Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΛΗΡΙΚΑΛΙΣΜΟΣ - Επανάληψη



Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Θεολογία, η Ιεροσύνη είναι το μυστήριο στο οποίο με την επίκληση του Αγίου Πνεύματος και την επίθεση των χεριών στον χειροτονούμενο, κατεβαίνει η θεία Χάρη, τον σφραγίζει ανεξάλειπτα και τον εγκαθιστά σε έναν από τους τρείς ιερατικούς βαθμούς, Διάκονο, Πρεσβύτερο, Επίσκοπο, κάνοντας τον άξιο λειτουργό της Εκκλησίας.

ΣΧΟΛΙΟ : ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΝΕΞΑΛΕΙΠΤΑ Η ΧΑΡΗ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΧΑΡΙΝ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Η ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ.

Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΥΧΗ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ.

ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΤΑ ΔΩΡΑ. Ο ΙΕΡΕΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΧΑΣΑΠΗΣ.

Γιά όλους αυτούς τούς λόγους δέν έχουμε πλέον τήν  εκκλησία τού Χριστού. Καί δέν έχουμε ούτε αληθινούς πιστούς.

Αμέθυστος



παπά-Γιώργης είπε...
Αγαπητέ αμέθυστε,

ενώ οι συνθήκες που ορίζετε στο σχόλιό σας είναι σωστότατες, το συμπέρασμά σας ωστόσο, ολισθαίνει προς τον προτεσταντισμό. Θα επιθυμούσα λίγη περισσότερη ανάλυση στο "Δεν υπάρχει πλεόν εκκλησία"
Ευχαριστώ!
amethystos είπε...
Εάν δέν υπάρχουν Χριστιανοί, τί Εκκλησία να υπάρχει; Εάν οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι Αγιάζονται απο τους Ιερείς, τί μετάνοια να υπάρχει; Χωρίς μετάνοια δέν υπάρχει Χριστιανός. Σήμερα οι περισσότεροι απο εμάς κοινωνούμε για να πάρουμε δύναμη. Ο Ζηζιούλας κατήργησε την άφεση αμαρτιών και κανείς δέν διαμαρτύρεται. Κοινωνούμε κατευθείαν την θέωση. Και ας μήν ξεχνάμε τί είπε ο Κύριος για τους χλιαρούς Χριστιανούς.
Οι πνευματικοί πείθουν τους πάντες ότι θα τους σώσουν οι ίδιοι. Ότι τους φορτώνονται στην πλάτη τους. Και αποφεύγουν την κατείχηση. Δέν διδάσκουν κανέναν την προσευχή, ίσως γιατί δέν την γνωρίζουν. Και μέσα στον ναό. Δέν οικοδομείται κανείς πλέον, διότι απο τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος που δίνονται για την οικοδομή της Εκκλησίας απέμεινε, όταν υπάρχει, ο λόγος του παπά. Ας τολμήσει κάποιος σήμερα να πεί σε έναν δεσπότη ότι Εγώ μπορώ να αναλάβω την κατείχηση, την ερμηνεία του Ευαγγελίου, να διδάξω την προσευχή. Οι Χριστιανοί σήμερα είναι μόνο για φιλανθρωπίες. Ας πούμε ότι έρχεται κάποιος να δεί την αγάπη μας. Τί θα δεί;;
Έρχεται σιγά-σιγά το τέλος παπούλη.
Την ευχή σου. Αληθώς Ανέστη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''Η Θεία Χάρη δεν ταυτίζεται με το Άγιο Πνεύμα''!Καλό ανέκδοτο.
Η Χάρις του Κυρίου ''μπένει''στον άνθρωπο με την Κοινωνία του Αγίου Πνεύματος.
Το Άγιο Πνεύμα είναι το Πνεύμα του Χριστού και του Πατέρα Του.Ένα Πνεύμα έχει ο Θεός.
Δεν σβύνει αμαρτίες μόνο η Δύναμη της Θείας Κοινωνίας του Αγίου Πνεύματος και της Χάρις του Χριστού και της Αγάπης του Πατρός.Όλα τα Μυστήρια αμαρίες συγχωρούν.Η Θεία Κοινωνία είναι Κοινωνία με την Αγία Τριάδα,όχι μόνο με το Αρνίο!

amethystos είπε...

Η Χάρις τού Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η Αγάπη τού Θεού καί Πατρός καί η Κοινωνία τού Αγίου Πνεύματος. Τό φιλιόκβε όμως λέει ακριβώς αυτό "Η Χάρις του Κυρίου ''μπένει''στον άνθρωπο με την Κοινωνία του Αγίου Πνεύματος". Καλή πρωτομαγκιά.