Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Έκτακτο σχέδιο από την Ελλάδα για την υποδοχή Σκοπιανών προσφύγων


Image result for Επεισοδια στην βουλη σκοπιωνΟι ελληνικές αρχές εκτιμούν ότι θα είναι μαζικός ο αριθμός των προσφύγων από τη γειτονική χώρα, σε περίπτωση εμφύλιας σύρραξης 

Έκτακτο σχέδιο υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων από τα Σκόπια φέρεται να έχουν εκπονήσει οι υπηρεσίες της χώρας, μετά τα επεισόδια που καταγράφονται στην πΓΔΜ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν βολιδοσκοπήσει συγκεκριμένες περιοχές, όπου θα στηθούν καταυλισμοί και θα γίνεται εκεί καταγραφή των εισερχομένων, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα των ροών. Καταυλισμοί θα δημιουργηθούν στο Κιλκίς, όπου θα παραμείνουν οι πρόσφυγες έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Οι αρχές εκτιμούν ότι θα είναι μαζικός ο αριθμός των προσφύγων από την γειτονική χώρα, που σε περίπτωση εμφύλιας σύρραξης, θα περάσουν τα σύνορα αναζητώντας καταφύγιο στη χώρα μας.

Στην γειτονική χώρα εξάλλου υπάρχει ήδη «γραφείο ανάλυσης πληροφοριών», που συστήθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, καθώς η πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στα Σκόπια είναι άγνωστο πού θα καταλήξει, ενώ δεν αποκλείονται πλέον ακραίες καταστάσεις - ακόμα και ο εμφύλιος.

Πηγή Voria
/kostasxan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: