Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Περί κακής υπακοής.


Η «Μοναχή» της Χρυσοπηγής στο βίντεο μας λέει να κάνουμε υπακοή σε οτιδήποτε (εμβόλιο @ ψευδοσύνοδος) για να μην έχουμε το άγχος της γνώμης και για να έχουμε «καθαρό μυαλό» για προσευχή! Δεν ξέρω αν έχει κάποια συγγένεια με τον Ιερομόναχο Αντύπα αλλά η «Μοναχή» αυτή βλέπει τον Ορθόδοξο Μοναχισμό σαν ένα είδος γκουρουισμού. Αυτό που μας λέει στην ουσία είναι ότι δεν είναι η Αλήθεια που σώζει, αλλά η απουσία του στρες που έρχεται με την απόλυτη υπακοή σε κάποιον άλλον.

Διαστρεβλώνει μάλιστα και Αγίους παρουσιάζοντάς τους ως παραδείγματα αυτής της διαβολικής υπακοής. Τι σχέση έχουν οι πέτρες που μετέφερε ο Άγιος Πορφύριος πέρα δώθε, υπακούοντας στους Γέροντες του, με την υπακοή στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης που αναγνώρισε τις αιρέσεις ως εκκλησίες; Ο Άγιος Πορφύριος δεν ήταν αυτός που είχε προειδοποιήσει ότι «θα καιροφυλακτούν οι αιρέσεις να σας αρπάξουν;» Θα στήριζε ο Γέρων Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης τα εμβόλια των εκτρώσεων όταν με δάκρυα στα μάτια προειδοποιούσε για τα δεινά που έρχονται από τον πανσεξουαλισμό;

Κάνε μία στροφή κυρία μου να δεις αν ερχόμαστε που μας παριστάνεις και την Ορθόδοξη Μοναχή κουνώντας μας το δάχτυλο.

Αυγά σου καθαρίζουνε κυρία μου και μειδιάς ή μήπως νομίζεις ότι είναι από την χάρη του Κυρίου;

Άντε κυρία μου που μας έβγαλες και βίντεο στο youtube για να διαστρεβλώσεις τον Ορθόδοξο Μοναχισμό. Αλλοίμονο στις ψυχές που πάνε σε κάτι οικουμενιστικά Μοναστήρια και υποτάσσονται στο διάβολο.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

-https://www.youtube.com/watch?v=vQau_tZAT7E Ιερά Μονή Χρυσοπηγής Σικίνου

Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ. 

ΚΑΚΗ ΥΠΑΚΟΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ. ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η υπακοη που νουθετειτε αδελφη σημερα ειναι υποπτη και υπουλη.αφηστε τα αυτα και μιληστε για τον ΚΥΡΙΟ οπου αρμοζει.Τα υπακουωμετρα σε οσους τα χρειαζονται

Ανώνυμος είπε...

«Άνθρωπος δεν υφίσταται». Δεν υφίσταται άνθρωπος; Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείτε, πάντως άγιοι άνθρωποι πάντοτε υπάρχουν.

amethystos είπε...

Στό πλαίσιο τού Δυτικού πολιτισμού δέν υπάρχουν Αγιοι, ούτε άνθρωποι, εάν άνθρωπος είναι τό όλον αυτού. Οπου κυριαρχεί τό μοντέλο ζωής τού Δυτικού πολιτισμού χάνονται καί οι άνθρωποι καί οι Αγιοι.