Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Η έλευση του αιρεσιάρχη πάπα μέσα από δύο ομιλίες. Η προδοσία της Πίστεως είναι ολοφάνερη 20 χρόνια αργότερα και εξηγεί γιατί βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού.

Ηγούμενος Ι.Μ. Κουτλουμουσίου Χριστόδουλος (2001), Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος (2021).

Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Χριστόδουλος. (Ομιλία ΚΑΤΑ της έλευσης του πάπα. Απρίλιος 2001)

«Άγιε Καθηγούμενε της Ιεράς Μονής του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, αγαπητοί πατέρες και αγαπητοί αδελφοί, Χριστός Ανέστη. Μετά πολλής αγάπης οι Κουτλουμουσιανοί αδελφοί ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση να συμμετάσχουμε στην ολονύχτια αγρυπνία της Ιεράς Μονής σας. Σας συγχαίρουμε για την επαινετή πρωτοβουλία σας.

Η παρουσία μας εδώ εκφράζει την προσφυγή και καταφυγή εξ όλης καρδίας προς τον Κύριο της ιστορίας, ο Οποίος διαλύει βουλάς εθνών και καταισχύνει τους επίδοξους κυρίους της οικουμένης. Πιστεύουμε πως η κοινή και ομόψυχη δέησις είναι η καλύτερη και η αποτελεσματικότερη οδός να παρέμβει και να ενεργήσει ο ίδιος ο Θεός ώστε να αποφευχθούν τα λυπηρά, να περισωθούν τα ιερά, να επικρατήσει η καλή ειρήνη στις ψυχές των πιστών και στην Εκκλησία του Θεού. Ας μιλήσει ο Ίδιος να φωτίσει και εμάς και τους ταγούς της Εκκλησίας και τους εχθρούς της αληθείας, οι οποίοι ποικιλοτρόπως βυσσοδομούν εναντίον μας. Να δώσει σ’ αυτούς επίγνωση της πλάνης τους κι εμάς να απαλλάξει από τα πονηρά ζιζάνια και να μας συνάξει σαν το καθαρό στάρι στις αποθήκες Του.

Χριστός Ανέστη.
Χρόνια πολλά και καλόν αγώνα.

Και μην ξεχνάτε ότι το μεγαλύτερο όπλο και για μας τους Μοναχούς και για εσάς τον λαό του Θεού είναι το κομποσχοίνι. Ένας κόμπος σημαίνει πολλά αδελφοί.

Ανάμεσά μας εδώ φτερουγίζει ο Μακρυγιάννης και θα μας έλεγε, Χριστός Ανέστη μωρέ για την Πατρίδα.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός θα μας επαναλάμβανε και μας επαναλαμβάνει χτίστε σχολειά. Είναι η εποχή αδελφοί που πρέπει να χτίσουμε σχολειά και κατ’ αυτάς τας ημέρας και σ’ όλη την αγρυπνία ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ο φιλοθεΐτης μας μιλούσε κρυφά κρυφά στην καρδιά μας και στον λογισμό μας ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.»


-https://www.youtube.com/watch?v=f7vdsUUjIis

Μήνυμα Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου για επίσκεψη Πάπα στην Κύπρο (Ομιλία ΥΠΕΡ της έλευσης του πάπα. Δεκέμβριος 2021)

«…πάπα Φραγκίσκο τον Α’ και του ευχόμαστε ευχάριστη την παραμονή στην νήσο αυτή του Αποστόλου Βαρνάβα και Παύλου.

Ο πάπας Φραγκίσκος ο Α’ είναι ο πνευματικός οδηγός χιλίων τετρακοσίων εκατομμυρίων χριστιανών, είναι αυτός που εκφράζει τους πόθους, τις ελπίδες και τις προσδοκίες ολόκληρου του χριστεπωνύμου πληρώματος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο πάπας Φραγκίσκος ο Α’ είναι ο πνευματικός ηγέτης που με την μεγάλη του προσωπικότητα δίνει υψηλό περιεχόμενο και βαθύ νόημα στο ύψιστο αυτό αξίωμα στο οποίο τον ανέδειξε η Εκκλησία του. Με άγρυπνη εναγώνια συνείδηση και με τον απαραμείωτο δυναμισμό του πνεύματός του, εργάζεται αθόρυβα για την αυθεντική αποστολή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Ο Φραγκίσκος ο Α’ με την προσωπική του πολυεδρική ματιά και την έκταση της θεολογικής του σκέψης μετέχει ενεργά σε όλα τα γεγονότα, στις δραστηριότητες της εποχής μας. Έχει θέσεις πάνω σε όλα τα μεγάλα γεγονότα και προβλήματα που αφορούν τον σημερινό άνθρωπο. Προσαρμόζει το ποιμαντικό του έργο στις πιεστικές ανάγκες της εποχής μας και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ερμηνεύει και κατανοεί τα προβλήματα που απασχολούν τον σημερινό άνθρωπο.

Ο πάπας Φραγκίσκος ο Α’ αισθάνεται το βάρος της ιστορικής του ευθύνης, την οποίαν βιώνει όχι ως ευκαιρία τιμών και απολαύσεων αλλά σαν αποστολή πνευματική, αποστολή κόπων και θυσιών. Είναι διαρκώς παρών στη ζωή του ποιμνίου του. Συμπορεύεται μαζί του και συμμερίζεται τα προβλήματά του.

Ο ίδιος στον θρονιστήριο λόγο του το 2013 είπε τα εξής: «ποίος είναι ο ρόλος μου;» Για να δώσει την απάντηση: «Είναι να προσφέρω την αγκαλιά μου στους φτωχούς, στους γυμνούς και όσοι βρίσκονται στις φυλακές.»

Και πράγματι, βαδίζοντας στο πνεύμα του Ευαγγελίου, άνοιξε την αγκαλιά του, την πρόσφερε την αγκαλιά του σε όλους. Σε φτωχούς, πεινασμένους, στους γυμνούς, στους πάσχοντες, στους αναξιοπαθούντες, στους άστεγους, στους φυλακισμένους, στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Είναι γι’ αυτό που το ποίμνιό του τον αποκαλεί «ο πάπας της φτώχειας».

Και πράγματι, πολλές Ιταλικές εφημερίδες δημοσιεύουν επανειλημμένως άρθρα τα οποία αναφέρονται στις νυχτερινές αποδράσεις του σε διάφορες γειτονιές όπου ζουν φτωχοί, πεινασμένοι, άστεγοι, πρόσφυγες και μετανάστες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα εβδομηκοστά έβδομα γενέθλιά του τα γιόρτασε με τέσσερις άστεγους τους οποίους κάλεσε στο Βατικανό και μοιράστηκε το γεύμα μαζί τους.

Αν λοιπόν ο Φραγκίσκος της Ασίζης είναι ο άγιος της Καθολικής Εκκλησίας που έζησε ταπεινά αφού μοίρασε όλα τα υπάρχοντά του στους φτωχούς, ο πάπας Φραγκίσκος ο Α’ είναι ο πάπας των φτωχών και των πεινασμένων, των μεταναστών και των φυλακισμένων.

Οφείλουμε λοιπόν να ομολογήσουμε ότι οι ανοιχτοί ορίζοντες του πνεύματός του και οι ευαίσθητες χορδές της καρδιάς του συνετέλεσαν ώστε ως προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να διακριθεί…»


-https://www.youtube.com/watch?v=iNIMKlam1mg

σ.σ. Ο Κύκκου Νικηφόρος αναγνωρίζει τους παπικούς ως «Εκκλησία», τους αναγνωρίζει διαδοχή, ιεροσύνη. Όσο ο αιρεσιάρχης πάπας είναι όλα αυτά, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: