Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα ελληνορωσική κρίση: Άρνηση έκδοσης βίζας από την κυβέρνηση στον Αγίας Πετρουπόλεως Μητροπολίτη Βαρσανούφιο!

Νέα ελληνορωσική κρίση: Άρνηση έκδοσης βίζας από την κυβέρνηση στον Αγίας Πετρουπόλεως Μητροπολίτη Βαρσανούφιο!
Ο αντίκτυπος των προβλημάτων στις σχέσεις Ελλάδος - Ρωσίας, σε αρχιερείς της Ρωσικής Εκκλησίας που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα αλλά και το Άγιον Όρος, συνεχίζεται.

Τελευταίο κρούσμα η περίπτωση του Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκα κ. Βαρσανούφιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος, φέρεται να αρνήθηκε να χορηγήσει βίζα στον Μητροπολίτη Βαρσανούφιο της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Ο Μητροπολίτης Βαρσανούφιος μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας, δεν πίστευε στα αυτιά του, όταν έμαθε ότι δεν του χορηγήθηκε βίζα για να επισκεφθεί προσκυνηματικά το Άγιον Όρος.

"Αυτό είναι απαράδεκτο" - φέρεται να ανέφερε προς τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν του αποσαφήνισαν τον λόγο γιατί δεν του χορηγήθηκε βίζα.

Να αναφερθεί ότι η Μόσχα έχει ζητήσει από την ελληνική πρεσβεία να αποσαφηνίσει την κατάσταση γύρω από τη φερόμενη άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα Αμεθυστε . Μερικα δωρεαν μαθηματα ιστοριας τοσο στους ευρωδουλους πολιτικους μας οσο και στους νεοφαναριωτες . Πρωτον . Η Ρωσσια ουδεποτε σχεδον στην μακραιωνη ιστορια της τοσο επι δουκων της Μοσκοβιας οσο και επι Τσαρων αλλα και επι Σοβιετ επιτεθηκε πρωτη . Αλλα στην αντεπιθεση της σαρωσε το συμπαν και ο εχθρος της οποιος και να ηταν βλαστημησε το γαλα της μανας του . Δευτερον . Η Ρωσοι το δευτερο κρατος που απεκτησαν σχεση στην ιστορια τους μετα το Ανατολικο Ρωμαικο που τους εκχριστιανισε ηταν η Αγγλια του Βικιγκ βασιλια Κνουτου στις αρχες του 11ου αιωνα . Και ουδεποτε μεχρι τις μερες μας σπασαν αυτες τις σχεσεις αλλα μαλλον φτιαξαν απο τον καιρο του Μεγαλου Πετρου και δωθε μια κατασταση αντιπαλοτητας μεν ουδεποτε εχθροτητας δε που τους βοηθα να συγκυβερναν τον πλανητη ( ο καθεις τα δικα του ) και οποιος ιδιως απο την ηπειρωτικη Ευρωπη βρεθει να παει να χαλασει την σουπα ( Ναπολεων , Χιτλερ στις μερες μας η ΕΕ ) να γινεται σαντουιτς . Αυτη την τακτικη των σοφων αποικιοκρατων Βρετανων δηλαδη με ολους κατα καιρο εχθροτητα με τους Ρωσους μονο αντιπαλοτης και ενιοτε συμμαχια την κληρονομησαν οι ΗΠΑ . Και προφανως μια που το εργο οπου να ειναι θα ξεκαθαρισει και θα βγουν στην οπερα οι χοντρες κυριες να τραγουδησουν και οι λιγνες ( Φραγκοτευτονες της ΕΕ ) να παν για τζοκινγκ για αυτο η Μ.Βρετανια ειπε Brexit , στο καλο και να μας γραφεται .Εμεις τωρα ( η Ελλαδα ) που αναγκαστικα ειμαστε λογω δογματος με την Ρωσια και λογω θαλασσας με τον Αγγλοφωνο παραγοντα που κυβερνα τα κυματα τι σκατα μπηκαμε στο EYRO και στην ΟΝΕ και δεθηκαμε με τους αιωνια loosers της ηπειρωτικης Ευρωπης Φραγκοτευτονες που μπροστα στις πραγματι υπερδυμαμεις του Αγλοφωνου κλοσμου και την Ρωσια ειναι εδω και τρεις αιωνες κουτσουλιες ολοι μαζι μονο οι φωστηρες του συνταγματικου τοξου μπορουν να απαντησουν . Οταν λοιπον συντομα οπως ειναι ιστορικη νομοτελεια τα βρουν οι δυο γιγαντες τοτε εμεις ( και το Φαναρι μαζι ) αν δεν αλλαξουμε τακτικη θα γινουμε οχι απλως σαντουιτς αλα μουσταρδα . Στο Φαναρι ειδικα μου φαινεται οτι οι διαδοχοι των οντως σπουδαιων Φαναριωτων πολιτικων τις τελευταιες δεκαετιες η μονη ιστορια που διαβαζουν ειναι η εκλλησιαστικη του Πανωτη που περιγραφει τις ρεβεραντζες απο το 1960 και δωθε μεταξυ του Φαναριου και του εχοντος πλεον μονο καποια επιροη και καμια δυναμη απο τον καιρο του Γαριβαλδι Βατικανου . Ο Θεος να βαλει το χερι του . ΑΜ

amethystos είπε...

Μοιάζει απίστευτο φίλε αλλά η Ελλάδα σήμερα δέν γεννάει πολεμιστές.

Ανώνυμος είπε...

Η 'ιδεολογία' της Αριστεράς δεν είναι ο πόλεμος, είναι ο χωρισμός, η 'πάλη των τάξεων', το μίσος προς τον πλησίον... Σκοτώνουν όχι μόνον τους συμπατριώτες τους, αλλά και ο ένας τον άλλον... Οι Έλληνες, όταν είναι Έλληνες, πολεμούν πάντα για την αλήθεια ή με την Αλήθεια...

Ανώνυμος είπε...

Απληστία, κενοδοξια και ομοφυλοφιλία είναι οι τρεις κινητηριες δυνάμεις του Φαναριου...