Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

ΕΠΕΙΓΟΝ Τα τουρκικά πολεμικά πλοία που συμμετέχουν σε αποστολές του ΝΑΤΟ σε άλλες θάλασσες δέχθηκαν σήμα να σπεύσουν στην Αν. Μεσόγειο…

Τα τουρκικά πολεμικά πλοία που συμμετέχουν σε αποστολές του ΝΑΤΟ και αναπτύσσονται σε άλλες θάλασσες δέχθηκαν σήμα ν΄αποσυρθούν αμέσως και να κατευθυνθούν επειγόντως προς την Ανατολική Μεσόγειο…
Τα τουρκικά πολεμικά πλοία που υποστηρίζονται από τις ειδικές δυνάμεις του τουρκικού ναυτικού (SAT – SAS) άρχισαν να κατευθύνονται προς την Ανατολική Μεσόγειο με πρωτοφανή τρόπο στις 7 Αυγούστου.
Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας του τουρκικού ναυτικού κατευθύνθηκε προς τη Μεσόγειο Θάλασσα αφού ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε την επανέναρξη των ερευνητικών εργασιών.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ξαναρχίζει το έργο εξερεύνησης ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο καθώς η Ελλάδα δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις της σχετικά με τέτοιες δραστηριότητες στην περιοχή.
Τουρκικές ασκήσεις NAVTEX: ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη Μεσόγειο θα κάνει η Τουρκία ως απάντηση στη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου..
Η Τουρκία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ναυτικών ασκήσεων με NAVTEX που εξέδωσε η οποία θα περιλαμβάνει γυμνάσια πυρών στη Μεσόγειο Θάλασσα από τις 10 έως τις 11 Αυγούστου.
Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε τη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, ισχυριζόμενη ότι παραβιάζει την τουρκική υφαλοκρηπίδα και επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει δραστηριότητες στην προαναφερθείσα περιοχή και αναμφίβολα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματά της και τους Τουρκοκύπριους στην ανατολική Μεσόγειο..
Πηγές υπογραμμίζουν ότι παρατηρείται έντονη κινητικότητα του Τουρκικού Ναυτικού καθώς 15 πλοία απέπλευσαν από τον ναύσταθμο Aksaz στη Μαρμαρίδα και κατευθύνονται προς την περιοχή του ακριτικού Καστελόριζου. Σε ετοιμότητα έχει τεθεί το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ενώ ανακλήσεις αδειών σημειώνονται στον Ελληνικό Στρατό και πλήρης επαγρύπνηση σε ΑΣΔΕΝ και Δ’ Σώμα Στρατού.Συνολικά 21 μονάδες του τούρκικου ναυτικού αναπτύχθηκαν στο Αιγαίο..
Ένας μεγάλος αριθμός πολεμικών τουρκικών πλοίων απέπλευσε από το Gölcük τις πρωινές ώρες της προηγούμενης ημέρας και έφθασαν στη θάλασσα Adalar. Ο τουρκικός στόλος, που αποτελείται από φρεγάτες, κορβέτες, σκάφη προσγείωσης, πλοία προσγείωσης, πλοία υλικοτεχνικής υποστήριξης και υποβρύχια, πήρε μια νέα θέση πριν από την αποστολή που θα δοθεί στα σεισμικά ερευνητικά σκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: