Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (που σύμφωνα με καταγγελίες φούσκωσε το έλλειμμα) ήταν στέλεχος στο ΔΝΤ!!!

Πηγή : ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

Προμελετημένο έγκλημα η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ!!!

Αυτό τα λέει όλα. Ή μπορεί και να μην λέει τίποτα; Η μία πλευρά ισχυρίζεται ότι μπήκε σε αυτή τη θέση και του δόθηκαν υπερεξουσίες. Μάλιστα λέει (διαβάστε εδώ) η κ. Γεωργαντά ότι όταν τον τοποθέτησε σε αυτή τη θέση ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέταξε όλα τα υπόλοιπα μέλη της υπηρεσίας να σταματήσουν να μιλούν και να υπακούουν τυφλά σε όσα διατάζει.

Ο κ. Γεωργίου (
διαβάστε εδώ για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται) μάλιστα είχε κατηγορήσει τον... τότε αντιπρόεδρο της υπηρεσίας Νικόλαο Λογοθέτη ότι του υπέκλεπτε τα e mail (η υπόθεση εκρεμοδικεί). Η άλλη πλευρά διαρρέει ότι τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση για να ελέγχει τα Ελληνικά στατιστικά που ήταν εντελώς αναξιόπιστα και μαγειρεμένα.

Πάντως όταν τοποθετήθηκε ο κ. Ανδρέας Γεωργίου στη νέα του θέση είχε περάσει στα ψιλά
 η είδηση ότι ήταν στέλεχος του ΔΝΤ. 
Σας είπαμε από την αρχή ότι αυτή η ιστορία έχει πολύ ζουμί.

Kάποιοι “κύριοι” χαμογελάνε, νομίζοντας πως θα τους πιστέψουμε:

Προσέξτε καλά το… σκεπτικό ύφος του χαμογελαστού κυρίου αριστερά, που κρατάει τα χαρτιά. Είναι ο τωρινός επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας, διορισμένος πριν λίγους μήνες από τον Παπακωσταντίνου (που χαμογελάει ηλίθια και πονηρά, στη φωτό). Ξέρετε ΤΙ ήταν ο πρώτος “χαμογελαστός κύριος”, πριν αναλάβει αυτή τη θέση; Ηταν ο αναπληρωματικός γενικός διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας του ΔΝΤ! Υπηρέτησε στο ΔΝΤ από το 1989 μέχρι και το 2010. Ηταν και ο “επικεφαλής των αποστολών” του ΔΝΤ σε διάφορες χώρες, κατά τη διάρκεια της πιο καυτής περίοδου του “πειράματος της Αργεντινής”, κλπ. Ορίστε και τα στοιχεία (που φυσικά δεν είναι κρυφά):


“Με “συστατική επιστολή” από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέλαβε χθες την προεδρία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο κ. Ανδρέας Γεωργίου, αναπληρωτής προϊστάμενος μέχρι πρότινος του τμήματος Στατιστικής του ΔΝΤ” (έγραφε το “Εθνος” την  1/7/2010).


Andreas Georgiou

http://eu.economistconferences.com/content/andreas-georgiou

Andreas Georgiou

President

Hellenic Statistical Authority
[...]

Ο ιδιος δήλωσε στο Der Spiegel (στη συνέντευξη ΕΔΩ) ότι ηγείται μιας στατιστικής υπηρεσίας που είναι “για πρώτη φορά ανεξάρτητη” και ότι γύρισε στην Ελλάδα “για να βοηθήσει”. (Ω ναι, κατάλαβααα… όπως βοήθησε και το ΔΝΤ να… “βοηθήσει” την Αργεντινή!    χαχαχα).

Ας βοηθούσε, τότε κι εμάς εγκαίρως (γιατί τώρα είναι αργά) να καταλάβουμε ΠΩΣ προστατεύονται τα προσωπικά στοιχεία μας από μια  απογραφή που… ξεκινάει με ωμή εξαπάτηση,βρωμάει ολοκληρωτικό φακέλλωμα και προβληματίζει για μία ενδεχόμενη μεταβίβαση των προσωπικών δεδομένων μας σε ιδιωτικές εταιρείες.

Πριν λίγες βδομάδες, στο αγγλικό Indymedia, συζητιόταν η βρεταννική απογραφή και το σκάνδαλο του δικού της outsourcing σε εταιρεία… αμερικανικών πολεμικών συμβολαίων:
http://www.indymedia.org.uk/en/2011/02/474900.html?c=on

UPDATE: Περισσότερα για τον Ανδρέα Γεωργίου (άνθρωπο-κλειδί του ΔΝΤ στην Ελλάδα)


. Οι ακόλουθες μελέτες του Ανδρέα Γεωργίου (για το ΔΝΤ, κλπ.)  δόθηκαν στο Δημήτρη Καζάκη και στον Λεωνίδα Βατικιώτη (με σχόλια στα blog τους, ώστε να τεθούν και υπ’ όψη αναγνωστών):
http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/AndreasGeorgiouSpeechEconomistConferenceEN_0.pdf:  σημαντική ομιλία του Ανδρέα Γεωργίου, στο περιβόητο “Συνέδριο Οικονομολόγων στην Αθήνα” (του Δεκέμβρη 2010_  ένα συνέδριο…  ξεφτιλισμένο και από το συναγωνιστή blogger Techie Chan(!)  με πρωτεύοντα στόχο (του  Γεωργίου) τη “Στατιστική σαν ακρογωνιαίο λίθο στήριξης του… Ευρώ“:

http://www.imf.org/external/pubs/ft/wp/2009/wp09233.pdf [IMF Working Paper: Excessive Lending, Leverage, and RiskTaking in the Presence of Bailout Expectations, by Andreas V. Georgiou, Oct. 2009]
  • Πρώτα διορίστηκε ο Γεωργίου, και… μετά εξαπολύθηκε το πακέτο άγριων μέτρων του φθινοπώρου 2010 ( που σχολιάστηκε ΚΑΙ διεθνώς π.χ. στο άρθρο ΕΔΩ).
  • [...]

Δεν υπάρχουν σχόλια: