπεία.
Στή δικαιοσύνη καί όχι στή λύση. Είμαστε παληός λαός. Και αυτή είναι η παράνοιά μας ! Δέν πατάμε στην πραγματικότητα. Στο επείγον. Αυτή είναι η θέση του. Επηρεασμένη απο την φαινομενολογία , αδιαφορεί για τις αρχές και τις αιτίες. Ενδιαφέρεται να τονίσει το πρωτείο της συνειδήσεως έναντι του Είναι με τις παλαιές αξίες του! Μας προτρέπει να αποκτήσουμε συνείδηση του άλλου! Όπως παραδείγματος χάριν; Εδώ κουτσαίνει! Του ξένου, του νέου, του απελευθερωτού μας απο το κοινότυπο: Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια.
Δέν γίνεται πιστευτός απο κανεναν, εκτός απο τις παρουσιάστριες! Με τις οποίες εξαντλεί τον ναρκισσισμό του.
Σε μία εποχή που πρέπει να καταλάβουμε, εμποδιζόμαστε απο την πίστη! Λέει. Οι Γερμανοί όμως που διαφεντεύουν αυτή τή στιγμή τις λύσεις, στην ναζιστική κρίση γιατί πίστεψαν, αντί να σκεφθούν; Οι πρωταθλητές της σκέψης;
Τί μας επαναλαμβάνει; Η Ελλάδα πρέπει να εξαφανιστεί υπέρ του Δυτικού πολιτισμού, του μόνου υπαρκτού. Διότι εδώ βρίσκεται το αιώνιο πρόβλημα των Ελλήνων. Δέν έχουν αποφασίσει ακόμη να βαπτισθούν στα Δυτικά λασπόνερα.
Η ενότης των Ελλήνων, η ενότης των Εκκλησιών είναι λύσεις όμως που αφήνουν το μισό πρόβλημα απέξω, την αρχή και την αιτία.
Αποφεύγει την ερώτηση: «Γιατί»;  Γιατί υπάρχει η διάσπαση; Τί πράγμα διασπάστηκε; Καί θέτει μόνον τό ΠΩΣ;! Πώς θά λύσουμε το πρόβλημα; Εάν ενώσουμε τα διασπασμένα, με την ενότητα θα βρεθούμε πρίν τη διάσπαση ή θα εξακολουθούμε να βρισκόμαστε μετά απο αυτή; Και εάν η διάσπαση έχει μία αρχή, ενωνόμενοι χωρίς την αρχή αυτή, πορευόμαστε προς το μέλλον ή απομακρυνόμαστε ακόμη περισσότερο απο την αρχή; Η απόσταση και η απομάκρυνση, η οπισθοδρόμηση, είναι πνευματικότητες;
Ενθαρρύνει τούς νέους νά φύγουν στό εξωτερικό, γιά νά μήν χάσουν τόν εαυτό τους. Όχι μόνον νά εκμεταλλευτούν τήν ευκαιρία, αλλά καί νά τη δημιουργήσουν. Καί όλοι αυτοί πού μάς βύθισαν στό βούρκο, από τό εξωτερικό δέν ήρθαν; Ακόμη καί ο ίδιος. Καί τί έφεραν μαζί τους; Οργάνωση; Σύστημα; Μόνο μίσος εναντίον τών Ελλήνων. Εναντίον αυτών πού δέν ξεπουλήθηκαν.
Η προτροπή του ήχησε ώς εξής : να πιστεύουμε λιγότερο και να σκεπτόμαστε περισσότερο! Όπου η πίστη είναι το συναίσθημα.
Δέν θά ’πρεπε σαν σκεπτόμενος που είναι να μας αποδείξει πως το συναίσθημα δέν είναι σκέψη και πως η σκέψη δέν είναι παρόρμηση;
Αλλά η μόδα δέν απαιτεί ειλικρίνεια, αλήθεια, χαρακτήρα!
Αμέθυστος
πηγή video melenefilitsa

Δεν υπάρχουν σχόλια: