Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Tελεσίγραφο Ελληνικού Υπ. Άμυνας σε Oruc Reis ως τις 11.00 μμ ν΄αποχωρήσει από ελληνική υφαλοκρηπίδα.Είναι εντός 22 ν.μ

Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας έδωσε τελεσίγραφο στον Oruç Reis μέχρι τις 23.00 μμ να αποχωρήσει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα αναφέρουν πληροφορίες..Είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας κατά 22 ν.μ και απέχει 91 ν.μ νότια του Καστελόριζου…Πρωτοφανής κλιμάκωση…
Oι 2 στόλοι έχουν διάταξη αντιπαράθεσης στο Αιγαίο .
Ο ελληνικός στόλος στο σύνολό του βρίσκεται σε πλήρη διάταξη, και σε καίριες θέσεις, με μονάδες που παρακολουθούν το σκάφος να εκπέμπουν μηνύματα για να αποχωρήσει αναφέρει το skai.gr
Πληροφορίες για πτήσεις τούρκικων F16 στην περιοχή.Τα τουρκικά F-16 πετούν πάνω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος. 12 τουρκικά στρατιωτικά ναυτικά πλοία κατευθύνονται προς την περιοχή!
Το skai.gr σημειώνει ότι πολύ κοντά στο Ορούτς Ρέις βρίσκονται τουρκικές φρεγάτες και άλλα σκάφη σε διάταξη νοτίως της Ρόδου μέχρι και νοτίως της Κρήτης. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, σήμερα 10 Αυγούστου  ένας σχηματισμός από 2 F-16 και 11 μεμονωμένα αεροσκάφη (3 CN-235 και 8 ελικόπτερα) πραγματοποίησαν 14 παραβάσεις και 16 παραβιάσεις στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα ελικόπτερα ενδεχομένως προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια.Σε όλες τις περιπτώσεις το ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν..

Δεν υπάρχουν σχόλια: