Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ο κορωνοϊός ΔΕΝ είναι «κατασκευασμένος» και αυτή είναι η απόδειξη

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο nature medicine βάζει τέλος στη συνωμοσιολογία.



«Ο Τραμπ έστειλε τον κορωνοϊό στους Κινέζους γιατί τους χρωστάει», «Η Κίνα κατασκεύασε τον κορωνοϊό για να καταστρέψει τη Δύση», «ο κορωνοϊός είναι προϊόν εργαστηρίου, υπάρχει ήδη το εμβόλιο και μας το κρύβουν», «μπαίνουμε στην πρώτη φάση του βιολογικού πολέμου και της βιοτρομοκρατίας».
Αυτές και πολλές άλλες είναι μερικές από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουμε ακούσει για την πανδημία του covid-19.
Όμως υπάρχει και η επιστήμη και μόλις δημοσιεύτηκε στο «nature medicine» μια έρευνα που εξηγεί γιατί ο κορωνοϊός δεν είναι προϊόν γενετικής μηχανικής.
Την έρευνα «The proximal origin of SARS-CoV-2» μπορείτε να την διαβάσετε εδώ. Για καλή μας τύχη η επιστήμονας Myrtani Pieri τα εξηγεί γρήγορα και εκλαϊκευμένα στην ανάρτησή της στο facebook.
https://mantoles.net/blog/2020/03/18/o-koronoios-den-einai-kataskevasmenos-kai-afti-einai-i-apodeixi/

H ανάρτησή της:

Είναι «κατασκευασμένος» ο SARS-CoV-2;

Σημερινή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘Nature Medicine’ δείχνει σαφώς πως ο ιός SARS-CoV-2 ΔΕΝ αποτελεί εργαστηριακό κατασκεύασμα ή αποτέλεσμα γενετικής μηχανικής (genetic engineering).
Οι επιστήμονες έδειξαν πως ο ιός SARS-CoV-2 χρησιμοποιεί ένα ανθρώπινο υποδοχέα τον ACE2 και έτσι μπαίνει στα κύτταρα (ας πούμε ότι ξεκλειδώνει την κλειδαριά μιας πόρτας στο ανθρώπινο κύτταρο).
Και όμως η αλληλεπίδραση με τον υποδοχέα αυτό δεν είναι η ιδανική. Για να το πούμε διαφορετικά, αν τον σχεδιάζαμε σε ένα εργαστήριο με σκοπό να προσβάλει τον άνθρωπο, θα τον φτιάχναμε λίγο καλύτερα.
Ο SARS-CoV (ο παλιός, που προκάλεσε την επιδημία το 2003) δενόταν πολύ καλύτερα.
Επίσης όσοι ασχολούμαστε με την γενετική τροποποίηση γνωρίζουμε πως η τροποποίηση του γενετικού υλικού αφήνει κάποια «υπολείμματα» στο γονιδίωμα του καινούργιου κατασκευασμένου ιού. Τίποτα τέτοιο δεν υπάρχει στον SARS-CoV-2.
Η πιο ‘βαρετή’ εξήγηση λοιπόν είναι πως ο ιός δημιουργήθηκε μέσω φυσικής επιλογής (τυχαίων μεταλλάξεων) από έναν προϋπάρχοντα ιό (η ανάλυση δείχνει έναν στις νυχτερίδες) που μεταπήδησε στον άνθρωπο μέσω κάποιου άλλου ζώου (πιο πιθανό σενάριο ο παγκολίνος).
Το παραπάνω σενάριο προϋποθέτει να υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες. Η παρουσία στον ίδιο χώρο ενός ιού που μοιάζει με τον SARS-CoV-2 (ιός νυχτερίδας), και υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα ενός άλλου ζωικού ξενιστή (παγκολίνος) για να επιτραπεί στην φυσική επιλογή να προχωρήσει αποτελεσματικά. Οι συνθήκες αυτές υπήρχαν στο συγκεκριμένο wet market στην πόλη Wuhan.
Και η ιστορία αυτή, αν και δείχνει πως μάλλον δεν υπάρχει ένα εσκεμμένο, μεγαλοφυές, σχέδιο βιολογικής εξόντωσης μέρους του πληθυσμού της γης, εντούτοις μας δείχνει πως ο σύγχρονος Homo sapiens μια χαρά τα καταφέρνει να αυτοκαταστρέφεται απλά λόγω υπερπληθυσμού και βλακωδών πρακτικών.

https://www.nature.com/articles/

6 σχόλια:

ανώνυμη είπε...

Άρα η ατζέντα 21 του ΟΗΕ που προτείνει την μείωση του πληθυσμού ως λύση για την συνέχεια της ζωής στον πλανήτη,είναι ΟΚ. Καταλάβαμε την σχολη του επιστήμονα ....

Νίκος Κ. είπε...

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας έχει ταλέντο στις απαντήσεις του. Σου λέει,"μια εικόνα,χίλιες λέξεις" οπότε δυο εικόνες,δυο χιλιάδες λέξεις.Και τις έστειλε.Και τον έστειλε το χριστιανό που έκανε την ερώτηση.Απολαύστε απάντηση ιεράρχη:
https://tasthyras.wordpress.com/2020/03/19/%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%cf%89%cf%82-%ce%ba%ce%b7%cf%86%ce%b9%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83/#more-13304

amethystos είπε...

Ο Σώζων εαυτόν σωθήτω. Τό πρόβλημα πού προκύπτει, στό οποίο βρισκόμαστε όλοι μας παγιδευμένοι καί οφείλεται στήν πλύση εγκεφάλου πού έχουμε υποστεί ότι ο κλήρος είναι ανώτερος καί υπεύθυνος στό έργο του, είναι ότι διαμαρτυρόμαστε. Δέν τού κοινοποιούμε άμεσα τούς λόγους γιά τούς οποίους δέχθηκε τό κλείσιμο τών εκκλησιών.Τό Γιατί χωρίς τό επειδή δέν έχει περιεχόμενο. Καί δυστυχώς μέ τήν θέλησή μας δεχθήκαμε μιά ύπαρξη χωρίς περιεχόμενο.

Νίκος Κ. είπε...

Ας ακούσουμε και τους Θεολόγους μας:«Επιστολή προς έναν ιερέα»-Βασίλης Αργυριάδης.
"Αν οι ιερείς μας είχαν ποιμαντική ευθύνη θα έπρεπε να βγουν και να πουν: Όλοι οι Ναοί κλειστοί! Ένας ναός λοιπόν θα διασώζει την αισθητή δια του μυστηρίου Σάρκωση στον κόσμο,κι εμείς όλοι δια πίστεως θα μετέχουμε σ'αυτόν.Θα απουσιάζει η υλική μετοχή μας στο Σώμα του ζώντος Χριστού,αλλά θα είναι παρών ο δεσμός της πίστης και της αγάπης...είμαστε και τώρα όλοι εν πνεύματι παρόντες,στη μία «πολυπληθή» λειτουργία των απόντων.Θα ήταν τόσο δύσκολο να τα προβάλει όλα αυτά η Εκκλησία μας; Χάσαμε μια ευκαιρία να δείξουμε στους ανθρώπους τι είμαστε ικανοί να κάνουμε για χάρη της αγάπης.Αλλά μήπως τελικά,δεν είμαστε;"
http://anastasiosk.blogspot.com/2020/03/blog-post_793.html?m=1
"Στη μία «πολυπληθή» λειτουργία των απόντων".Αυτός κι αν θέλει τη Σωτηρία άκοπα.Τι να πούμε;Το θέμα το τοποθετεί σε άλλες διαστάσεις... Να ρωτήσουμε,τι πίνει να το πιούμε κι εμείς μήπως και συνεννοηθούμε;

amethystos είπε...

Λές καί δέν υπάρχει άλλος ορθόδοξος ναός στήν οικουμένη νά διασώζει διά τού μυστηρίου τήν Σάρκωση στόν κόσμο. Καί έπειτα δέν σκέφτηκε ξέρω τί γράφω; Μήπως νά ρωτούσα! Δέν έχει επίγνωση ότι είναι εκπαιδευτικός, θεολόγος Μέσης Εκπ. καί δέν είναι θεολόγος τής εκκλησίας. Ισως καί νά αισθάνεται διάδοχος τού Γρηγορίου τού Μεγάλου. Εχουμε καβαλήσει όλοι τίς σκούπες μας εδώ στήν Ελλάδα καί μετεωριζόμαστε σάν τόν Χάρι Πόττερ.

Ανώνυμος είπε...

"Εχουμε καβαλήσει όλοι τίς σκούπες μας εδώ στήν Ελλάδα καί μετεωριζόμαστε σάν τόν Χάρι Πόττερ"
καλό! αλλά..αλλά...το να καβαλήσεις πατίνι νομίζω ότι ειναι πιο εύκολο...