Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Άκου Ανθρωπάκο...

 
Τίτλος του κλασικού έργου του μεγάλου οραματιστή και ψυχολόγου Βίλχελμ Ράϊχ, απ' όπου και το απόσπασμα: (οι επισημάνσεις δικές μου)
"...Δε σʼαγαπούν ανθρωπάκο, σε περιφρονούν, επειδή περιφρονείς τον εαυτό σου. Σε ξέρουν απʼ έξω κι ανακατωτά. Γνωρίζουν τις χειρότερες αδυναμίες σου, όπως θα έπρεπε να τις γνωρίζεις εσύ. Σε θυσίασαν σʼ ένα σύμβολο κι εσύ τους έδωσες τη δύναμη να σʼ εξουσιάζουν. Εσύ ο ίδιος τους αναγόρευσες αφεντικά σου και συνεχίζεις να τους στηρίζεις, παρόλο που πέταξαν τις μάσκες τους. Στο είπαν κατάμουτρα: «Είσαι και θα είσαι πάντα κατώτερος, ανίκανος να αναλάβεις την παραμικρή ευθύνη». Κι εσύ τους αποκαλείς καθοδηγητές και σωτήρες και φωνάζεις «ζήτω, ζήτω».. Σε φοβάμαι, ανθρωπάκο. Σε τρέμω, επειδή από σένα εξαρτάται το μέλλον της ανθρωπότητας. Σε φοβάμαι επειδή το κυριότερο μέλημα σου στη ζωή είναι να δραπετεύεις από τον εαυτό σου. Είσαι άρρωστος, ανθρωπάκο, άρρωστος βαριά. Δε φταις εσύ γιʼ αυτό, μα έχεις υποχρέωση να γιατρευτείς. Θα ʽχες από καιρό αποτινάξει τα δεσμά σου, αν δεν ενθάρρυνες ο ίδιος την καταπίεση και δεν τη στήριζες άμεσα με τις πράξεις σου..."
Στα δικά μας τώρα.
Ο σημερινός έλληνας Ανθρωπάκος χαίρεται που συνέλαβαν τον αρχηγό και τους βουλευτές ενός κόμματος, οδηγώντας το έτσι στην διάλυσή του.
Χαίρεται και δικαιολογεί την χαρά του επειδή το συγκεκριμένο κόμμα είναι ακροδεξιό, φασιστικό(!), ναζιστικό(!).

Δεν βλέπει ή δεν θέλει να δει ότι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ κρύβεται στην πράξη την ίδια, αυτή καθ' εαυτή!

Ο πραγματικός φασισμός κρύβεται πίσω από όλα όσα θέλει να συσκοτίσει στην οιονεί εθνοκτονία του ελληνικού λαού!

Σήμερα η Ελλάδα και οι έλληνες είναι οι "εβραίοι" του 21ου αιώνα και σύγχρονοι ναζιστές το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση(!)...

Θα το καταλάβει ο έλληνας Ανθρωπάκος όταν δεί να προσπαθούν να διαλύσουν όλα τα κόμματα που αντιτίθενται στα σχέδιά τους, όταν θα συλλάβουν και τον ίδιο, όχι γι αυτά που χρωστάει, αλλά γι αυτά που σκέφτεται..
Η αρχή έγινε...
Αυτό που βλέπουμε ως τώρα είναι μιά πρόβα, στου "κασίδη(αρη) το κεφάλι"!
Αύριο έρχεται και η σειρά μας..


1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ο συναισθηματισμός ωθεί και προσανατολίζει(αβοήθητο και ανυπεράσπιστο)τον ελληνικό πληθυσμό προς τον εμφύλιο.Εμφύλιος τόσο της εικονικής μεταδημοκρατίας μας όσο και αυτών των συμμοριών(και)μεταξύ των για τον έλεγχο της νομής της λείας της εξουσίας κατά τη χειραγώγηση(και επανάπαυση)(πάγιο)του ελληνικού λαού.