Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΗΓΕΣΙΕΣ ΜΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

                
Ο Μέγας Αλέξανδρος διάβαζε Ομηρο, ο Τσίπρας Ζίζεκ και Λατούς, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πολ Κόλιερ
Είναι παράδοση στην Ελλάδα των ελληνοφώνων της άρχουσας τάξης να καμώνονται οι «μπροστάρηδες» ότι «φωτίζονται» με φώτα δανεικά. Oταν πρόκειται να υποδυθούν τους διαβασμένους, τους λογίους, τους λογιοτάτους και τους σκεπτομένους, γραπώνουν έναν δυτικό ή ανατολικό αερολόγο υπό μάλης και αρχίζουν και τσαμπουνάνε τσιτάτα. Θυμάστε έναν μισοπάλαβο σταλινικό «φιλόσοφο», ονόματι Ζίζεκ, που μας τον διαφήμιζαν εδώ ο σύριζας και οι αξιοθρήνητοι ουραγοί του; Ε, οι παπάτζες που εκτοξεύει κατά ριπάς ο Ζίζεκ φαντάζουν στον Τσίπρα σκέτη μαγεία, έτσι όπως ηχούσαν οι Βέδες στους φτωχοδιαβόλους της Βομβάης πριν από 1.000 χρόνια. Τώρα, ο Τσίπρας, που έχει αναμφίβολα την τάση να ψωνίζει από τα πανέρια με τους ούλτρα βαρεμένους, πρότεινε στον Μητσοτάκη να διαβάσει το βιβλίο του Σερζ Λατούς «Προς μια κοινωνία της λιτής αφθονίας» (από τον εκδοτικό οίκο «Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων»). 
Κι ο Μητσοτάκης, ακούγοντας την πρόταση Τσίπρα, τι λέτε ότι έκανε; Εξουσιοδότησε τον Μπάμπη Παπαδημητρίου του Σκάι να προτείνει στον Τσίπρα να διαβάσει το «The future of capitalism - Facing the new anxieties («Το μέλλον του καπιταλισμού - Αντιμετωπίζοντας νέες ανησυχίες») του Πολ Κόλιερ. Ο Παπαδημητρίου είπε για την ακρίβεια χθες στο πρωινάδικο του Σκάι «είμαι εξουσιοδοτημένος εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη να πω στον κ. Τσίπρα, μόλις τελειώσει τον Λατούς, αν τον διαβάσει, να διαβάσει το ''The future of capitalism'' του Πολ Κόλιερ». 

Ο Oμηρος δεν υπάρχει στο τοπίο του δημόσιου λόγου των «επιφανών» της παρακμής. Ούτε ο Πλάτων, ο Αισχύλος, ο Πίνδαρος, ο Αρριανός, ο Ιεροκλής, ο Πορφύριος, ο Πλωτίνος, ο Πρόκλος και ο Αριστοτέλης (τον οποίο μνημόνευσε τις προάλλες ο Ντόναλντ Τραμπ). 

Δεν διαβάζουν τους Ελληνες αυτοί που ψηφίζονται από Ελληνες. Δεν νοιάζονται για τους Ελληνες, δεν νομοθετούν υπέρ των Ελλήνων και δεν λογοδοτούν στους Ελληνες. Φουσκώνουν τα μυαλά τους με εισαγόμενα νέφη και δεκάρα δεν δίνουν για την ελληνική γραμματεία και τους αμύθητους θησαυρούς που φέρει εντός της και προσφέρει σε όποιον ασχοληθεί μαζί της συστηματικά και σοβαρά.
Παναγιώτης Λιάκος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

''Φάτσες'' ΣΥΡΙΖΑ....
https://www.iefimerida.gr/news/486865/i-myrsini-loizoy-eisepratte-epi-55-hronia-ti-syntaxi-tis-nekris-miteras-tis