Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΟΙ «ΜΥΗΜΕΝΟΙ» ΤΗΣ ΧΑΣΟΥΡΑΣ

            
Οι πολύ προχωρημένοι συνωμοσιολόγοι θέλουν να σου αποδείξουν ότι όλα είναι σικέ και δεν αξίζει να προσπαθήσεις για τίποτα
Σε κάθε εορτασμό της 25ης Μαρτίου, αλλά και σε όλες τις εθνικές εορτές και επετείους βλέπουμε να τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια το ακόλουθο τυπικό: «Ψαγμένοι» τιποτόφρονες της Αριστεράς, «μυημένοι» καφενόβιοι, συστηματικοί αγοραστές αυθεντικών επιστολών του Χριστού αλλά και πανακειών από τηλεμπόρους με βρόμικο βλέμμα, οπαδοί «εξωτικών» περσόνων που ντελαλίζουν σε κάκιστα ελληνικά ακόμα πιο... εξωτικές θεωρίες προσπαθούν λυσσωδώς να «αποδείξουν» ότι το 1821 ήταν μια τρύπα στο νερό και πως ίσως να ήταν καλύτερα να φοράμε τα φέσια τα οσμανικά.
Σε κάθε ηρωική πράξη που αναφέρεσαι, σε κάθε πρότυπο, σε κάθε καλό του -έστω προβληματικού- ελεύθερου βίου μας αντιτείνουν αφιονισμένοι: «Οι Φαναριώτες ήταν τουρκόφιλα λαμόγια, ο Καποδίστριας τύραννος, ο Κολοκοτρώνης είχε ερωμένη, ο Καραϊσκάκης βωμολοχούσε, τα δάνεια του Αγώνα είχαν ληστρικό επιτόκιο, ο αγώνας είχε αποτύχει, μας σώσανε οι ξένοι, οι Ελληνες είναι αχάριστοι» κ.ο.κ. 

Διαπιστώνεις εν ολίγοις ότι το πρόβλημα, που ξεκινά από την Αγκυρα (η δυσφήμηση του 1821 και η προσπάθεια δαιμονοποίησης των πρωταγωνιστικών μορφών του), βρήκε ευήκοα ώτα στην ελληνόφωνη Αριστερά (ειδικεύεται στον μηδενισμό και στη συνωμοσιολογία) και από εκεί πέρασε σε ευρύτατες μάζες που έχουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση.
Το τελευταίο σκέλος της εξίσωσης -το «έχω ένα πρόβλημα για κάθε λύση»- αποτελεί παράπλευρη απώλεια των καιρών μας. Οσοι δεν θέλουν να ζυμώσουν, καθένας για δικούς του λόγους, χίλια χρόνια μπορούν να κοσκινίζουν τα πράγματα, δαχτυλοδείχνοντας προς την κατεύθυνση της ματαιοπονίας: Οι «κακοί» είναι πανίσχυροι και οι «καλοί» τιποτένιοι, αμελητέες ποσότητες. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα ουσιώδες, διότι το «ματς» είναι στημένο, οι διαιτητές μιλημένοι και οι δομές δεν μπορούν να αλλάξουν.
Τέτοιοι πρέπει να υπήρχαν πολλοί και την εποχή της Εθνεγερσίας, αλλά ο Κολοκοτρώνης, εκτελώντας και χρέη ψυχολόγου, ψυχαναλυτού και «life coach» (άλλο φρούτο αυτό - «προπονητής βίου» σημαίνει αυτή η αμερικανιά), έπειθε τους νωθρούς να πολεμήσουν προβάλλοντας ένα ακαταμάχητο επιχείρημα: την ισχύ των όπλων του και την πρόθεσή του να τα χρησιμοποιήσει.
Παναγιώτης Λιάκος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελευταιο σχολιο φετος απο μενα για το 21 την μεγαλυτερη στιγμη του ελληνικου εθνους απο τοτε που υπαρχει . Αν θελει ο Θεος του χρονου παλι . Και ας με συγχωρεσουν οι φιλοι αναγνωστες του Αμεθυστου την επιμονη αυτη και την αντιθεση σε πολλα παραδοσιακα δηθεν που ακουγοντε οτι δηθεν εκεινοι οι υπερτεροι του Λεωνιδα και μονο του Μεγαλεξανδρου υστερουντες ηταν ρωμιοι κομποσκοινοκρατουντες του γουστου των παπαΜεταλληνων που κανει και κριτικη ο αθλιος γιατι δεν απελευθερωσαμε τοτε την Πολη . Σαν απευθειας απογονος απο την μερια του γερου μου απο αγωνιστες που πολεμησαν πλαι πλαι στα λιονταρια Γκουρα , Πανουργια και Τρακοκομνα και μακαρι να τους εμοιαζα εστω σε μια τριχα απο τα αχαμνα τους ας πω οτι σημερα 1821 δεν μπορει να γινει γιατι εκεινοι οι ανθρωποι ηταν μαθητες οχι του Ρωμανιδη αλλα ταυτοχρονα του Πατροκοσμα και της γαλλικης επαναστασης . Δεδηλωμενοι Ελληνες και Χριστιανοι ορθοδοξοι και οχι Ρωμιορθοδοξοι αρνητες και του Χριστου και της Ελλαδας . Οποιος θελει ας διαβασει Μακρυγιαννη , Κολοκοτρωνη , Φωτακο , Κασομουλη και τα εκφραστικα γραμματα των Καραισκακη , Ανδρουτσου ,Γκουρα , Μιαουλη και Σαχτουρη . Δυστυχως απο την λεγομενη γενια του 30 και δωθε ο Ελληνας εχει υποστει τοση αλλοιωση και μαλιστα με καλπικο παραδοσιακο τροπο που σημερα οχι για επανασταση δεν ειμαστε αλλα ουτε καν για εργατικες απεργιες οπως εκεινες των καπνεργατων του 1936 χαρις στις οποιες υπαρχει σημερα ενα στοιχιωδες κοινωνικο κρατος που καταργειται . Εν ολιγοις και οποιος το πιασει . Αλλο μαθητης των Μακρυγιαννη , Πατροκοσμα και Παπαδιαμαντη και αλλο κουλερ λοκαλ οπως Κοντογλου , Θεοτοκας και δωθε που καναν τον Ελληνα σιγα σιγα απο ηρωα και μαρτυρα που οταν ερωτευεται να ερωτευεται απο τα ματια μιας νεραιδας σε εναν συμφεροντολογο ηττοπαθη θλιβερο Ανατολιτη που ονειρευεται μονο παραδες και λιγουρευετε πισινους ανεξαρτητως φυλου . Εξ και η ισλαμολαγνια . ΑΜ