Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Ο Χριστός αρνείται να καταδικάσει τους ανθρώπους για τα λάθη τους...


π. Λίβυος
Ο Χριστός αρνείται να καταδικάσει τους ανθρώπους για τα λάθη τους, διότι γνωρίζει ότι κανείς δεν αμαρτάνει χάριν γούστου, ακόμη κι όταν έτσι φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση. Ξέρει καλά ότι κάθε αμαρτία είναι μια προσπάθεια για να γεμίσει ένα βαθύτερο κενό της ύπαρξης μας. Μια βαθιά έλλειψη νοήματος. Μια φυγή απο εκείνα που μας τρομάζουν και δεν θέλουμε να δούμε μέσα μας. 
Ο Χριστός δεν μας κατακρίνει διότι γνωρίζει, ότι τα πάθη και οι αμαρτίες είναι υποκατάστατα μια Απουσίας. Επιλέγουμε στιγμές ευφορίας για να μουδιάσουμε τον κρυφό μας πόνο…

ΠΗΓΗ: π. Λίβυος
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΥ ΜΑΣ ΠΟΝΟ; ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ; ΠΟΝΑΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΟΗΜΑΤΟΣ; Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΜΑ; Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ. ΜΕ ΤΟ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ, ΤΟ ΝΟΗΜΑ, ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ.
ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ, ΔΗΛ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ;
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΟΥΣΙΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, ΥΒΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ. ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗ, ΤΟΥ ΣΩΣΜΕΝΟΥ.

Αμέθυστος
            ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Αποκ. 9,20         καὶ οἱ λοιποὶ τῶν ἀνθρώπων, οἳ οὐκ ἀπεκτάνθησαν ἐν ταῖς πληγαῖς ταύταις, οὐ μετενόησαν ἐκ τῶν ἔργων τῶν χειρῶν αὐτῶν, ἵνα μὴ προσκυνήσωσι τὰ δαιμόνια καὶ τὰ εἴδωλα τὰ χρυσᾶ καὶ τὰ ἀργυρᾶ καὶ τὰ χαλκᾶ καὶ τὰ λίθινα καὶ τὰ ξύλινα, ἃ οὔτε βλέπειν δύναται οὔτε ἀκούειν οὔτε περιπατεῖν,
Αποκ. 9,20               Και εν τούτοις παρά την σκληράν αυτήν τιμωρίαν, οι υπόλοιποι από τους αμαρτωλούς ανθρώπους, οι οποίοι δεν εφονεύθησαν από τα θανατηφόρα κτυπήματα των ίππων, δεν συνησθάνθησαν την ενόχην των και δεν μετενόησαν και δεν απηρνήθησαν την λατρείαν των ειδώλων, που τα κατεσκεύαζαν οι ίδιοι με τα χέρια των, ώστε να μη προσκυνήσουν πλέον τα δαιμόνια και τα χρυσά και τα αργυρά και τα χαλκά και τα λίθινα και τα ξύλινα είδωλα και τα οποία ούτε να βλέπουν ημπορούν, ούτε ν' ακούουν, ούτε να περιπατούν.
Αποκ. 9,21         καὶ οὐ μετενόησαν ἐκ τῶν φόνων αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν φαρμακειῶν αὐτῶν οὔτε ἐκ τῆς πορνείας αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν κλεμμάτων αὐτῶν.
Αποκ. 9,21                Και δεν μετενόησαν οι άνθρωποι αυτοί και δεν ξέκοψαν από τους φόνους των, ούτε από τας μαγείας των, ούτε από τας πορνείας των, ούτε από τας κλοπάς των. (Εμειναν σκληροί και αμετανόητοι μέσα εις την διαστροφήν και φαυλότητά των).

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επισης ο ιδιος και ο κυκλος του ισχυριζονται πως και δεν τιμωρει..ΑΠ.

amethystos είπε...

Γειά σου φίλε. Γιά τήν ψυχολογία δέν υπάρχει η πτώση. Ο Κύριος αποσύρεται, αυτή είναι η τιμωρία. Αλλά γιά τούς άγευστους τής χάριτος όλα είναι μοίρα καί τύχη.

Ανώνυμος είπε...

Στην γυναίκα που συνέλαβαν για μοιχεία και δεν λιθοβόλησαν μετά το «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» του Κυρίου, ο Κύριος της είπε «Που είναι οι κατήγοροί σου;Κανείς δεν σε καταδίκασε;», «Κανείς Κύριε» απάντησε εκείνη, τότε ο Κύριος της είπε «Ούτε εγώ σε καταδικάζω», αλλά πρόσθεσε «ύπαγε και μηκέτι αμάρτανε».Όπως είπε και στον παράλυτο.«Ίδε υγιής γέγονας. Μηκέτι αμάρτανε ίνα μη χείρον σοι τι γέγονε».Αυτές είναι οι συνέπειες της αμαρτίας... Ο Κύριος προειδοποιεί τον άνθρωπο.

amethystos είπε...

Ευχαριστούμε. Η απαραίτητη συμπλήρωση.

Ανώνυμος είπε...

Aδελφέ Αμέθυστε, με την ευκαιρία σας δίνω ένα βίντεο από εκπομπή:
https://www.youtube.com/watch?v=rhmi6jxXzt0
Το μόνο που θα νιώσετε είναι απέραντη συμπόνια γι΄αυτές τις ψυχές που έχουν γίνει θύματα των δαιμόνων, των εθισμών και της συνεπαγόμενης αμαρτίας. Κατεστραμμένοι νέοι άνθρωποι.Κάποιοι βρίσκουν βοήθεια στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου. Δείτε ιδιαίτερα από το 20.17-21ο και από το 40.40 μέχρι το 45ο.