Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ

Ο πρώην επίσκοπος Λαρίσσης Θεολόγος ΑΓΙΟΣ;;;
Μαρτύρησε γιά τούς κανόνες τής εκκλησίας;
Καί τί είναι οι κανόνες τής εκκλησίας, η Εκκλησία;
Νομίζουμε πώς αυτά πού έγιναν στή Λάρισσα ανήκουν στίς πιό μαύρες σελίδες τού κληρικαλισμού.
Ο Άγιος Ιωαννης ο Χρυσόστομος δέν μπορεί νά δώσει άλλοθι ούτε στόν Θεολόγο ούτε σέ κανέναν άλλον.
Ο Χρυσόστομος πάλευε μέ τον Αυτοκράτορα, όχι μέ τίς πορδές τού Σεραφείμ.
Δηλαδή ο Θεολόγος είναι αλάνθαστος Άγιος; καί ο Παϊσιος γεμάτος λάθη, κοροϊδέυει τόν κόσμο;

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΦΩΝΗ:
"Μένουμε σταθεροί στην ορθόδοξη θέση μας, να μην λατρεύουμε τους ανθρώπους αλλα μόνο τον Τριαδικό Θεό."

Δηλαδή ο λατρευτός Θεολόγος δέν είναι άνθρωπος;;;

ΠΟΝΤΑΡΕΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΔΥΣΣΕΑ.

Αμέθυστος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ αμέθυστε. Είμαι ένας από αυτούς που ήμουν στο πεζοδρόμιο. Πρέπει να ξέρεις τις διώξεις αδελφών στην πλειοψηφία πολυτέκνων επειδή "πρόσβαλαν "τον δεσπότη επειδή έβηξαν ή του γύρισαν την πλάτη!!!(αυτά γράφονται στα δικόγραφα των αγωγών με τις οποίες πέτυχε να απαιτεί χιλιάδες ευρώ).Ισως δεν γνωρίζεις ότι ο δεσπότης απαίτησε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που ανεστάλη με απόφαση του Αρείου Πάγου.Ισως αλλάξεις γνώμη αν γνωρίσεις τους "αγωνιζόμενους" που δεν αγωνίζονται γιά προσωπικά συμφέροντα με κόστος ... Πρέπει να σου αναφέρω μόνο ένα περιστατικό.Κλήθηκαν σε απολογία ιερείς που κήδεψαν 4χρονο αγγελούδι οικογένειας πολυτέκνων ,ο πατέρας του οποίου(ναοδόμος ων)ανεκαίνησε τον ιερό ναό του Αγίου Αντωνίου της Λάρισας αφιλοκερδώς. Οσον αφορά την αγιότητα του Θεολόγου και την παρησία του στο θρόνο του Θεού ο Θεός το ξέρει.Παντως όσοι τον γνώρισαν ευγνομωνούν τον Θεό γι αυτήν την γνωριμία.

amethystos είπε...

Αγαπητέ αδελφέ,γεννήθηκα στήν Αρτα καί είμαστε οι πρώτοι πού γνωρίσαμε τά αβυσσαλέα πάθη καί τήν σκοτεινή ψυχή τού Σεραφείμ.Μάλιστα ο Καρδίτσης πού κυνηγήθηκε καί αυτός απο΄τόν Σεραφείμ, Αιωνία του η Μνήμη, υπήρξε καί ο πρώτος μου Πνευματικός.Εκείνη τήν εποχή στίς οργανώσεις υπήρχαν οι καλύτεροι.Σήμερα οι καλύτεροι μαζεύονται στήν επιστήμη.Λοιπόν,στούς θρόνους σήμερα κάθονται άνθρωποι τής εξουσίας.Μισούν καί εκδικούνται όσους αμφισβητούν τήν εξουσία τους.Οσο τούς πολεμάς τόσο πιό δυνατοί γίνονται.Είναι σάν τούς δαίμονες ακριβώς,σάν τούς λογισμούς.Καί δέν πρέπει νά κάνουμε διάλογο μέ τούς λογισμούς.Ο δαίμονας έχει μόνον έναν θανάσιμο εχθρό,τήν αδιαφορία.Καί ο θεός Βοηθός.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καί δέν πρέπει νά κάνουμε διάλογο μέ τούς λογισμούς.Ο δαίμονας έχει μόνον έναν θανάσιμο εχθρό,τήν αδιαφορία.Καί ο θεός Βοηθός.

συμφωνώ απόλυτα αδελφε!Δαιμονόπληκτοι είναι τούτοι εδώ !!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η θέση σου, του εφησυχασμού δηλαδή και της αδιαφορίας αδελφέ Αμέθυστε δεν πηγάζει από την πατερική σοφία, που τόσο έχεις περί πολλού και συνεχώς αναφέρεσαι. Είναι άκρως ορθολογιστική. Όλοι μας έχουμε ιερή υποχρέωση να αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο κι όχι να γυρνάμε την πλάτη και να αδιαφορούμε. Ο Θεός βοηθός αλλά και σύν Αθηνά καί χείρα κίνει...... Μερικές φορές γίνεσαι πολύ αντιδραστικός κι άς ξέρεις ότι έχεις άδικο!

χαλαρωσε είπε...

κατα πως φαινεται ετσι ειναι οπως τα λεει ο Αμεθυστος. Διοτι ο Ιγναντιος Λαρισης ακομη ειναι εκει που τον εβαλαν και δεν κουνιεται φυλλο. Ποιο το κερδος απο ολη αυτη την ιστορια; Αντι να παρουν φωτια τα κομποσκοινια πηραν οι ντουντουκες. Κι επειδη ειμαι απο την Λαρισσα και κοντα στο τροπο που αφησε ο μακαριστος π. Αθανασιος Μυτηλιναιος δεν νομιζω αδερφε οτι ολοι οι αγωνιζομενοι ειναι και οτι καλυτερο, μην τρελλαθουμε δλδ. Εκτροχιαστηκανε τα μεγιστα αδερφε συντοπιτη.

amethystos είπε...

Οπωσδήποτε υπερασπιζόμαστε τόν Κύριο τή Θεοτόκο τούς Αγίους αλλά δέν μπαίνουμε σέ διάλογο μέ τούς δαίμονες ούτε τούς υπερασπιζόμαστε.
Στίς ανθρώπινες υποθέσεις δέν άλλαξε ποτέ τό κριτήριο τής αλήθειας τού Σολομώντος.
Όποιος είναι αληθινός υποχωρεί.
Κάτι πού δέν έκανε ούτε ο Θεολόγος ούτε ο Γκατζιρούλης. Αντιθέτως μάλιστα.
Έτσι αλλοιώθηκαν τά κριτήρια τών χριστιανών. Καί ακολουθούν τό ψέμα.
Τόν ψεύτικο πατέρα.

amethystos είπε...

Καθώς μαθαίνουμε ο Θεολόγος ξαναδιεκδίκησε τόν θρόνο, καί καθώς φαίνεται είναι ο ηθικός υποκινητής όλης τής ασχήμιας.
Τήρησε τούς κανόνες.
Όπως λέει καί ο Άγιος Νικόδημος στό απόσπασμα τού Αποτείχιση, οι κανόνες προστατεύουν καί κρατούν τήν εκκλησία ζωντανή, δέν κρατούμε εμείς τούς κανόνες, αυτοί μάς κρατάνε.
Είναι γλυκειά η εξουσία, η κενοδοξία

χαλαρωσε είπε...

αντι οι κανονες να ειναι οργανο της Εκκλησιας εγινε το αντιθετο μαλλον και μετα μιλαμε για νομικισμο σχολαστικισμο και τρια πουλακια καθοταν. Εμεις τηρουμε τις εντολες του Κυριου. Εκει ειναι η βαση στην Εκκλησια της χαριτος οπως αυτη διδαχθηκαμε απο τον Αποστολο Παυλο.