Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Υποστήριξη Επισκόπου Μόρφου Νεοφύτου και άλλων διωκόμενων Επισκόπων και Ιερέων.

 Επείγουσα στήριξη στον επίσκοπο Μόρφου  Νεόφυτο και σε άλλους διωκόμενους ορθόδοξους επισκόπους και ιερείς.

Οι πρόσφατες δηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος εναντίον τόσο του επισκόπου Μόρφου αλλά και εναντίον επισκόπων, όπως ο Σεραφείμ Κηθύρων, ο Κοσμάς Αιτωλίας και ο Νεκτάριος Κέρκυρας, οι οποίοι τόλμησαν μαζί με πολλούς κληρικούς κληρικούς να διαφοροποιηθούν σε κρίσιμα εκκλησιαστικά ζητήματα, όπως η εορτή της Αναστάσεως ή η υποχρεωτικότητα των εμβολίων κλπ, μας αναγκάζουν να προβούμε σε άμεση αντίδραση και συναγερμό στήριξής των.

Ο επίσκοπος Μόρφου Νεόφυτος είναι ένας σύγχρονος αγωνιστής της Ορθοδοξίας.
Όπως παλαιότερα ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής είχε απομείνει μόνος του στην υπεράσπιση της Ορθόδοξης Πίστης από τον μονοφυσιτισμό, στον οποίο είχαν υποταχθεί όλοι σχεδόν οι επίσκοποι και ο Πατριάρχης, έτσι και σήμερα ο επίσκοπος Μόρφου, μεταξύ ελαχίστων επισκόπων και κληρικών, σηκώνει το βάρος της Ορθοδοξίας απέναντι σε πολλαπλές αιρέσεις, όπως η παναίρεση του οικουμενισμού αλλά και η ιατρικοφανής έμμεση αίρεση του κωροναϊσμού.
Και όπως παλαιότερα ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, που αρνήθηκε να υποταχθεί στον Πάπα και να υπογράψει την ψευδοσύνοδο Φερράρας και Φλωρεντίας, έτσι και σήμερα ο επίσκοπος Μόρφου ανδρείος και θαρραλέος μεταξύ ελαχίστων επισκόπων και κληρικών στην ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου και της Ελλάδος, αντιστέκεται σε κάθε καινοφανή κακοδοξία και αιρετίζουσα άποψη, στις οποίες έχουν αρχίσει να υποτάσσονται οι πλείστοι των επισκόπων της εκκλησίας της Ελλάδος και της Κύπρου.

Για αυτό, καλούμε τον απανταχού Ελληνισμό να σταθεί υπερασπιστής του Επισκόπου Μόρφου και των λοιπών επισκόπων και ιερέων, οι οποίοι έχουν αρχίσει να τίθενται υπό διωγμό επειδή αρνούνται να συμπράξουν με μια αντίθεη πολιτεία, η οποία θέλει να ποδηγετήσει την Ορθόδοξη Πίστη και Εκκλησία σε καινοφανείς ενέργειες και πράξεις. Θέλει, δηλαδή, να καταστήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία συνένοχο στα δικά της αποτρόπαια διατάγματα εναντίον της Δημοκρατίας και του Συντάγματος, διαπράττοντας έγκλημα κατά του ελληνικού λαού συναινώντας η ίδια σε ένα παγκόσμιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Έλληνες και Ελληνίδες απανταχού της γης, καλείστε να στηρίξετε με την υπογραφή σας την Ορθόδοξη Πίστη, την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και όλο τον ελληνικό λαό, στηρίζοντας τον επίσκοπο Μόρφου και όσους άλλους επισκόπους και ιερείς έχουν αρχίσει να τίθενται υπό πραγματικό διωγμό από την διοικούσα εκκλησία και την ολιγαρχία της, η οποία έχει παραβιάσει κατάφορα και τη Συνοδικότητα και την Συνταγματικότητα.

υπογράφουμε εδώ :https://www.diktyoellinismou.gr/ypografes-morfou/

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ: Υποστήριξη Επισκόπου Μόρφου Νεοφύτου και άλλων διωκόμενων Επισκόπων και Ιερέων. (trelogiannis.blogspot.com)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι σου δωσανε Ιερωνυμε?..νέα ΜΚΟ..??άκου εκεί τόλμησαν να διαφοροποιηθούν...ρε πόσα τσεπωσατε...???ΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Polloi lene xreiazetai enas neos Kantiotis. Ego diafono. Brosta stin epelasi tis Neas Taxis me tous dolofonikous emvoliasmous den xreiazetai enas kata vasin kalos alla vivlikos organosiakos despotis kai fysika oute tileprofites opos. Xreiazontai despotes ethnegertes opos oi Xrysostomos Kalafatis Aimilianos Lazaridis Germanos Karavagelis. Dystyxos i makraioni ekklisiastiki paradosi tis ethnarxousas ekklisias pou esose mazi me ton kleftarmatolismo to ethnos sykofantithike toso apo organosiakous opos oi Siamakis kai Kotadakis kai apo eisodistes tis Aristera atheous opos o Zoumpoulakis. Tora oi misoi synistoune ypotagi kai oi alloi misoi komposkoini. AM Oi tileprofites opos o Morfou einai parakmiaki katastasi

amethystos είπε...

Κανένα έθνος δέν μπορεί νά αποκτήσει κάποια ουσία, υπόσταση, χωρίς τόν Ελληνικό λόγο. Χρειάζεται ο ουρανός γιά νά πληρώνει τόν μόχθο τής γής. Διαφορετικά όλα είναι στόν αέρα, ανεμομαζώματα. Η εκκλησία πρέπει νά επιστρέψει στήν Πατερική εποχή καί χωρίς τήν τριβή τών Ελλήνων λόγος δέν γεννιέται. Πατερικός Νούς λείπει, όχι ο Καντιώτης πρός θεού.Είχε αφορίσει όλη τήν Φλώρινα. Πρός Θεού. Σάν τόν ανεκδιήγητο Αμβρόσιο. Αφόρησε τόν Πρωθυπουργό. Βρέ ανόητε άν πιάσει, λέμε τώρα, δέν θά χαντακώσει όλους τούς Ελληνες ένας σκοτεινιασμένος κυβερνήτης στό τιμόνι;