Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ!!


Η Ελλάδα εισάγει λαθρομετανάστες εκ Γερμανίας - slpress.grΝΑ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ... ΑΦΡΟ-ΑΣΙΑ -ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!! ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ... ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ "ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ... ΜΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΕΓΩ "ΤΟΣΟ ΚΥΜΠΑΡΗΔΕΣ" ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ? Μια Ελληνίδα, κάτοικος Γερμανίας, επισκέφθηκε την πρεσβεία μας στη Φρανκφούρτη για να ανανεώσει την άδεια παραμονής της...
Το τι αντίκρισε μας το περιγράφει στην καταγγελία της.
“Σας στέλνω την παρακάτω “καταγγελία” προς δημοσίευση
Ελληνίδα κάτοικος Γερμανίας, λήγει το διαβατήριο μου και φτάνω στην πρεσβεία μας στην Φρανκφούρτη για ανανέωση. Στον κήπο του νεοκλασικού βλέπω με έκπληξη πρόχειρη κατασκήνωση δεκάδων μεταναστών μεσανατολικής και βαλκανικής προέλευσης. Δεν καταλαβαίνω. Μπαίνω στο κτίριο και περιμένω την σειρά μου για το προγραμματισμένο με τον υπάλληλο ραντεβού για την κατάθεση των εγγράφων μου. Και εκεί αντίστοιχοι μετανάστες κάθονται παντού στους χώρους αναμονής, στο πάτωμα, στις σκάλες. Πάλι δεν καταλαβαίνω.
Έρχεται η σειρά μου, μπαίνω στο γραφείο του υπαλλήλου ο οποίος με εξυπηρετεί. Πριν φύγω τον ρωτάω: “ποιοι είναι όλοι αυτοί;” “Είναι αλλοδαποί που περιμένουν να πάρουν ελληνικό διαβατήριο” μου απαντά. “Από πού ήρθαν και πως παίρνουν ελληνική υπηκοότητα;” ρωτώ. “Οι περισσότεροι μέσω Τουρκίας ήρθαν, το πως εγκρίνονται οι αιτήσεις τους για ελληνική υπηκοότητα αποτελεί μυστήριο, ούτε εμείς εδώ γνωρίζουμε” Μου απαντά. “Και γιατί στην πρεσβεία της Φρανκφούρτης και όχι στις υπηρεσίες της Ελλάδας;” ρωτώ. “Μα γιατί δεν έχουν καμία πρόθεση να μείνουν στην Ελλάδα, έχουν φύγει από τις χώρες τους για να εργαστούν σε γερμανικά εργοστάσια και να φτιάξουν τη ζωή τους εδώ” παίρνω ως απάντηση.
“Και τότε γιατί δεν παίρνουν την γερμανική υπηκοότητα;” ρωτώ. Η απάντηση του υπαλλήλου αποστομωτική: “η Γερμανία δεν θα τους έδινε ποτέ γερμανική υπηκοότητα. Γερμανοποιεί μόνο όσους κρίνει πως θα ενσωματωθούν σωστά στην κοινωνία, όσους για παράδειγμα έχουν τελειώσει λύκειο και πανεπιστήμιο στη χώρα τους. Για τα πολύ φτηνά εργατικά χέρια δεν το ρισκάρει, τους θέλει μεν με ευρωπαϊκό διαβατήριο ώστε να μπορούν να εργαστούν νόμιμα, δεν θέλει όμως να πάρει και την οικονομική τους ευθύνη σε περίπτωση που δεν κάνουν. Όποιος δεν προσαρμόζεται και δεν παράγει είτε θα καταλήξει με γερμανικά επιδόματα απορίας που όμως με ξένο διαβατήριο άλλης ευρωπαϊκής χώρας καλύπτονται από την χώρα αυτή και τα κοινά ταμεία της Ε.Ε βάσει διακρατικών συμφωνιών, είτε θα αναγκαστεί να φύγει από την Γερμανία για άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πλέον δεν θα αποτελεί οικονομικό βάρος για τη Γερμανία αφού η μαμά πατρίδα τους είναι η Ελλάδα”.

skeftomasteellhnika

Δεν υπάρχουν σχόλια: