Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Καζάνι που βράζει η ανατολική Ουκρανία.

Μετά την Κριμαία, φαίνεται να έχουν ανοίξει οι «ασκοί του Αιόλου» στην περιοχή.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ συγκάλεσε σε επείγουσα συνεδρίαση το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας, τη στιγμή που συγκρούσεις διεξάγονται σε πολλές πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με...
τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβακόφ. Νωρίτερα, φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν περάσει και πάλι στην επίθεση στην ανατολική περιοχή της χώρας, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της πόλης Σλαβιάνσκ και καταλαμβάνοντας την έδρα της αστυνομίας στο Ντονέτσκ.
Εξι ημέρες μετά την πρώτη σειρά επιθέσεων και καταλήψεων, έπειτα από τις οποίες ανακήρυξαν "κυρίαρχη δημοκρατία", οι φιλορώσοι ακτιβιστές κατέλαβαν σήμερα την έδρα των δυνάμεων ασφαλείας στο Ντονέτσκ και ένα αστυνομικό τμήμα στο Σλαβιάνσκ, όπου ύψωσαν τη ρωσική σημαία, υπό την επευφημίες του πλήθους που φώναζε "Ρωσία, Ρωσία". Φιλορώσοι οπλισμένοι με αυτόματα όπλα κατέλαβαν επίσης τον έλεγχο του αρχηγείου της αστυνομίας στην πόλη Κραματόρσκ σε απόσταση περίπου 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ένας αξιωματικός της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας σκοτώθηκε και πέντε άτομα από τις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων τραυματίστηκαν στη διάρκεια επιχείρησης κατά των ενόπλων φιλορώσων που έχουν καταλάβει κτήρια της αστυνομίας στην πόλη Σλαβιάνσκ. Θύματα έχει και η πλευρά των αυτονομιστών, χωρίς μέχρι στογμής να υπάρχουν πιο συγκεκριμένα στοιχεία.
Η παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας, έγινε στα πλαίσια «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης για να τερματιστεί ο έλεγχος του Σλαβιάνσκ από αυτονομιστές.
Το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε "σοβαρή εξέλιξη" την παρουσία στην ανατολική Ουκρανία ανδρών με ρωσικά όπλα και όμοιες στολές παραλλαγής χωρίς διακριτικά, σαν αυτές που φορούσαν οι ρώσοι στρατιώτες όταν κατέλαβαν την Κριμαία.
 Πηγή:  enet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: